A Windows frissítések okozta problémák megoldása

A Windows Update a Windows és más Microsoft szoftverek naprakészen tartására szolgál, általában kevés beavatkozással. Ez magában foglalja azokat a biztonsági frissítéseket is, amelyeket a Patch kedden jelentek meg.

Sajnos néha ezek a javítások egy vagy több problémát okoznak, kezdve a súlyosaktól, például a hibaüzenetektől, amelyek megakadályozzák a Windows számára a frissítési folyamat elindítását vagy befagyasztását, egészen a kevésbé súlyosakig, például a videó- ​​vagy hangproblémákig.

Ha biztos abban, hogy a tapasztalt probléma csak egy vagy több Windows-frissítés után kezdődött, legyen szó manuális, automatikus, javító kedden vagy más módon, olvassa el a további teendőket. Ez még jó alkalom lehet a Windows Frissítések és javítás kedd GYIK oldalának áttekintésére, ha még nem tette meg.

A Microsoft bármely operációs rendszere problémákat tapasztalhat a Windows frissítések telepítése után, beleértve a Windows 10-et a Windows XP-n keresztül, valamint a Windows Server verzióit.

Kérjük, olvassa el az alábbi első két részt, mielőtt folytatná a hibaelhárítási lépéseket! A számítógép újbóli elindításához meg kell értenie, hogy ez a hibaelhárítás hogyan szerveződik, valamint meg kell győződnie arról, hogy a problémát valószínűleg egy Windows-frissítés okozta.


A hibaelhárítási útmutató használata

Általában nem magyarázzuk el, hogyan kell használni a hibaelhárítási útmutatót, de mivel nagy elmélete van a probléma okáról, az alábbiakban nyújtott segítség kissé eltérően van felépítve, mint más oktatóanyagok, amelyeket itt készítettünk. valamilyen más, teljesen ismeretlen okú problémán keresztül.

A halál kék képernyője a Windows 10 rendszerben.

Hogy az említett, az első dolog, amit meg kell tennie olvasható a Biztos, hogy ezt a problémát okozza egy Windows Update? szakasz alatt.

Még akkor is, ha százszázalékosan biztos abban, hogy a Microsoft által kiadott frissítés okozta a problémát, tegyen meg nekünk egy szívességet, és mindenképpen olvassa el. Ha a következő egy-két órát azzal próbálja megoldani, hogy egy problémát hibás feltételezéssel tegyen fel annak okára, nem valószínű, hogy elmegy egy működő számítógéppel.

Miután meglehetősen biztos abban, hogy problémája közvetlenül kapcsolódik egy vagy több Windows-frissítés telepítéséhez, a második tennivaló dönt arról, hogy mely hibaelhárítási lépéseket kövesse: A Windows sikeresen indul, vagy a Windows nem indul el sikeresen.

Csak hogy tisztázzuk, a következőket értjük:

  • A Windows sikeresen elindul: Normál hozzáféréssel rendelkezik az Asztalra vagy a Start képernyőre. Bizonyos programok nem működnek megfelelően, előfordulhat, hogy nincs hozzáférése az internethez, a Windows körüli mozgás lassú lehet, stb., De egészen bejut.
  • A Windows nem indul el sikeresen: Nincs hozzáférése az Asztalhoz vagy a Start képernyőhöz. Lehet, hogy kap egy kék Képernyőt a halálból, egy fekete képernyőt, amin semmi nincs, lefagyott bejelentkezési képernyőt, a diagnosztikai lehetőségek menüjét stb., De soha nem jut be teljesen a Windows rendszerbe.

Összefoglalásképpen olvassa el először a jelen bekezdés alatti részt, majd görgessen lefelé, és kövesse a probléma megoldásához szükséges hibaelhárítási lépéseket, amelyet az határoz meg, hogy jelenleg mennyi hozzáférése van a Windows rendszerhez.


