Mi a teendő, ha a Gmail nem működik az iPhone készüléken?

A Gmail a legnépszerűbb e-mail szolgáltatás az interneten. Bármilyen korszerű és olyan könnyen használható, mint általában, más e-mail szolgáltatásokhoz hasonlóan problémákkal is találkozhat. Ez az útmutató ismerteti az iPhone tulajdonosok által a szolgáltatással valószínűleg felmerülő leggyakoribb problémákat, és elmagyarázza, hogyan lehet ezeket megoldani. Attól kezdve, hogy nem tud leveleket küldeni vagy fogadni, és nem tud csatlakozni a Gmail szerverhez iPhone-ján keresztül, pillanatok alatt újra használhatja a fiókját.


Mi a teendő, ha nem tudja letölteni a Gmailt az iPhone készülékére

Gyakran problémák merülhetnek fel, ha megpróbálja használni a Gmailt iPhone-ján nyaralás közben, vagy olyan helyen, ahol általában nem szokott meglátogatni. Ha észleli, hogy valahol tartózkodik, ahol általában nem tartózkodik, a Gmail néha leállíthatja a kiszolgáló elérését, amikor megnyitja a Mail alkalmazást iPhone-ján. Ez a probléma akkor is fennállhat, ha hazatér egy utazásról.

Általában tudja, hogy ez probléma, mert a hibaüzenetek közül bármelyiket megjeleníti. A "Nem lehet levelet kapni", a "Nem lehet levelet küldeni" és a "Nem lehet csatlakozni az SSL használatával" a leggyakoribbak, és bár pontos megfogalmazásban eltérhetnek, mindig azt jelzik, hogy problémája van.

Szerencsére úgy kezelheti ezt a problémát, hogy iPhone-ján felkeresi a Gmail webhelyét, és (újra) engedélyezi eszközét. Itt tennéd:

  1. Nyissa meg iPhone készülékét internet böngésző (valószínűleg Safari)
  2. Ugrás gmail.com
  3. Jelentkezzen be a fiók problémái vannak (győződjön meg róla, hogy ki van jelentkezve bármely más fiókból)
  4. Ezután másolja és illessze be a következő linket a böngésző címe / URL-sávjába: https://accounts.google.com/b/0/displayunlockcaptcha
  5. Érintse folytatódik

Ha nem tudja feltölteni a Gmailt a Safari böngészőben, lehet, hogy nincs megfelelő internetkapcsolata, vagy a Gmail nem működik. Ha ezek bármelyike ​​fennáll, álljon meg itt, és próbálja meg kitalálni, hogy mi az.

Ekkor megjelenik egy oldal, amely a következőket mondja: "Fiókhozzáférés engedélyezve. Kérjük, próbáljon újra bejelentkezni Google-fiókjába új eszközéről vagy alkalmazásából."

Ezt követően képesnek kell lennie az iPhone Mail alkalmazás megnyitására, és a szokásos módon megkezdeni a fogadását / küldését.


Mi a teendő, ha a Gmail nem működik iPhone-on: Ellenőrizze az Eszköz aktivitását

Míg a fenti módszer általában megoldja a legtöbb Gmail-problémát, megpróbálhatja ellenőrizni a Gmail-fiókját is, hogy nem érkezett-e e-mail a Google-tól, amely "szokatlan" bejelentkezésről figyelmeztet.

Az ilyen e-mailek általában egy piros négyzetet tartalmaznak, amely azt írja: "Tekintse át most készülékeit"Kattintson erre a linkre, és ha szükséges, lehetővé az iPhone.

Alternatív megoldásként bejelentkezhet Google-fiókjába (okostelefonján vagy számítógépén keresztül), és ellenőrizheti az Eszköz és tevékenység irányítópultját.

  1. Bejelentkezni Gmail (ha ezt iPhone-ján csinálja, érintse meg a „Ugrás a mobil Gmail webhelyére” linket, majd a Beállítások menü alján található „Gmail megtekintése az Asztalon” linket)
  2. Kattintson a Gmail-fiók profilképére, majd kattintson a gombra Google-fiók (nem kell rákattintania a fiók képére, amikor ezt iPhone-ján végzi)
  3. Kattints Eszközaktivitás és biztonsági események
  4. Görgessen le a gombbal Legutóbb használt eszközök almenü és kattintson ÁTTEKINTÉS ESZKÖZÖK

Ezt követően kattintson az iPhone készülékére. Az esetek túlnyomó többségében ez megmutatja a legutóbbi bejelentkezés részleteit. Ha azonban van egy engedélyezése gombra, kattintson rá. Ezt követően próbálja meg bejelentkezni Gmail-fiókjába az iPhone Mail alkalmazásával.


