Mi a RouterLogin.com?

A routerek gyártójának, a Netgearnek van egy weboldala, amely segítséget nyújt azoknak az ügyfeleknek, akik nem emlékeznek routereik címére. Normál esetben, amikor adminisztrációs munka elvégzéséhez bejelentkezik egy szélessávú útválasztóra, ismernie kell az útválasztó belső IP-címét. A helyes cím az útválasztó modelljétől és az alapértelmezett információ megváltoztatásától függ. 


A Netgear Router Address weboldala

Számos Netgear otthoni útválasztó úgy van beállítva, hogy vagy a www.routerlogin.com vagy a www.routerlogin.net webhelyet használja IP-cím helyett. Amikor ezen URL-ek bármelyikét otthoni hálózaton belül keresi fel, a Netgear útválasztó felismeri a webhely domainneveit, és automatikusan lefordítja őket a megfelelő útválasztó IP-címére.

Bejelentkezés a Netgear útválasztóra:

  1. Nyisson meg egy webböngészőt a hálózathoz csatlakozó számítógépen vagy mobileszközön.

  2. Menjen a címsorba, és írja be http://www.routerlogin.net or http://www.routerlogin.com.

  3. Írja be az útválasztó felhasználónevét és jelszavát. Az alapértelmezett felhasználónév az admin, az alapértelmezett jelszó pedig a jelszó. Ha megváltoztatta a felhasználónevet és a jelszót, akkor írja be helyette ezeket az információkat.

  4. Megnyílik az útválasztó kezdőképernyője.

Ha meglátogatja ezen URL-ek egyikét, és nincs Netgear útválasztója, akkor a link átirányítja a Netgear technikai támogatásának kezdőlapjára.


Amikor nem tud csatlakozni

Ha nem tud csatlakozni a routerlogin.com vagy a routerlogin.net webhelyhez, próbálkozzon az alábbi hibaelhárítási lépésekkel:

  1. Kapcsolja be a Netgear router áramellátását.

  2. Csatlakoztasson egy számítógépet az útválasztó Wi-Fi hálózatához. 

    Egyes útválasztók megkövetelik, hogy a számítógépet Ethernet kábellel csatlakoztassák az útválasztó adminisztrációs oldalának eléréséhez. Előfordulhat, hogy a vezeték nélküli kapcsolat nem működik.

  3. Csatlakozzon a webhelyekhez az útválasztó alapértelmezett IP-címével a (z) címen http://192.168.1.1. Ez nem fog működni, ha megváltoztatja az alapértelmezett IP-címet.

  4. Ha a problémák továbbra is fennállnak, csatlakozzon másik böngészővel vagy vezeték nélküli eszközzel.

  5. Áramellátás az egész hálózaton.

  6. Ha minden egyéb nem sikerül, végezze el a gyári beállítások visszaállítását az útválasztón.