Hogyan lehet kijavítani a Razer Synapse-t, ha nem észlelünk egeret vagy billentyűzetet

Ha a Razer Synapse nem ismeri fel a Razer egeret vagy billentyűzetet, ez azt jelezheti, hogy a periféria nem működik megfelelően. Ezen túl nem szabhatja testre az eszközt, és nem töltheti be a játékához szükséges profilokat. Így javíthatja a Razer Synapse-t, ha nem észlel egeret vagy billentyűzetet.

Ezek az utasítások a Razer által forgalmazott összes billentyűzetre és egérre vonatkoznak. A billentyűzettel és egérrel kapcsolatos problémák azonban valószínűleg nem kapcsolódnak a Razer asztali szoftverhez. Ehelyett a probléma a perifériák és a PC közötti kapcsolatokból származhat.


A Razer Synapse okai, amelyek nem ismerik fel az egeret

Számos oka lehet annak, hogy a Razer Synapse nem működik. Ez egy eszközkezelő program. A Synapse, a Windows, az eszközillesztők és az eszköz közötti bármilyen összeférhetetlenség problémákat okoz. Leginkább ez annak biztosításával jár, hogy mindent naprakészen tartsanak, de lehetnek más problémák is, amelyeket nehezebb felismerni, például piszkos vagy rossz USB-portok.

Razer


Hogyan javítható a Razer Synapse, ha nem észleli az egeret vagy a billentyűzetet

Ezek a lépések segíthetnek a Razer Synapse lehetséges problémáinak diagnosztizálásában és megoldásában. A lépések a legegyszerűbbektől és a legvalószínűbbektől a legnehezebbekig terjednek, és a legkevésbé valószínű, hogy elősegítik az időmegtakarítást és a lehető leggyorsabb munkába állást.

  1. Húzza ki és csatlakoztassa újra a perifériát. Néha probléma merül fel a csatlakozással kapcsolatban. Ha úgy gondolja, hogy ez lehet a port, csatlakoztassa a perifériát egy másik portra.

  2. Használjon másik számítógépet. Tesztelje egy másik számítógépen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem az USB-port jelent-e problémát. Ha ott nem működik, akkor eszközén hardverproblémák lehetnek, például rossz USB-csatlakozó vagy kábel.

    Ez vonatkozik a vezeték nélküli egerekre is, feltéve, hogy USB-alapú kulcsra támaszkodik.

  3. Indítsa újra a számítógépet. Néha csak egy egyszerű újraindításra van szükség, hogy minden újra működjön.

  4. Keresse meg az eszközváltozásokat. Ez frissíti az Eszközkezelőt. Előfordulhat, hogy a Windows 10 kezdetben nem ismeri fel a csatlakoztatott perifériát. A frissítés végrehajtása arra kényszeríti a Windows 10-t, hogy újból ellenőrizze a számítógépet és annak összes portját új kiegészítések keresése érdekében. Ha felfedezi az egeret vagy a billentyűzetet, a Windows 10 automatikusan telepíti a szükséges illesztőprogramokat.

  5. Távolítsa el és telepítse újra az eszközöket. Az egér és a billentyűzet észlelési hibáinak egyik fő oka a felesleges - és esetleg konfliktusos - illesztőprogramok száma. Előfordulhat, hogy felsorolja az emberi interfész eszköz (HID) összetevőit, amelyekre nincs szüksége, például az idősebb egereknek és a billentyűzeteknek, amelyeket némi készpénzért adott el. A HID-összetevők hosszú listája nem szokatlan, de ha problémája van egy új egér vagy billentyűzet észlelésével, akkor ezeknek az eszközöknek a eltávolítása segíthet.

    1. Kattintson a jobb gombbal a Rajt gombot és válassza ki Eszközkezelő.
    2. Bontsa billentyűzetek és távolítsa el az összes HID Keyboard Device és Razer feliratú bejegyzést.
    3. Bontsa Egér és egyéb mutatóeszközök és távolítsa el az összes HID-kompatibilis egér- és Razer-alapú bejegyzést.
    4. Indítsa újra a számítógépet.
  6. Frissítse a soros buszvezérlőket. Előfordulhat, hogy frissíteni kell a számítógép USB-portjait futtató illesztőprogramokat. Ez egy egyszerű kísérlet a problémák megoldására a Windows 10 rendszeren keresztül, mielőtt új illesztőprogramokat töltene le és telepítene az OEM-től vagy az alaplap gyártójától.

  7. Telepítse a legújabb illesztőprogramokat. Ezt többféleképpen teheti meg:

    • Használjon előre telepített szoftvert: Számos OEM, például a HP és a Dell telepít olyan szoftvert, amely előre gyártott számítógépeiket elavult illesztőprogramok után kutatja, és hangolja a rendszert. Nyissa meg az alkalmazást, és bármikor ellenőrizze a számítógépet új illesztőprogramok kereséséhez.
    • Töltse le az eredeti gyártóktól: Az olyan gyártók, mint a HP és a Dell finomhangolják a hardvergyártók illesztőprogramjait, hogy optimálisan működjenek az asztali vagy laptop konfigurációján. Töltse le és telepítse az OEM gyártók illesztőprogramjait a legjobb, stabil teljesítmény érdekében. De vannak olyan helyzetek, mint például a legújabb illesztőprogramok letöltése a diszkrét GPU-hoz, ahol kivétel a nem OEM-letöltés.
    • Töltse le az alaplap illesztőprogramjait: Házilag épített rendszerek esetén töltse le az illesztőprogramokat közvetlenül a hardvergyártóktól. Ebben az esetben fogja meg az ASRock, az Asus, a Biostar, az EVGA, a Gigabyte, az MSI és mások legújabb alaplap-illesztőprogramjait.
  8. Távolítsa el és telepítse újra a Synapse alkalmazást. Mivel a hardver opciók nincsenek útban, és még mindig nincsenek pozitív eredmények, a Razer Synapse eltávolítása a következő lépés.

    Azt is meg kell győződnie arról, hogy nincsenek elhúzódó Razer mappák, amelyek elronthatják az új telepítést egy hibás konfigurációval.

    1. Nyisd ki File Manager > Program Files (x86).
    2. Törölje az összes Razerrel kapcsolatos mappát.
    3. A Fájlkezelő eszköztáron válassza a lehetőséget Megnézem, majd válassza ki a Rejtett jelölőnégyzet a rejtett fájlok és mappák megjelenítéséhez.
    4. választ OS (C 🙂 a címsávon a gyökérkönyvtárba való visszalépéshez.
    5. Nyissa meg a ProgramData mappát, majd törölje a Razer mappát.
  9. Ellenőrizze a Synapse verziót. Ha a Windows 10 felismeri az Ön Razer egerét vagy billentyűzetét, de ezek nem jelennek meg a Razer Synapse alkalmazásban, akkor előfordulhat, hogy az eszközök nem kompatibilisek a számítógépére telepített Synapse verzióval. A Razer Synapse 3 béta verziójú, és nem támogatja az összes Razer márkájú eszközt.

    Ha Razer eszközét nem támogatja, töltse le a régi Razer Synapse 2 asztali szoftvert.

Tekintse meg a Razer teljes listáját a támogatott eszközökről, beleértve az egérpadokat és a headseteket is, a weboldalán. A Razer Synapse 3 által jelenleg támogatott eszközök listája a Razer webhelyén is elérhető.