A / az D3dx9_31.dll hibák kiküszöbölése

Az összes d3dx9_31.dll problémát ilyen vagy olyan módon egyetlen probléma okozza: a Microsoft DirectX problémája.

A d3dx9_31.dll fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és más fejlett grafikus program használja, a d3dx9_31.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érinthetik a d3dx9_31.dll és más DirectX problémák. Ide tartozik a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000.


D3dx9_31.dll hibák

A d3dx9_31.dll fájlnak számos különféle hibája van, amelyek bármelyike ​​megjelenhet a számítógépén. Ez csak néhány a leggyakoribb DLL hibaüzenetek közül, amelyekbe belefuthat:

  • D3DX9_31.DLL nem található
  • A D3dx9_31.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt
  • A d3dx9_31.dll fájl nem található
  • Hiányzik a d3dx9_31.dll fájl
  • D3DX9_31.DLL hiányzik. Cserélje a D3DX9_31.DLL fájlt, és próbálkozzon újra
  • Hiányzik a d3dx9_31.dll összetevő
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a d3dx9_31.dll nem található

Fontos megérteni azt a kontextust, amelyben a d3dx9_31.dll hiba jelentkezik a megfelelő kijavítás érdekében. Például nem kívánja elhárítani egy videojáték hiányzó DLL hibáját, ha a hiba grafikus szerkesztő programhoz kapcsolódik.

A d3dx9_31.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX programot használja, de ez leggyakrabban videojátékok, és általában a játék indításakor jelenik meg. Nem játékalkalmazásokban d3dx9_31.dll hiba jelentkezhet a program indításakor vagy a program grafikus funkcióinak használata előtt.

Néhány általános játék és más program, amelyekről ismert, hogy a d3dx9_31.dll hibákat generálják, a Tom Clancy's Rainbow Six, Battlestations: Midway, Vanguard: Saga of Heroes, Supreme Commander, Star Wolves 2, NeonDS (Nintendo DS emulátor), Autodesk Inventor Professional , Kórház Tycoon, Spider-Man 3, Halo 2, Transformers és még sok más.


A / az D3dx9_31.dll hibák kiküszöbölése

Semmilyen körülmények között ne töltse le a d3dx9_31.dll DLL fájlt külön-külön a DLL letöltési webhelyekről. Számos különböző oka van annak, hogy a DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről rossz ötlet.

Ha már letöltötte a d3dx9_31.dll fájlt egy DLL letöltő webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és tegye a következő lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    A d3dx9_31.dll hiba egyszeri probléma lehet, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja. Nem valószínű, hogy ez megoldja a problémát, de az újraindítás mindig jó első lépés szinte bármilyen problémával.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavítja a d3dx9_31.dll nem található hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit a verziószám vagy betű frissítése nélkül, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz.

    Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 10, 8, 7, Vista, XP és még sok más verziót is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott d3dx9_31.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n. Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre.

    Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek együttműködnek a d3dx9_31.dll fájlval, és az újratelepítés meg tudja csinálni a trükköt.

  5. Állítsa vissza a d3dx9_31.dll fájlt a legújabb DirectX csomagból. Ha a fenti lépések nem oldották meg a d3dx9_31.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a d3dx9_31.dll fájlt a DirectX szoftvercsomagból.

  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.