Biztos benne, hogy ezt egy Windows Update okozta probléma?

ÁLLJ MEG! Ne görgessen lefelé ezen a részen, mert nem biztos abban, hogy ezek a Microsoft-frissítések valamilyen módon összeomlottak vagy megszakadtak. Valószínűleg igazad van, tekintve, hogy itt találtad magad, de bölcs dolog először néhány dolgot mérlegelni:

  1. Biztos benne, hogy a frissítések teljesen telepítve vannak? Ha maga a Windows frissítés telepítése lefagy, akkor nagyon sokáig megjelenhet egy "Felkészülés a Windows konfigurálására", "A Windows frissítések konfigurálása" vagy hasonló üzenet.

    Az alábbi két szakasz hibaelhárítása akkor hasznos, ha a problémát teljesen telepített javítások okozzák. Ha a Windows elakadt a frissítés telepítési folyamata alatt, olvassa el inkább a Helyreállítás egy fagyott Windows Update telepítésről című oktatóanyagunkat.

  2. Biztos benne, hogy a telepített frissítés Windows-frissítés volt? Az alábbiakban megadott segítség a Microsoft által a Windows Update szolgáltatáson keresztül elérhetővé tett javítások által okozott problémákra vonatkozik.

    Más szoftvercégek gyakran saját szoftverükön keresztül juttatják el a számítógép frissítéseit, így semmi közük a Microsofthoz vagy a Windows Update-hez, és kívül esne ezen hibaelhárítási útmutató hatályán. Néhány népszerű vállalat, amely ezt megteszi, többek között a Google (Chrome, stb.), Az Adobe (Reader, AIR stb.), Az Oracle (JAVA), a Mozilla (Firefox) és az Apple (iTunes stb.).

  3. A problémája kívül esik az operációs rendszer hatókörén? A Windows frissítése nem befolyásolhatja a számítógép egy olyan területét, amelyet egyetlen operációs rendszer sem képes kezelni.

    Például, ha a számítógép már egyáltalán nem kapcsol be, a bekapcsolás után azonnal kikapcsol, bekapcsol, de semmit sem jelenít meg a képernyőn, vagy más problémája van a Windows rendszerindítási folyamatának megkezdése előtt, akkor a közelmúltban frissített Windows egyszerűen véletlen. A probléma kezeléséhez lásd: A bekapcsolni nem kívánt számítógép javítása (2., 3., 4. vagy 5. tétel).

    Ha biztosan szeretné megoldani ezt a kérdést, fizikailag válassza le a merevlemezt, majd kapcsolja be a számítógépet. Ha ugyanezt a viselkedést látja, ha a merevlemezt kihúzta, akkor a probléma semmilyen módon nem kapcsolódik a Windows frissítéséhez.

  4. Történt valami más is? Noha a problémája minden bizonnyal a Windows frissítés által okozott problémáknak tudható be, legalább vegye fontolóra más valószínű változókat is, ha eszébe jut.

    Például azon a napon, amikor úgy gondolja, hogy a frissítést telepítették, telepített egy új hardvert, illesztőprogramot, új szoftvert, vagy értesítést kapott egy vírusról, amelyet most tisztítottak stb.?

Ha a fentiek egyike sem vonatkozik a helyzetére, folytassa a probléma elhárítását Windows Update / Patch keddi problémaként az alábbi szakaszok bármelyikének követésével.


A Windows sikeresen elindul

Kövesse ezt a hibaelhárítási útmutatót, ha problémát tapasztal egy vagy több Windows-frissítés után, de továbbra is hozzáférhet a Windows rendszerhez.

  1. Indítsa újra a számítógépet. A Windows frissítés telepítése után észlelt néhány probléma egyszerű újraindítással kijavítható.

    Noha a Windows régebbi verzióiban, például a Windows XP-ben nagyobb probléma volt, néha egy vagy több frissítés nem települ teljesen egy számítógép újraindításakor, különösen akkor, ha nagyszámú frissítést telepítenek egyidejűleg.

