Hogyan nyitható meg egy iPhone SIM-kártya ejektor eszköz nélkül

Az Apple a SIM-kártya eltávolító eszközöket tartalmazza az iPhone dobozokban, de ez országonként és hálózati szolgáltatónként változik. Ha meg kell nyitnia az iPhone SIM-kártyahelyét, az iPhone SIM-kártya kidobó eszközével lehet a legkönnyebben kinyitni a tálcát. Vannak azonban más elemek is, amelyekkel kinyithatja a tálcát.


Az iPhone SIM-kártya kidobó eszközének megkeresése

A csomagolásban található a SIM-kártya eszköz, amelyet a tálca eltávolításához használnak az iPhone oldaláról, ha az Ön országában és a hálózat-specifikus iPhone-jánál található.

Az Egyesült Államokban az iPhone dokumentációt tartalmaz, például jogi közleményeket és útmutatókat. Előfordulhat, hogy a SIM-kidobó eszköz el van rejtve ezekben a papírokban. A szerszám egy kis fémdarab, fehér papírdarabhoz van rögzítve, ez megkönnyíti a véletlenszerű kidobást.

Ha nem találja az eszközt, vagy használt iPhone-t vásárolt, akkor más módon is nyithatja meg a SIM-tálcát a SIM-kártya hozzáadásához vagy cseréjéhez.


Próbálja ki ezeket az elemeket a SIM-tálca kiadásához

A SIM-kártya tálcájának kiadásához használt furat átmérője kicsi. Bár rengeteg egyenes tárgy működhet, a SIM-lyukhoz valami erős, szűk dimenzió szükséges.

Vigyázzon a hüvelykujjával, amikor a házban található ilyen eszközök bármelyikét betolja a telefonjába. Legtöbbjük éles és átlyukaszthatja a bőrt.

Íme néhány ötlet, amelyet sikerrel alkalmaztak:

  • Gémkapocs: A legtöbb kicsi és átlagos méretű gemkapocs az egyik oldal hajlításával működik. Ha nincs SIM-eltávolító eszköz, akkor egy gemkapocs jól működik.
  • Biztosítótű: Nem minden méretű biztonsági tű működik. Keresse meg a lehető legkisebb biztonsági csapot, amely a furatba illeszkedik.
  • Fülbevaló: Egy fülbevaló csipetnyi módon működik. Vegye le a fülbevaló hátulját, és helyezze az oszlopot a SIM-tálca nyílásába. Legyen óvatos, mert a puha anyagok, például az arany, könnyen meghajlanak.
  • Staple: A szokásos tűzőkapocs egy csipetnyi formában átjöhet, de nehéz lehet használni, mivel vékony és rugalmas. Jobb választás egy vastagabb, ipari vágott anyag.
  • Mechanikus ceruza: Mechanikus ceruza használatához adjon néhány kattintást a vezetőnek, hogy hosszabbra nyújtsa, mint amit írna. Dugja be az ólmot a lyukba, és erősen nyomja meg. Nehéz használni, mert mennyire törékeny az ólom, de ez a ház körül vagy hátizsákban található gyakori elem.
  • Fogpiszkáló: A legtöbb fogpiszkáló kissé túl széles az iPhone SIM-lyukához. Vágja le a fa egy részét, hogy illeszkedjen és letörje a hegyét.
  • Horgász horog: A horgok különböző formájúak és méretűek lehetnek, így ha hajón van, és sürgős SIM-cserére van szüksége, próbálja ki ezek egyikét.

Sok mobiltelefon-hordozó üzlet rendelkezik extra SIM-kártya kidobó eszközökkel, ha inkább bevált és garantált kivonási módszer mellett szeretne maradni.


Hogyan nyissuk ki az iPhone SIM-kártya tálcáját egy gemkapocs segítségével

A gemkapocs az egyik legkönnyebben és leggyakrabban használható objektum, ha nincs kidobó eszköz.

  1. Kezdje egy kicsi vagy közepes méretű gemkapoccsal.

  2. Hajtsa ki az egyik egyenes oldalt, így kilóg.

  3. Dugja a gemkapocs egyenes oldalát a SIM-kártya kidobó nyílásába, amennyire csak lehetséges.

  4. Ha a gemkapocs a lyukban van, a hüvelykujjával nyomja meg erősen, amíg a tálca ki nem áll. Lassan kell kicsúsznia, nem pedig kiugrani.


iPhone-modellek és SIM-tálcák helyei

A legtöbb iPhone SIM-kártyája a telefon jobb oldalán található. A legkorábbi modelleknél a telefon alsó szélén található. A SIM tálca keskeny ovális, alatta egy apró kör. A tálca nyílása egy síkban fekszik a telefon oldallal, és bármilyen telefon tok borítja.

Az iPhone XS Max volt az első iPhone, amely megváltoztatta azt az irányt, amelyben a SIM-kártya a SIM-tálcán pihent. Ahelyett, hogy a tálcába felénk nézne, a SIM-kártya a tálca hátoldalán ül.