A / az Dbghelp.dll hibák kiküszöbölése

A Dbghelp.dll hibák a Windows beállításjegyzékével, számítógépes vírusokkal vagy rosszindulatú programokkal kapcsolatos problémákra, vagy akár hardverhibára utalhatnak. Számos különböző módon jelenhetnek meg a dbghelp.dll hibák a számítógépen:

  • A Dbghelp.dll nem található
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a dbghelp.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • A program nem indul el, mert a dbghelp.dll hiányzik a számítógépéről.
  • Nem található a [PATH] dbghelp.dll fájl.
  • Hiányzik a dbghelp.dll fájl.
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: dbghelp.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

A cikkben található információk minden Microsoft operációs rendszerre vonatkoznak, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszereket.


A / az Dbghelp.dll nem találva hibák okai

A Dbghelp.dll hibákat a dbghelp DLL fájl eltávolítása vagy sérülése okozza. A Dbghelp.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése közben, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

Ne töltsön le dbghelp.dll fájlt egy DLL letöltő webhelyről. Ha szüksége van a dbghelp.dll másolatára, szerezze be az eredeti, törvényes forrásból.

A / az Dbghelp.dll hibák kiküszöbölése

Próbálkozzon a következő lépések végrehajtásával, amíg a probléma meg nem oldódik:

Lehet, hogy csökkentett módban kell indítania a Windows rendszert, ha a dbghelp.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Helyezze vissza a Lomtárat

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte a dbghelp.dll fájlt, akkor visszaállíthatja a törölt fájlt az Újrahasznosító tárolóból. Ha már kiürítette a Lomtárat, az adatmentő szoftver segítségével helyreállíthatja a törölt fájlt.

    Csak akkor állítson vissza egy törölt dbghelp.dll fájlt, ha biztos benne, hogy maga törölte azt.

  2. Telepítse újra a Dbghelp.dll fájlt használó programot

    Ha a dbghelp.dll hiba egy adott program használatakor jelentkezik, a szoftver újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

    Ha Ön szoftverfejlesztő, akkor a dbghelp.dll legújabb verzióját a Microsoft Debug súgókönyvtárából szerezheti be.

  3. Futtassa a Fájlellenőrzőt

    Az SFC / Scannow System File Checker paranccsal pótolhatja a dbghelp.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatát. Ha ezt a DLL fájlt a Microsoft biztosítja, a Rendszerfájl ellenőrző eszköznek vissza kell állítania.

  4. windows Update

    Számos szervizcsomag és más javítás frissíti a számítógépen található DLL fájlokat, ezért ellenőrizze és telepítse a Windows frissítéseit. A dbghelp.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  5. Futtasson vírus / rosszindulatú programot a teljes rendszerről

    Néhány ellenséges program DLL fájlként álcázza magát, ezért vizsgálja meg számítógépét, hogy van-e benne rosszindulatú program, hogy a hibát vírus okozza-e.

  6. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat

    Ha úgy gondolja, hogy a dbghelp.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció legutóbbi módosításai okozták, használja a Windows Rendszer-visszaállítást a Windows számítógép helyreállításához.

  7. Frissítse a hardver illesztőprogramokat

    Frissítse a hardvereszközök illesztőprogramjait, melyek a / az dbghelp.dll fájlhoz kapcsolódhatnak. Például, ha 3D-s videojáték közben a "dbghelp.dll hiányzik" hibát látja, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

  8. Húzza vissza az illesztőprogramokat

    Ha a dbghelp.dll hibák egy adott hardvereszköz frissítése után kezdődtek, görgesse vissza az eszközillesztőket egy régebbi verzióra.

  9. Javítsa meg a Windows telepítését

    A Windows indítási javításának vagy javításának végrehajtásával vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  10. Tisztítsa meg a Windows beállításjegyzéket

    A rendszerleíró adatbázis tisztítójával javíthatja a beállításjegyzékben található dbghelp.dll fájlhoz kapcsolódó problémákat. Ez eltávolíthatja az érvénytelen dbghelp.dll beállításjegyzék bejegyzéseket, amelyek a DLL hibát okozhatják.

  11. Végezze el a Windows tiszta telepítését

    Végső megoldásként a Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti az operációs rendszer friss példányát.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során.

  12. Tesztelje és cserélje le a hardvert

    Egyes hardver problémák dbghelp.dll hibákat okozhatnak. Használjon ingyenes memória tesztelő eszközt vagy egy merevlemez tesztelő programot, hogy megnézze, a probléma a rendszer memóriájához vagy más technikai problémákhoz kapcsolódik-e.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt. Ha nem érdekli a probléma megoldása maga, akkor a számítógépét eljuttathatja egy professzionális számítógépjavító szervizhez.

    Web / Maritsa Patrinos