  2. A Windows frissítései után tapasztalt néhány probléma kevésbé "probléma" és több bosszúság. Mielőtt továbblépnénk a bonyolultabb lépésekre, íme néhány viszonylag kisebb probléma, amellyel néhány Windows-frissítés után találkoztunk, a lehetséges megoldásokkal együtt:

    • Probléma: Egyes webhelyek nem érhetők el az Internet Explorer programban.
    • Megoldás: Állítsa vissza az Internet Explorer biztonsági zónáit az alapértelmezett szintre.
    • Probléma: Egy hardvereszköz (videó, hang stb.) Már nem működik megfelelően, vagy hibakódot / üzenetet generál.
    • Megoldás: Frissítse az eszköz illesztőprogramjait.
    • Probléma: A telepített víruskereső program nem frissül, vagy hibákat okoz.
    • Megoldás: Frissítse az antivírus program definíciós fájljait.
    • Probléma: A fájlokat nem megfelelő program nyitja meg.
    • Megoldás: A fájlkiterjesztés alapértelmezett programjának módosítása.
  3. Töltse ki a Rendszer-visszaállítást a Windows frissítés (ek) eltávolításához. Ez a megoldás nagy valószínűséggel működik, mivel a frissítések által végrehajtott összes változás megfordul.

    A rendszer-visszaállítási folyamat során válassza ki a közvetlenül a Windows frissítések telepítése előtt létrehozott visszaállítási pontot. Ha nem áll rendelkezésre visszaállítási pont, akkor nem tudja kipróbálni ezt a lépést. Magának a Rendszer-visszaállításnak valamilyen problémája kellett volna lennie a Windows frissítése előtt, amely megakadályozta a visszaállítási pont automatikus létrehozását.

    Ha a Rendszer-visszaállítás kijavítja a tapasztalt problémát, olvassa el a Hogyan lehet megakadályozni a Windows-frissítéseket a számítógép összeomlását előtt bármi mást. Változtatnia kell a Windows Update konfigurálásában, valamint be kell tartania a frissítések újratelepítésével kapcsolatos bevált módszereket, különben ugyanezt a problémát tapasztalhatja, amikor a javítások megpróbálják automatikusan újratelepíteni.

  4. Futtassa az sfc / scannow parancsot, hogy ellenőrizze a problémákat, és ha szükséges, cserélje ki a sérült vagy eltávolított fontos Windows fájlokat.

    A Rendszerfájl-ellenőrző (az sfc parancs végrehajtásával futtatott eszköz neve) nem különösebben valószínű megoldás a Patch-Tuesday vagy más Windows frissítési problémára, de ez a leglogikusabb következő lépés, ha a rendszer-visszaállítás nem történik meg a trükk.

  5. Tesztelje a memóriáját és tesztelje a merevlemezt. Noha a Microsoft egyik frissítése sem képes fizikailag károsítani a memóriát vagy a merevlemezt, a legutóbbi javítások, akárcsak bármely cég bármely szoftver telepítése, katalizátorként jelenthették ezeket a hardverproblémákat.

    Ha egyik teszt sem sikerül, cserélje ki a memóriát vagy a merevlemezt, majd telepítse újra a Windows rendszert a semmiből.

  6. Ha a fenti javaslatok egyike sem működött, akkor nagyon valószínű, hogy a számítógépen hagyott Windows-frissítések olyan rendetlenséget okoznak, hogy drasztikusabb és legalább kissé romboló intézkedéseket kell tennie annak érdekében, hogy újra működjön.