Mi a teendő, ha a Gmail nem működik iPhone-on: Engedélyezze az IMAP alkalmazást

Az iPhone Gmail problémáinak másik meglehetősen gyakori oka az IMAP. Ez az internetes üzenetelérési protokollt jelenti, amely technológiai szabvány lehetővé teszi, hogy Gmail-fiókja az összes fiókadatot elküldje okostelefonjára és az okostelefonról. Normális esetben az IMAP-nak egyáltalán nem jelent problémát vagy problémát, de ha kikapcsol (bármilyen okból), akkor megakadályozza, hogy a Gmail működjön az iPhone-on.

Mint ilyen, itt megtudhatja, hogyan ellenőrizheti, hogy az IMAP engedélyezve van-e, és hogyan kapcsolhatja vissza, ha nem.

  1. Az asztali vagy laptop számítógépen lépjen a következőre: gmail.com és jelentkezzen be Gmail-fiókjába
  2. Kattintson az beállítások fogaskerekű a képernyő jobb felső sarkában
  3. Kattints beállítások
  4. Kattintson az Továbbítás és POP / IMAP lap
  5. Görgessen le a gombbal IMAP-alapú hozzáférés alcím és kattintson IMAP engedélyezése, ha még nincs bekapcsolva

Ez lehetővé teszi az IMAP használatát a Gmailben, ami azt jelenti, hogy az iPhone Mail alkalmazása újra elkezdi az e-mailek küldését és fogadását.

Ezenkívül abban az esetben, ha nincs hozzáférése asztali vagy laptop számítógéphez, a fenti folyamatot iPhone-jával befejezheti. Itt tennéd:

  1. Az iPhone webböngészőjével (pl. Safari) lépjen a gmail.com és jelentkezzen be Gmail-fiókjába
  2. Koppintson a "Nyissa meg a mobil Gmail webhelyet"link a képernyő alján
  3. Érintse meg a Több gombra a képernyő bal felső sarkában
  4. Görgessen le az oldal aljára, a "Gmail megtekintése itt" almenüig, és koppintson a "asztali"
  5. Érintse beállítások, a képernyő tetején futó menüsorból
  6. Érintse meg a Továbbítás és POP / IMAP lap
  7. Görgessen le a gombbal IMAP-alapú hozzáférés alcímet, és érintse meg a elemet IMAP engedélyezése, ha még nincs bekapcsolva

Ez az, és feltételezve, hogy az IMAP korábban nem volt engedélyezve, iPhone-jának újra el kell kezdenie a munkát Gmail-fiókjával.


Mi a teendő, ha a Gmail nem működik iPhone-on: iOS 6 és korábbi verziók

Míg ez az útmutató a legújabb iPhone-okat és az iOS verzióit ismerteti, van egy további lehetőség, amelyet a felhasználók kipróbálhatnak, ha iOS 6-os vagy korábbi rendszert futtatnak. Ez magában foglalja a „kevésbé biztonságos” alkalmazások hozzáférésének engedélyezését a Gmail-fiókhoz:

  1. Bejelentkezni Gmail (ha ezt iPhone-ján csinálja, érintse meg a „Ugrás a mobil Gmail webhelyére” linket, majd a Beállítások menü alján található „Gmail megtekintése az Asztalon” linket)
  2. Kattintson a Gmail-fiók profilképére, majd kattintson a gombra Google-fiók (nem kell rákattintania a fiók képére, amikor ezt iPhone-ján végzi)
  3. Kattints Eszközaktivitás és biztonsági események
  4. Görgessen le a "Kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezése"alcím az oldal alján
  5. Kattintson a csúszkára úgy, hogy az kékre mozogjon On pozíció

Az iOS 6 felhasználói ezután iPhone-juk Mail alkalmazásán keresztül használhatják a Gmailt. Tekintettel azonban arra, hogy az iOS 6 nem olyan biztonságos, mint a legújabb verziók, célszerű frissíteni.


