Mi a Ctrl + Alt + Del?

A Ctrl + Alt + Del, amelyet néha Control + Alt + Delete néven írnak ki, egy billentyűparancs, amelyet általában egy funkció megszakítására használnak. A billentyűzetkombináció által elért eredmények azonban egyedülállóak a használatuk körülményei alapján.

A Ctrl + Alt + Del billentyűzetkombinációról általában a Windows operációs rendszer összefüggésében beszélnek, annak ellenére, hogy mások különböző dolgokra használják a parancsikont.

A Ctrl + Alt + Del billentyűkombináció lenyomásával hajtható végre Ctrl és más gombokat, majd nyomja meg a Del kulcs.

Web / Julie Bang

A Ctrl + Alt + Del billentyűparancsot néha mínuszokkal írják pluszok helyett, mint például a Ctrl-Alt-Del vagy a Control-Alt-Delete esetében. "Háromujjas tisztelgésnek" is nevezik.


Hogyan használható a Ctrl + Alt + Del

Ha a Ctrl + Alt + Del parancsot úgy hajtják végre, hogy a Windows elérné azt a pontot, ahol képes elkapni a parancsot, a BIOS egyszerűen újraindítja a számítógépet. A Ctrl + Alt + Del a Windows alatt is újraindíthatja a számítógépet, ha a Windows bizonyos módon le van zárva. Például a Ctrl + Alt + Del használatával a bekapcsolási önteszt során újraindul a számítógép.

A Windows 3.x és 9x rendszerekben, ha a Ctrl + Alt + Del billentyűkombinációt gyorsan kétszer megnyomják, a rendszer azonnal elindítja az újraindítást anélkül, hogy biztonságosan leállítaná a nyitott programokat vagy folyamatokat. Az oldal gyorsítótára kiürül, és minden kötet biztonságosan leválasztható, de nincs lehetőség a futó programok tisztán leállítására vagy a munkák mentésére.

Kerülje a Ctrl + Alt + Del használatát a számítógép újraindításához, hogy ne kockáztassa meg a megnyitott személyes fájljait vagy más fontos fájljait a Windows rendszerben. Lásd: Hogyan indíthatom újra a számítógépet? ha nem vagy biztos benne, hogyan kell a helyes módon csinálni.

A Windows egyes verzióiban (XP, Vista és 7) a Ctrl + Alt + Del használható a felhasználói fiókba történő bejelentkezéshez; biztonságos figyelemvédelemnek / szekvenciának hívják. A Saját digitális életemnek útmutatásai vannak a funkció engedélyezésére, mivel alapértelmezés szerint le van tiltva (kivéve, ha a számítógép egy tartomány része).

Ha be van jelentkezve a Windows 10, 8, 7 vagy Vista rendszerbe, a Ctrl + Alt + Del elindítja a Windows Security alkalmazást, amely lehetővé teszi a számítógép zárolását, másik felhasználóra váltást, kijelentkezést, a Feladatkezelő elindítását vagy leállítását / indítsa újra a számítógépet. Windows XP és korábbi verzióknál a billentyűparancs csak elindítja a Feladatkezelőt.


További információ a Ctrl + Alt + Del billentyűkombinációról

Egyes Linux-alapú operációs rendszerek lehetővé teszik a Ctrl + Alt + Del parancsikon használatát a kijelentkezéshez. Az Ubuntu és a Debian két példa. Használhatja az Ubuntu Server újraindítására is anélkül, hogy előbb be kellene jelentkeznie.

Egyes távoli asztali alkalmazások lehetővé teszik a Ctrl + Alt + Del parancsikon elküldését a másik számítógépre a menü egyik opcióján keresztül vagy egy alternatív parancsikon segítségével (például Ctrl + Alt + Insert), mert általában nem tudja megadni a billentyűzetkombinációt és elvárhatja hogy átmenjen az alkalmazáshoz. A Windows feltételezi, hogy inkább a számítógépén szeretné használni. Ugyanez vonatkozik más hasonló alkalmazásokra is, például a VMware Workstationre és más virtuális asztali szoftverekre.

A Windows Securityben a Ctrl + Alt + Del kombináció lenyomásakor látható opciók módosíthatók. Például elrejtheti a Feladatkezelőt vagy a zárolási lehetőséget, ha valamilyen okból nem szeretné, hogy ez megjelenjen. Ezeknek a változtatásoknak a végrehajtása a Beállításszerkesztőn keresztül történik; nézze meg, hogyan a Windows Club. Meg lehet csinálni a Csoportházirend-szerkesztőn keresztül is, a Bleeping Computer oldalon.

A legtöbb esetben megúszhatja a más kulcs először, mint a más+Ctrl+Del, és ugyanaz lesz a hatása. Bizonyos helyzetekben előfordulhat azonban olyan szoftver, amely ezt a másik parancsikont használja, ebben az esetben valami más történhet a hagyományos Ctrl + Alt + Del válasz helyett.

David Bradley tervezte ezt a billentyűparancsot. Nézze meg ezt a Mental Floss darabot arról, hogy miért programozták eleve.

A macOS nem használja a Ctrl + Alt + Del billentyűparancsot, hanem a Command + Option + Esc billentyűkombinációt használja a Kényszerített Kilépés menü meghívásához. Valójában, ha a Control + Option + Delete billentyűkombinációt Mac rendszeren használják (az Option billentyű olyan, mint az Alt billentyű Windows rendszeren), akkor az "Ez nem DOS" üzenetet jeleníti meg. egyfajta húsvéti tojásként vagy rejtett poénként jelenik meg a szoftverbe ágyazva.

Ha a Control + Alt + Delete alkalmazást használja az Xfce fájlban, akkor azonnal lezárja a képernyőt és elindítja a képernyővédőt.

A Control + Alt + Delete kifejezéseket a "vége" vagy "megszüntetés" kifejezésre is használják. Időnként arra szolgál, hogy elmagyarázza egy probléma elkerülését, valakinek eltávolítását az egyenletből, vagy megfeledkezését. A "Ctrl + Alt + Del" ("CAD") szintén Tim Buckley webkamera.