A / az Mapi32.dll nem található vagy hiányzó hibák kiküszöbölése

A Mapi32.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek a mapi32 DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek. Bizonyos esetekben a mapi32.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú program fertőzést, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

Számos különböző módon jelenhetnek meg a mapi32.dll hibák a számítógépen. Az alábbiakban felsoroljuk a mapi32.dll hibák előfordulásának leggyakoribb módjait:

  • A Mapi32.dll nem található.
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a mapi32.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • Nem található a [PATH] mapi32.dll fájl.
  • Hiányzik a mapi32.dll fájl.
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: mapi32.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.
  • A MAPI32.DLL sérült, vagy nem megfelelő verzió.

A Mapi32.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése közben, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

A mapi32.dll hiba kontextusa fontos információ, amely hasznos lehet a probléma megoldása során. A mapi32.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén használja, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


A / az Mapi32.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a mapi32.dll fájlt egy "DLL letöltés" weboldalról. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van a mapi32.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha a mapi32.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

Hajtsa végre a következő eljárásokat. A leggyakoribb (és a legkönnyebben korrigált) és a legösszetettebb sorrendben vannak felsorolva.


  1. Állítsa vissza a mapi32.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" mapi32.dll fájl lehető legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte a mapi32.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, előfordulhat, hogy egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja a mapi32.dll fájlt.

    A mapi32.dll fájl törölt fájljának helyreállítása egy fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Nevezze át az msmapi32.dll fájlt, ha ezt a DLL hibát a Microsoft Office program telepítése vagy újratelepítése után kapja meg. A mapi32.dll hiba ebben a nagyon speciális esetben fordulhat elő, ha az MS Outlook 2003 telepítve van az Outlook újabb verziójával együtt, de akkor az Outlook 2007 vagy a 2010 újratelepítése a 2003-as verzió megtartása mellett.

    • Keresse meg számítógépén az msmapi32.dll fájlt (nem a mapi32.dll fájlt). Használja a Minden kereső eszközt, vagy nyissa meg a C: Program Files Common Files System Msmapi programot (A LocaleID értéke 1033 az angol változatoknál).
    • Nevezze át a fájlt erre: msmapi32.old, majd nyissa meg az Outlook 2003 programot. Javításra kerül, ha a most hiányzó msmapi32.dll fájlt friss verzióval helyettesíti, és ezzel javítania kell a mapi32.dll hibát.

    Próbáljon meg mindent megtenni ennek a lépésnek a végrehajtása érdekében, de csak akkor, ha a mapi32.dll hibát látja az MS Outlook használatakor. Úgy tűnik, hogy ez az egyik leggyakoribb helyzet, amely ezt a hibát megdobja, ezért valószínű, hogy Ön foglalkozik ezzel a problémával.


  3. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Bizonyos mapi32.dll hibákat egy, a számítógépén lévő vírus, vagy más rosszindulatú program okozhatja, mely megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a mapi32.dll hiba, amelyet lát, egy ellenséges programhoz kapcsolódik, amelyet fájlként álcáznak.


  4. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha úgy gondolja, hogy a mapi32.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, a Rendszer-visszaállítás megoldhatja a problémát.


  5. Telepítse újra a mapi32.dll fájlt használó programot. Ha a mapi32.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

  6. Frissítse a mapi32.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például a mapi32.dll fájlt kapja, akkor hibaüzenet jelenik meg 3D-s videojáték közben, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

  7. Húzza vissza az illesztőprogramot egy korábban telepített verzióra, ha a mapi32.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek.


  8. Futtassa az sfc / scannow Rendszerfájl-ellenőrző parancsot a mapi32.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához. Mivel ezt a DLL fájlt a Microsoft biztosítja, a Rendszerfájl ellenőrző eszköz helyreállíthatja.

  9. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. A mapi32.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.


  10. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytuk, de a számítógép memóriáját és merevlemezét könnyen tesztelni lehet, és ezek a legvalószínűbb összetevők, amelyek meghibásodásuk esetén mapi32.dll hibákat okozhatnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.


  11. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti mapi32.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, az indítás javításának vagy javításának telepítésével az összes Windows DLL fájlt vissza kell állítani a működő verzióra.


  12. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót a mapi32.dll fájlhoz kapcsolódó problémák kijavításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen mapi32.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát. Az opciót "utolsó megoldásként" belefoglaltuk ide a következő pusztító lépés előtt.

  13. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem oldja meg a mapi32.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg róla, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani a mapi32.dll hibát az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.


  14. Hardverprobléma elhárítása, ha a mapi32.dll hiba továbbra is fennáll. A Windows tiszta telepítése után a DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.