A / az Xinput1_3.dll nem találva vagy hiányzó hibák kiküszöbölése

Mit kell tudni

  • Az Xinput1_3.dll hibák a Microsoft DirectX problémáját jelzik; az xinput1_3 DLL fájl az adott szoftvergyűjteményben található.
  • Ezek a hibák általában csak Windows-alapú játékok és speciális grafikus programok futtatásakor jelentkeznek.
  • A rendszer újraindítása gyakran megoldhatja a hibát. Ha ez nem működik, öt másik dolgot is kipróbálhat.

Mi okozza az xinput1_3.dll hibákat?

A leggyakoribb xinput1_3.dll hibaüzenetek közül néhány:

Hiányzik az xinput1_3.dll fájl

Xinput1_3.DLL nem található

Az xinput1_3.dll fájl nem található

A Xinput1_3.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt.

A Xinput1_3.dll hibák általában akkor jelennek meg, amikor egy játék vagy más szoftver elindul, és ezek minden olyan programra vonatkozhatnak, amely a Microsoft DirectX-re támaszkodik, bár ez a leggyakrabban a videojátékokkal kapcsolatos.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érintheti az xinput1_3.dll és más DirectX problémák.


A / az Xinput1_3.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le külön-külön a xinput1_3.dll DLL fájlt a "DLL letöltő webhelyekről". A DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet. Ha már letöltötte az xinput1_3.dll fájlt az egyik ilyen DLL letöltési webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és folytassa ezeket a lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    Lehetséges, hogy az xinput1_3.dll hiba csúnya, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés javítja az xinput1_3.dll nem található hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit, anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűként telepítené a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz.

    A Windows 10, 8, 7, Vista, XP stb. Mindegyikét ugyanez a DirectX telepítőcsomag támogatja. Telepít minden DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlt, amelyre szükség van és támogatott a Windows adott verziójában.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott xinput1_3.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n. Általában, ha egy játék vagy egy másik program DirectX-t használ, a szoftverfejlesztők a DirectX másolatát beépítik a telepítőlemezre.

    Néha - bár nem gyakran - a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett az xinput1_3.dll fájlnál működő programfájlokkal, és az újratelepítés elvégezheti a trükköt.

  5. Állítsa vissza az xinput1_3.dll fájlt a legújabb DirectX szoftvercsomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg az xinput1_3.dll hibát, próbálja meg külön kivonni az xinput1_3.dll fájlt a DirectX letölthető csomagból.

  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.