Mi a teendő, ha a Gmail nem működik az iPhone készüléken: Törölje és állítsa vissza a fiókot

Feltéve, hogy a fenti módszerek egyike sem oldotta meg a problémát, egy dolgot kipróbálhat, ha a Gmail nem működik az iPhone készülékén: törölje Gmail-fiókját az okostelefonról, majd állítsa be újra.

Mielőtt megtenné ezt a lépést, vagy bármilyen további lépést, ellenőrizze az internetet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a probléma nem a Gmail kimaradása. Nyilvánvaló, hogy ha a Gmail nem működik, akkor nincs értelme bármit is tenni a telefonjával, mivel ez nem segít a helyzeten.

Így törölheti a fiókot:

  1. Az iPhone-on érintse meg a gombot beállítások
  2. Érintse Jelszavak és fiókok
  3. Érintse meg a Gmail fiók
  4. Végül érintse meg a elemet Fiók törlése

Ezután nyilvánvalóan újra szeretné beállítani a Gmail-fiókot iPhone-ján:

  1. Ugrás Jelszavak és fiókok újra
  2. Érintse Fiók hozzáadása
  3. Érintse Google
  4. Gépeld be Gmail-cím
  5. Érintse NEXT
  6. Írja be a Gmail-fiókját jelszó
  7. Érintse NEXT újra
  8. Ellenőrizze, hogy Levél engedélyezve van, és engedélyezze a Névjegyzék, a Naptár és a Jegyzetek lehetőséget, ha iPhone-ján szeretné elérni ezeket
  9. Érintse Megtakarítás

Ez az, bár a kétfaktoros hitelesítést engedélyező Gmail-felhasználóknak meg kell jegyezniük, hogy a 7. lépés után be kell írniuk egy Google Authenticator kódot.

Mi a teendő, ha a Gmail nem működik az iPhone készüléken: Állítsa vissza az iPhone alkalmazást

alma

Az utolsó lehetőség, ha mindent kipróbált a fentiekben, és biztos benne, hogy ez nem egy Gmail leállás, az a gyári beállítások visszaállítása és az iPhone korábbi biztonsági mentésének helyreállítása. Ez segíthet olyan helyzetekben, amikor valamilyen rendszerhiba az iPhone készülékén hozzáférhetetlenné teszi a Gmailt.

Először készítsen biztonsági másolatot az adatokról. Vagy használhatja az iTunes alkalmazást összekötő USB-kábellel számítógépére, nyissa meg az almenüt az iTunes alkalmazásban, majd válassza a lehetőséget Biztonsági mentés most. Vagy használhatja az iCloud-ot, ha felkeresi beállítások iPhone-on kattintson a név (ez a lépés nem vonatkozik a 10.2-nél korábbi iOS-verziókra), akkor iCloud, és végül iCloud biztonsági mentés.

Miután biztonsági másolatot készített, ki kell kapcsolnia a Find My iPhone funkciót.

  1. Ugrás beállítások
  2. Érintse meg a név (nem vonatkozik a 10.2-nél régebbi iOS-verziókra)
  3. Érintse iCloud
  4. Csúsztassa a Find My iPhone csúsztassa a fehér Ki állásba
  5. Görgessen lefelé, és érintse meg a gombot Kijelentkezés

Végül elvégezheti a gyári visszaállítást a következő útvonalon: Beállítások> Általános> Visszaállítás> elemre Erase All Content and Settings. Miután visszaállította iPhone készülékét, vissza kell állítania az utolsó biztonsági másolatot (lásd alább), majd újra be kell állítania a Gmail-fiókját (az előző szakaszban leírtak szerint).

Így állíthatja vissza az iCloud biztonsági másolatát:

  1. Amikor az iPhone-t a visszaállítás után először állítja be, koppintson a ikonra Visszaállítás az iCloud Backup szolgáltatásból az Alkalmazások és adatok képernyőn
  2. Érintse meg a mentés visszaállítani (azaz azt, amelyet az iPhone visszaállítása előtt készített)

És itt állíthatja vissza az iTunes használatát:

  1. Asztali vagy hordozható számítógép és USB-kábel segítségével csatlakoztassa iPhone készülékét iTunes
  2. Kattintson az iPhone ikonra az iTunes képernyő bal felső sarkában
  3. Kattints Restore Backup
  4. Keresse meg a kívánt mentés az "iPhone neve" legördülő menüből, és kattintson rá a kiválasztáshoz
  5. Kattints Visszaad