    Válasszon egy javítási módszert a Windows verziója alapján. Ha egynél több opció létezik a Windows adott verziójához, akkor az első a legkevésbé pusztító, majd a pusztítóbb lehetőség. Ha megpróbálja a legkevésbé rombolót, és ez nem működik, akkor csak a rombolóbb lehetőség marad:

    A windows 10:

    A PC visszaállítása segítségével telepítse újra a Windows 10 rendszert személyes adatait érintetlenül vagy anélkül. Segítségért lásd: A számítógép visszaállítása a Windows 10 rendszerben.

    Tisztíthatja a Windows 10 telepítését is, ha a PC visszaállítása nem működik.

    A windows 8:

    A Frissítse a számítógépet a Windows 8 újratelepítéséhez használja, csak a személyes fájlok és a Windows Store alkalmazások megtartásával.

    Használja a PC alaphelyzetbe állítását a Windows 8 újratelepítéséhez, személyes fájlok, alkalmazások vagy programok megtartása nélkül. Segítségért lásd: A számítógép frissítése vagy visszaállítása a Windows 8 rendszerben.

    Tisztíthatja a Windows 8 telepítését is, ha a számítógép visszaállítása valamilyen oknál fogva nem működik.

    A windows 7:

    Telepítse újra a Windows 7 rendszert, személyes fájlok és programok megőrzése nélkül. Segítségért lásd: A Windows 7 telepítésének tisztítása.

    windows Vista:

    Telepítse újra a Windows Vista rendszert, személyes fájlok és programok megőrzése nélkül. Segítségért lásd: A Windows Vista telepítésének tisztítása.

    windows XP:

    Javítsa meg a Windows XP rendszert, megőrizve a személyes fájlokat és a telepített programokat. Segítségért lásd: A Windows XP telepítésének javítása.

    Telepítse újra a Windows XP rendszert, és nem tartalmaz adatokat és programokat. Segítségért lásd: A Windows XP telepítésének tisztítása.

  7. Ekkor a számítógépnek megfelelően kell működnie. Igen, továbbra is telepítenie kell a Windows Update összes felsorolt ​​elemét, de ne féljen ugyanezektől a problémáktól, mindaddig, amíg követi a Hogyan lehet megakadályozni a Windows frissítéseket a számítógép összeomlásában című tanácsot.


A Windows nem indul el sikeresen

Kövesse ezt a hibaelhárítási útmutatót, ha egy vagy több Windows-frissítés telepítése után nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Indítsa újra a számítógépet. Bármilyen problémát is okozott a frissítés (ek), egyszerű kikapcsolással és bekapcsolással tisztázhatja magát.

    Valószínű, hogy ezt már többször megtette, de ha nem, próbálja ki.

    Ha azt tudja mondani, hogy a számítógép "forró", az indítással végzett összes munkának köszönhetően, próbálja legalább egy órán keresztül kikapcsolni, mielőtt újra elindítaná.

  2. Indítsa el a Windows rendszert az Utolsó ismert konfiguráció használatával, amely megkísérli elindítani a Windows rendszerleíró és illesztőprogram-adatait olyan adatok felhasználásával, amelyek a legutóbbi sikeres indításkor működtek.

    Az utolsó ismert jó konfiguráció opció csak Windows 7, Vista és XP rendszereken érhető el.

  3. Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban. Ha csökkentett módban indíthatja el, kövesse a Windows sikeresen induló oktatóprogramjának fenti tanácsait.

    Ha nem tud, ne aggódjon, csak folytassa az alábbi következő lépéssel.

  4. Végezze el az offline Rendszer-visszaállítást a Windows frissítés (ek) eltávolításához. Ne felejtse el kiválasztani a közvetlenül a Windows frissítés (ek) telepítése előtt létrehozott visszaállítási pontot.

    Az offline visszaállításhoz tudnia kell, hogy miként indíthatja el a Rendszer-visszaállítást a Parancssorból.

    Egy tipikus rendszer-visszaállítás a Windows-on belül befejeződött, de mivel jelenleg nem férhet hozzá a Windows-hoz, akkor le kell töltenie egy offline rendszer-visszaállítást, vagyis a Windowson kívülről. Ez az opció nem érhető el Windows XP rendszerben.

