A / az Oci.dll hibák kiküszöbölése

Az Oci.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek az oci DLL fájl eltávolításához vagy megrongálódásához vezetnek, amely API egy Oracle szoftverrel használt API, amely az Oracle Call Interface kifejezést jelenti.

Bizonyos esetekben az oci.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.


Oci.dll hibák

Számos különböző módon jelenhetnek meg az oci.dll hibák a számítógépen. Az alábbiakban felsorolunk néhányat az oci.dll hibák előfordulásának leggyakoribb módjairól:

Az alkalmazás nem indult el, mert a oci.dll nem található. Előfordulhat, hogy az alkalmazás újratelepítése nem sikerül Nem lehet loa A fájl nem indul el [APPLICATION]. Hiányzik a szükséges összetevő: oci.dll. Kérjük, telepítse az [AP

Az Oci.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használatakor vagy telepítésekor, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során. Ennek azonban általában egy Oracle alkalmazáshoz van köze.

Az oci.dll hiba kontextusa fontos információ, amely hasznos lehet a probléma megoldása során.

Az oci.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


A / az Oci.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le az oci.dll fájlt egy "DLL letöltés" weboldalról. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van az oci.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha az oci.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza az oci.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" oci.dll fájl lehető legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte az oci.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, előfordulhat, hogy egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja az oci.dll fájlt.

    Az oci.dll törölt példányának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Bizonyos oci.dll hibákat egy, a számítógépén lévő vírus, vagy más rosszindulatú program okozhat, ami megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott oci.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  3. Telepítse újra az oci.dll fájlt használó programot. Ha az oci.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

    Nagyon figyeljen az újratelepítõ programra. Néhány "oci.dll nem található" hiba a nem megfelelő bites verziójú programok miatt következik be, például 32 bites alkalmazás használata a 64 bites Oracle adatbázis eléréséhez. Ebben a konkrét esetben szeretné telepíteni az alkalmazás 64 bites megfelelőjét, hogy megtalálja a 64 bites adatbázishoz használandó helyes DLL fájlt, vagy az alkalmazás 32 bites kiadását használja az 32 bites könyvtárak.

    Próbáljon meg mindent megtenni a lépés végrehajtása érdekében. Az oci.dll fájlt biztosító program újratelepítése, ha lehetséges, valószínűleg megoldja ezt a DLL hibát.

  4. Szerkesszen egy értéket a Windows Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben, hogy javítsa az Oracle klienst a helytelen DLL fájl betöltésétől.

    Keresse meg ezt a kulcsot:

    HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Wo

    Most kattintson a jobb gombbal a JÓSLAT csomópontot, és válasszon egy új kulcsot Z_SSIS.

    Kattintson a jobb gombbal arra az új kulcsra, és készítsen egy új karakterláncot ORACLE_HOME. Nyissa meg ezt a karakterláncot, és állítsa az értéket az Oracle 32 bites telepítésének helyére.

    Ha segítségre van szüksége ezekhez a feladatokhoz, olvassa el a Regisztrációs kulcsok és értékek hozzáadása, módosítása és törlése című cikket.

  5. Telepítse a Microsoft Visual C ++ 2010 újrafelosztási csomagot annak biztosítására, hogy minden függő DLL telepítve legyen az oci.dll megfelelő működéséhez.

    Van egy 32-bites és egy 64-bites verziója is az újraeloszthatónak, így ezt az x86-os vagy az x64-es linket követve megszerezheti bármelyiket.

  6. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha úgy gondolja, hogy az oci.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, a Rendszer-visszaállítás megoldhatja a problémát.

  7. Frissítse az oci.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "Az oki.dll fájl hiányzik" hibát kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    Lehet, hogy az oci.dll fájl nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.

  8. Ha az oci.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek, görgessen vissza egy korábban telepített verzióra.

  9. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. Az oci.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  10. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti oci.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, egy indítási javítás vagy javítás telepítésével vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  11. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót az oci.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen oci.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát. Az opciót "utolsó megoldásként" belefoglaltuk ide a következő pusztító lépés előtt.

  12. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja az oci.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg róla, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani az oci.dll hibát egy ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.

  13. Hardverprobléma elhárítása, ha az oci.dll hibák továbbra is fennállnak. A Windows tiszta telepítése után a DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.