SD-kártya formázása a Mac-en

Akár van egy vadonatúj a csomagolt SD-kártyáján, vagy csak talált egyet a kanapépárnákon belül, annak biztosítása érdekében, hogy elveszítse az ott tárolt információkat, formáznia kell.

Az SD-kártya formázása Mac-hez azt jelenti, hogy amikor az adatokat beírja a kártyára, akkor a Mac képes lesz elolvasni azokat. Ez nagyon fontos, ha figyelembe vesszük, hogy nem minden számítógép képes minden fájlformátumot elolvasni.


Az SD-kártya törlése vagy formázása Mac-en

Az SD-kártya formázásához csak a Macbookra, az SD-kártyára és a kártyaolvasóra van szükség. Néhány ember azt tapasztalhatja, hogy MacBook-jának SD-nyílása van, ebben az esetben lemondhat a kártyaolvasóról. Az SD-kártya formázása előtt húzza ki a képeket vagy fájlokat a kártyáról, mert az újraformázás befejezése után eltűnik.

Az SD-kártya formázása vagy törlése után a kártyán lévő összes adat törlődik. Nincs visszavonás, és nincs mód a törölt adatok visszakeresésére!

  1. Nyissa meg a Applications mappát egy Finder ablakból.

  2. Görgessen lefelé, és nyissa meg a Segédprogram mappa.

  3. Indít disk Utility.

  4. Keresse meg és kettyenés a SD-kártya a képernyő bal oldalán. Hacsak nem nevezte meg konkrétan, valószínűleg NÉMETLEN vagy NINCS névként jelenik meg.

    Ügyeljen arra, hogy a Külső terület a bal oldalon.

  5. Kattintson a Törlés elemre. A képernyő tetején található, a partíció és a visszaállítás között.

  6. Válassz egy új formátum a felugró menüből. Ekkor átnevezheti az SD-kártyát a kívántra.

    Az OS X Extended (naplózott) az alapértelmezett (és leggyakoribb) Mac fájlrendszer-választás.

  7. Kattintson a Törlés elemre az SD-kártya törléséhez és formázásához.