Vizsgálja meg a Windows 7 vírusokat – Biztonsági alapok útmutató

Ha egy dolgot gyakran kell tennie, az annak biztosítása, hogy a Windows 7 PC-jével együtt felbecsülhetetlen értékű fájljaival mentes legyen a kártevő program. Ennek egyetlen módja egy olyan víruskereső alkalmazás használata, amely segít megtalálni a rosszindulatú programokat és megszabadulni a számítógépen.

A cikk utasításai a Windows 7 rendszerre vonatkoznak.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


Hogyan ellenőrizzük a Windows PC-t vírusok és más rosszindulatú programok ellen

A rosszindulatú programok bármilyen típusú szoftverek, amelyek megpróbálnak kárt okozni az Ön vagy a számítógép területén. A változatok közé tartoznak a vírusok, trójaiak, billentyűzárak és még sok más.

A számítógép biztonságának biztosítása érdekében olyan rosszindulatú programok elleni megoldást kell alkalmaznia, mint a Microsoft ingyenes Security Essentials alkalmazása (a szoftver ingyenes azoknak a felhasználóknak, akik a Windows Vista és 7 eredeti és hitelesített példányával rendelkeznek).

Habár be kell ütemeznie a Biztonsági alapokat a számítógép rendszeres átvizsgálására, futtasson kézi vizsgálatot, ha gyanítja hogy valami nincs rendben a számítógépeddel. A hirtelen lassúság, furcsa tevékenység és a véletlenszerű fájlok jó jelzők.

  1. A Microsoft Security Essentials megnyitásához kattintson a jobb gombbal a Security Essentials ikonra a Windows 7 tálca Értesítési területén, majd kattintson a Nyisd ki a megjelenő menüből.

    Ha az ikon nem látható, kattintson a kicsi nyílra, amely kibővíti az Értesítési területet, amely rejtett ikonokat jelenít meg; Kattintson a jobb gombbal a Security Essentials ikonra, majd kattintson a gombra Nyisd ki. Alternatív megoldásként írja be a következőt:Essentials"a Keresés indítása mezőben, és válassza a lehetőséget Microsoft Security Essentials.

  2. Amikor megnyílik a Biztonsági alapok ablak, észreveszi, hogy különféle fülek és opciók vannak.

    Az egyszerűség kedvéért csak a vizsgálat elvégzésére fogunk összpontosítani, ha frissíteni kívánja a Security Essentials alkalmazást, kövesse ezeket az utasításokat.

  3. Ban,-ben FŐOLDAL lapon számos állapotot talál, valós idejű védelmet, valamint vírus- és kémprogram-definíciókat. Ellenőrizze, hogy mindkettő be van-e állítva On és Naprakész, illetőleg.

    A következő dolog, amit észrevesz, egy meglehetősen nagy Szkenneld most gombra és jobbra, egy sor opció, amely meghatározza a beolvasás típusát. A lehetőségek a következők:

    • Gyors - Ez a vizsgálat gyors és a felszínen lesz, így előfordulhat, hogy nem találja meg azokat a vírusokat vagy más kártékony programokat, amelyek a fájlstruktúra mélyén leselkednek.
    • Tele - A teljes vizsgálat a legjobb megoldás, ha egy ideig nem vizsgálta a Windows számítógépét vírusok ellen.
    • szokás - Ez az opció lehetővé teszi bizonyos paraméterek beállítását, például a beolvasás helyét és a beolvasás szintjét. Kiváló lehetőség, ha van külső merevlemeze vagy memóriakulcsa, amelyet be akar szkennelni, valamint a számítógéphez csatlakoztatott bármely más meghajtó.

    Javasoljuk, hogy hajtsa végre ezt teljes vizsgálat ha egy ideje nem vizsgálta át számítógépét, vagy ha nemrégiben frissítette a vírusleírásokat.

  4. Miután kiválasztotta a végrehajtani kívánt vizsgálat típusát, válassza a Szkenneld most gombot, és tervezzen egy kis időt eltölteni a számítógéptől.

    Folytathatja a munkát a számítógépen. A teljesítmény azonban lassabb lesz, és lelassítja a beolvasási folyamatot is.

  5. Ha a vizsgálat befejeződött, akkor a PC védett állapotot kap, ha a vizsgálat nem talált semmit. Ha mégis talál rosszindulatú programokat, a Security Essentials mindent megtesz annak érdekében, hogy megszabaduljon a számítógépen található rosszindulatú programoktól.

A számítógép biztonságának és egészségének megőrzésének kulcsa mindig az, hogy a legfrissebb vírusleírásokkal rendelkezzen bármilyen használt víruskereső alkalmazáshoz, és rendszeresen végezzen víruskeresést.