Kép hozzáadásához az e-mailhez használja a Mail fotóböngészőjét

Ha Mac számítógépén a Mail alkalmazást használja képek e-mailben történő megosztásához - és valljuk be, ki nem -, akkor áthúzhat egy képet a Finderből, vagy a Fotók vagy az iPhoto alkalmazásból az éppen írt e-mailbe. Bár a fogd és vidd módszer jól működik, különösen, ha a megosztani kívánt képet lazán tárolja a Finder, van egy jobb módszer.

Az Apple Mail alkalmazás tartalmaz egy beépített fotóböngészőt, amellyel áttekintheti az Aperture, a Photos vagy az iPhoto könyvtárakat. Ezután egyszerűen kiválaszthatja a megosztani kívánt képet, és egyetlen kattintással hozzáadhatja üzenetéhez

Ez a cikk a következő operációs rendszerek levelezésére vonatkozik: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13) és macOS Sierra (10.12)

A Mail Photo Browser használata sokkal könnyebb, mint az Aperture, Photos vagy iPhoto megnyitása, majd egy kép áthúzása a Mail alkalmazásba. További előnye, hogy nem veszi igénybe a rendszer erőforrásait az egyik fotóalkalmazás elindításához.


A Mail fotóböngészőjének használata

A Photo Browser használata a Mail alkalmazásban nem lehet egyszerűbb:

  1. Indít Levél ha még nem fut, kattintson az ikonjára a Dockban.

  2. Nyisson meg egy új üzenet képernyőt, és kezdje el beírni az üzenetet.

  3. Kattintson az Photo Browser ikonra az új üzenet eszköztár jobb felső sarkában. Úgy néz ki, mint két halmozott fotó.

    A fényképböngészőt a kiválasztásával is elérheti Ablak a Levél menüsor és kattintás Photo Browser a legördülő menüben.

  4. Kattints képek vagy a Fotóböngészőben elérhető többi könyvtár opció valamelyikét.

  5. Görgesse végig a kiválasztott könyvtárban található indexképeket. Kattintson duplán bármelyik bélyegképre a fotó nagyobb változatának megtekintéséhez.

  6. Kattintson és húzza a kiválasztott fotót a Mail üzenet törzsébe. A kurzor bárhová beilleszkedik, de kiválaszthatja, és áthúzhatja egy másik helyre. Ne aggódjon, ha túl nagynak tűnik ekkor.

    Húzhat a böngészőben az indexkép vagy a nagyított nézetből.

    Ha fényképet húz az üzenetére, az e-mail fejlécébe sor kerül, amely az Üzenetméret és a Képméret elemet tartalmazza.

  7. Kattintson a legördülő menüre Képméret az e-mail fejlécében, és válassza a lehetőséget Kis, közepes, nagyvagy Valódi méret.

    Ne hagyja figyelmen kívül ezt a lépést, különösen, ha több képet csatol. A tényleges vagy nagy méretű fotók esetén az e-mail címe túl nagy lehet ahhoz, hogy szolgáltatója kezelni tudja.

A fotóböngésző alján található keresősáv segítségével kulcsszavakra, címekre vagy fájlnevekre kereshet a használni kívánt kép megkereséséhez.


Más módszerek fotók hozzáadásához egy e-mailhez

Kattintson a fényképre, és áthúzhatja azt egy e-mail üzenetbe szinte bármilyen helyről, beleértve az asztalt, a Finder ablakot vagy a megnyitott dokumentumot egy másik alkalmazásban.

Az e-mail üzenethez fényképet is csatolhat, ha a gombra kattint csatolása gemkapocs ikon az üzenetablak eszköztáron. Innen keresse meg a cél képet a Mac számítógépén, majd kattintson a gombra Válassz fájlt.

Tartsa a fájlokat kicsiben

Amikor fájlokat küld e-mailben, ne feledje, hogy az e-mail szolgáltatóval lehet üzenetkorlátozás, és a címzetteknek az e-mail szolgáltatóiknál ​​az üzenetméret korlátozásai lehetnek. Bármilyen csábító is lehet a teljes méretű képek küldése, általában jobb, ha kisebb verziókat küldünk. Váltogathat a méretek között, hogy kiválassza a legjobb méretet az e-mailhez, de valószínűleg a Kicsi és a Közepes opció a legjobb választás az e-mailekhez.