SIM-kártya behelyezése okostelefonba

Könnyű behelyezni a SIM-kártyát okostelefonjába, de kissé zavarónak tűnhet, ha még soha nem tette meg. A kezdéshez itt van egy magyarázat a különféle SIM-kártyákról, valamint lépésről-lépésre útmutatás a SIM-kártya megfelelő behelyezéséről az Android vagy az iPhone készülékbe.


A különböző típusú SIM-kártyák

A mai napon három fő méretű SIM-kártyát használnak: Nano SIM, Micro SIM és Standard SIM (régebbi telefonokhoz). Az egyetlen különbség a chip körüli szegély mérete, amely lehetővé teszi, hogy a SIM a telefonok különböző modelljeibe illeszkedjen.

SimeonVD / Getty Images

A használni kívánt SIM-kártya mérete az okostelefon gyártmányától és típusától függ. A modern okostelefonok többsége Nano vagy Micro SIM kártyát használ, néhány régebbi telefon pedig Standard SIM kártyát használ.

  • nano SIM: iPhone 5 / 5C / 5S és újabb, Google Pixel / Nexus, valamint Galaxy S7 / Note8 és újabb.
  • Micro SIM: iPhone 4 / 4S, régebbi Nokia, LG, Huawei és Motorola telefonok, valamint a Samsung Galaxy J sorozat.
  • Normál SIM: Leginkább olyan régebbi telefonokban találhatók, mint az iPhone 3GS vagy a Samsung Galaxy Ace.

A telefonmodellekkel és a SIM-kártyákkal kapcsolatos további információkért tekintse meg a whistleOut listáját.


A helyes SIM-kártya méretének kiválasztása

Ha új mobil szolgáltatást rendel, akkor a SIM-kártyája egy nagyobb műanyag kártyához kerül. Csak pattintsa ki a megfelelő méretű chipet a kártyáról (de ne dobja ki, amíg nem biztos benne, hogy milyen méretűre van szüksége).

mikroman6 / Getty Images

SIM-kártya behelyezése iPhone vagy újabb Android telefonba

Az iPhone-ok és az újabb Android-telefonok egy kis tálcát használnak, ahonnan kivehetik és behelyezhetik a SIM-kártyát. Az iPhone készülékeken ez a tálca megtalálható a jobb oldal a telefon. Androidon megtalálható a oldal or felső a készülék.

Hogyan vehetjük ki a SIM-kártyát iPhone-ról

  1. Kapcsolja ki az okostelefont.

  2. Tartva a telefon elejét néző keresse meg okostelefonján a SIM-kártya tálcáját. A SIM-kártya tálcájában van egy kis lyuk, amelyet a tálca kiugrásához használnak.

    Mihail Artamonov / Getty Images

  3. Ezután pattintsa ki a tálcát egy SIM-eltávolító eszköz behelyezésével a SIM-kártya tálca nyílásába. Ha nincs SIM-eltávolító eszköz, használhat helyette egy gemkapcsot vagy egy tűt.

    Mihail Artamonov / Getty Images 

    A SIM-kártya tálcái finomak és könnyen eltörnek. A tálcának könnyen ki kell jönnie, ezért ne erőltesse. Ha problémái adódnak a tálca eltávolításával vagy elakadt, forduljon a telefon gyártójához.

  4. Most húzza ki a SIM-kártya tálcáját az iPhone-ból. A lyuk irányának ellenőrzésével jegyezze fel, hogy a SIM-kártya tálca hogyan illeszkedik a nyílásba. Ez később hasznos lesz, amikor visszahelyezi a SIM-tálcát,

    Mihail Artamonov / Getty Images

  5. Ez a lépés fontos. Helyezze a SIM-kártyát a tálcába akár logóval, akár arany chip méretével. Vegye figyelembe, hogy a SIM-kártya tálcájának az egyik sarkában van egy kis rés, és a kártya csak egyféleképpen fér el.

    Újabb okostelefonokon a tálcának több nyílása lehet (lásd az alábbi képet). A kisebb nyílás Nano SIM-hez, a nagyobbik pedig Micro SD-kártyához (az adattárolás bővítéséhez). Egyes tálcákban még két Nano SIM-hely is lehet két telefonszámhoz. Ha csak egy SIM kártyája van, használja a SIM 1 nyílást.

    Anton Gruba / Getty Images

  6. A telefon elejével maga felé fordítva nyomja vissza a SIM-tálcát a telefonba. Győződjön meg arról, hogy a tálca ugyanabban a helyzetben van, mint amikor eltávolította. Csak egyféleképpen illik, és könnyen be kellene mennie. Soha ne nyomja vissza a tálcát.

     

  7. Kapcsolja be újra a telefont. A szolgáltató információinak most meg kell jelenniük az otthoni kijelzőn. Ha bármilyen problémája van a szolgáltatásával, forduljon a szolgáltatóhoz segítségért.


SIM-kártya behelyezése régebbi Android okostelefonokra

Régebbi Android okostelefonok esetében a SIM-kártya rekesze a telefon hátulján található akkumulátor alatt található. A SIM-kártya behelyezéséhez le kell vennie a telefon és az akkumulátor hátlapját.

  1. Kapcsolja ki a telefont, és távolítsa el a hátlapot.

  2. Ezután vegye ki az akkumulátort a telefon hátuljából. Az akkumulátor elhelyezésének és eltávolításának módjáról a telefon használati útmutatójában talál további információt.

    AntonioGuillem / Getty Images

  3. Miután eltávolította az akkumulátort, keresse meg a SIM-kártya nyílását. Ha van benne egy régi SIM-kártya, vegye ki úgy, hogy óvatosan húzza ki az ujjával.

  4. Ezután csúsztassa a SIM-kártyát a nyílásba a logóval felfelé (tehát az arany chip kapcsolatba kerül a telefon áramkörével). Keressen egy kis képet, amely jelzi, hogy a rovátkolt sarok a SIM-kártyán a nyílásba illeszkedik.

    A típustól függően egynél több SIM-kártyahely lehet a telefonjában, pl. SIM 1 és SIM 2. Ha csak egy SIM-kártyát helyez be, használja a SIM 1-es nyílást.

  5. Miután behelyezte a SIM-kártyát, helyezze vissza az akkumulátort és a telefon hátlapját.

  6. Kapcsolja be újra Android készülékét. A szolgáltató információinak most meg kell jelenniük az otthoni kijelzőn. Ha bármilyen problémája van a szolgáltatásával, forduljon a szolgáltatóhoz segítségért.