WMV fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A WMV kiterjesztésű fájl egy Windows Media Video fájl, amelyet a Microsoft egy vagy több videotömörítési formátumával tömörítettek. Ez egy általános formátum, amelyet a videók tárolására használnak a Windows rendszerben, ezért egyes harmadik féltől származó programok például rövid animációkhoz használják.

A Windows Media Audio fájlok hasonlóak, de csak audio adatokat tartalmaznak, nincsenek videók. Ezek a fájlok a WMA kiterjesztést használják.


Hogyan nyitható meg egy WMV fájl

A Windows legtöbb verziójában telepítve van a Windows Media Player vagy a Filmek és TV, így ezek a legjobb megoldások a WMV fájlok megnyitására, ha Windows rendszert használ. Mivel a WMP fejlesztése a 9. verzió után leállt a macOS számára, a Mac felhasználók használhatják a Flip4Mac alkalmazást, de ez nem ingyenes.

A VLC, a DivX Player, a KMPlayer és az MPlayer néhány alternatíva és teljesen ingyenes médialejátszó, amely WMV fájlokat játszik le mind Mac, mind Windows operációs rendszereken, de sok más is létezik. Az Elmedia Player egy másik WMV-lejátszó Mac-ek számára.


WMV fájl konvertálása

Az egyik ajánlott ingyenes videokonverter-program vagy online szolgáltatás használata mindenképpen a legjobb módja a WMV fájlok konvertálásának. Csak töltsön le és telepítsen egyet, töltse be a WMV fájlt, majd válassza azt, hogy konvertálja egy másik videó formátumra, például MP4, AVI, MKV, 3GP, FLV és még sok másra.

Bármely Video Converter és Freemake Video Converter a kedvenc WMV-átalakítóink közé tartozik. Mindkettő nagyon könnyen használható, és sokféle kimeneti formátumot támogat. Például a Freemake Video Converter konvertálja a WMV fájlt közvetlenül DVD-re, és kivonhatja a hangot, MP3-ba mentve.

Az olyan online videokonverterek, mint a Zamzar, képesek konvertálni WMV fájlokat is. Az online fájlkonvertáló használatának megvannak a maga előnyei és hátrányai, mert bár az átalakításhoz nem kell programot letölteni, a videót fel kell töltenie a weboldalra, ami hosszú időbe telhet, ha nagy konvertálást hajt végre WMV fájl.


További információ a WMV fájlokról

A WMV fájlok a Microsoft Advanced Systems Format (ASF) tároló formátumát használják, ezért nagyon hasonlítanak az ASF fájlokhoz, amely egy másik, a Microsoft által kifejlesztett fájlformátum.

A WMV fájlok azonban Matroska vagy AVI tároló formátumba is csomagolhatók, ezért MKV vagy AVI fájlkiterjesztéssel rendelkeznek.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl még mindig nem nyílik meg a fent ajánlott programok kipróbálása után sem, akkor lehetséges, hogy egyáltalán nem Windows Media Player fájllal foglalkozik. Egyes fájlformátumok nagyon hasonló hangzású fájlkiterjesztést használnak, de ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy a formátumok azonosak, vagy akár szorosan összefüggenek.

Íme néhány példa:

  • A WVM fájlok Google Play Video fájlok. Általában csak az Android-eszközökön láthatók, mint a Google által a tévéműsorok és filmek tárolására használt formátum, és megtalálhatók az eszköz fájljainak böngészésekor a com.google.android.videos / files / Movies / mappában.
  • Előfordulhat, hogy a WMF fájlok a Windows Metafile formátumban vannak, ami egy grafikus fájlformátum, amely rajzparancsokat tartalmaz, például elmagyarázza, hogyan kell egy téglalapot vagy kört készíteni. A Widelands videojáték WMF fájlokat is használ olyan térképfájlokhoz, amelyek tárolják a térkép méretét, erőforrásait és karakterhelyeit.
  • Az AMV fájlok tömörített videofájlok Anime Music Video formátumban. Néhány kínai hordozható médialejátszó használja őket.

A Windows Media Player más fájlformátumokkal is társul, amelyek hasonló fájlkiterjesztéseket használnak, de ez nem jelenti azt, hogy ugyanazok a formátumok. Például a WMZ fájlok tömörített Windows Media Player Skin fájlok, amelyek megváltoztatják a Windows Media Player megjelenését, és a Windows Media Redirector fájlok (WMX) olyan parancsikonok, amelyek a WMA és WMV média fájlokra mutatnak.