    Mivel a frissítések által végrehajtott összes változtatást visszavonja ez a folyamat, valószínűleg megoldja a problémát. Amint azonban újra visszatér a Windows rendszerbe, olvassa el a Hogyan lehet megakadályozni a Windows frissítéseket a számítógép összeomlását, mielőtt bármi mást tenne. Hamarosan ugyanazokat a problémákat tapasztalhatja újra, hacsak nem hajtja végre a cikkben ismertetett megelőző módosításokat.

  5. Tesztelje a memóriáját és tesztelje a merevlemezt. Egyetlen Windows-frissítés sem fizikailag károsíthatja a memóriát vagy a merevlemezt, de telepítésük, akárcsak minden szoftver telepítése, katalizátor lehet, amely napvilágra hozta ezeket a hardverproblémákat.

    Cserélje ki a memóriát, vagy cserélje ki a merevlemezt, ha a memória vagy a merevlemez tesztje sikertelen, majd telepítse újra a Windows rendszert.

  6. Lásd: A halál kék képernyőjének kijavítása, ha a probléma BSOD.

    Ebben a hibaelhárítási útmutatóban található még néhány ötlet, amely a helyzetére vonatkozhat, különösen, ha gyanítja, hogy ennek a hibának nem a Windows által frissített oka lehet.

  7. Ha az összes korábbi hibaelhárítás sikertelen volt, akkor még néhány invazív intézkedést kell tennie annak érdekében, hogy a számítógép működőképes legyen.

    Alul keresse meg a Windows verzióját, és hajtsa végre a felsorolt ​​javítási feladatokat. Ha verziójának egynél több lehetősége van, akkor először próbálja ki az elsőt, mivel kevésbé romboló:

    Tudnia kell, hogy melyik Windows verzióról kell tudnia, hogy mely utasításokat kell betartania.

    A windows 10:

    A PC visszaállítása segítségével telepítse újra a Windows 10 rendszert személyes adatait érintetlenül vagy anélkül. Segítségért lásd: A számítógép visszaállítása a Windows 10 rendszerben.

    Tisztíthatja a Windows 10 telepítését is, ha a PC visszaállítása nem működik.

    A windows 8:

    A Frissítse a számítógépet a Windows 8 újratelepítéséhez használja, csak a személyes fájlok és a Windows Store alkalmazások megtartásával.

    Használja a PC alaphelyzetbe állítását a Windows 8 újratelepítéséhez, személyes fájlok, alkalmazások vagy programok megtartása nélkül. Segítségért lásd: A számítógép frissítése vagy visszaállítása a Windows 8 rendszerben.

    Tisztíthatja a Windows 8 telepítését is, ha a számítógép visszaállítása valamilyen oknál fogva nem működik.

    A windows 7:

    Telepítse újra a Windows 7 rendszert, ne tartson semmit (nincsenek személyes fájlok vagy programok). Segítségért lásd: A Windows 7 telepítésének tisztítása.

    windows Vista:

    Telepítse újra a Windows Vista rendszert, ne tartson semmit (személyes fájlok és programok nélkül). Segítségért lásd: A Windows Vista telepítésének tisztítása.

    windows XP:

    Javítsa ki a Windows XP rendszert, személyes fájlok és programok megőrzésével. Segítségért lásd: A Windows XP telepítésének javítása.

    Telepítse újra a Windows XP rendszert, ne tartson semmit (nincsenek személyes fájlok vagy programok). Segítségért lásd: A Windows XP telepítésének tisztítása.

  8. A Windows újratelepítése után látogasson el ismét a Windows Update webhelyre, de kövesse a Hogyan lehet megakadályozni a Windows-frissítéseket a számítógép összeomlásában című tanácsot, hogy elkerülje a hasonló problémákat a jövőben.