Hogyan vezérelhetjük a tévét Alexával

Mit kell tudni

  • A TV-készülék Alexa segítségével történő vezérlésének legegyszerűbb módja az Amazon Fire TV Stick vagy a Fire TV használata.
  • Az intelligens tévé és az Amazon Echo arra is módot nyújtanak, hogy az Alexa segítségével irányítsa a tévét.
  • Néhány fejlett univerzális távirányító lehetővé teszi a TV-készülék Alexa segítségével történő vezérlését is.

Az Amazon Alexa-t többet kell tennie, mint válaszolni a kérdésekre és felkapcsolni a lámpákat. Alexa-val is vezérelheti a tévéjét, de van néhány feltétel.


Használja az Alexa programot Fire TV eszközökkel

Az Alexa TV-vel történő használatának legalapvetőbb módja egy plug-in Amazon Fire TV stick vagy a Fire TV 4K média streamer, vagy a Fire Edition Smart TV (olyan TV, amely beépített Fire TV funkcióval rendelkezik) használatával.

Ha külső Fire TV eszközt használ a TV-vel (HDMI csatlakozás szükséges), végezze el a szükséges beállítási eljárást. Ezután beszélhet hangutasításokkal az Alexa segítségével a távirányító mikrofon gombjának megnyomásával.

Ha rendelkezik Fire Edition tévével, ugyanúgy használhatja a mellékelt Alexa Voice-kompatibilis távirányítót.

Ha azonban otthonában van egy Amazon Echo vagy hasonló Alexa-kompatibilis intelligens hangszóró, akkor összekötheti azt egy Fire TV streamerrel vagy Fire Edition TV-vel, és kézi ingyenes hangparancsokkal használhatja a Fire TV funkcióit, ahelyett, hogy meg kellene nyomnia a mikrofon gombot először távirányítón.

Az Alexa Echo típusú eszköz Fire TV vagy Fire Edition TV összekapcsolásához hajtsa végre a következő lépéseket az Alexa alkalmazás használatával, amelyet az Echo vagy hasonló eszköz első beállításakor telepített az okostelefonjára:

  1. Nyissa meg az Alexa alkalmazást, és koppintson a ikonra Menü ikon (három fehér vonal a bal felső sarokban - csak balra a szóra FŐOLDAL.
  2. Érintse Zene, videó és könyvek.
  3. Érintse meg Tűz TV.
  4. Kövesse a további beállítási utasításokat.
  5. Érintse meg Eszközök összekapcsolása - győződjön meg róla, hogy ez megerősítést nyert.

A link megerősítése után az Echo segítségével vezérelheti a Fire TV szolgáltatásait és a tartalomhoz való hozzáférést, amelyet a tévéjén megtekinthet

Ha a tévékészülék rendelkezik a HDMI-CEC funkcióval, akkor az Alexa segítségével hangparancsot is küldhet egy plug-in Fire TV streamerhez, amely a tévét arra a HDMI bemenetre kapcsolja, amelyhez a Fire TV csatlakozik.

Ezenkívül a HDMI-CEC lehetővé teszi az Alexának, hogy mondja meg a Fire TV-nek, hogy kapcsolja be vagy ki a tévét.

Ha az Amazon Fire Edition TV ki van kapcsolva vagy készenléti üzemmódban van, akkor nem fogadhat parancsokat az Alexától, hacsak nem engedélyezte a beállítást Kapcsolja be a tévét Alexával. Ez a beállítás automatikusan bekapcsol, miután a TV megkapja az első parancsot Alexától.

A Fire Edition tévéknél az Alexa használatával elérheti a tévé egyes beállítási lehetőségeit is. Ez azt jelenti, hogy Echo típusú eszközzel az Alexa-kompatibilis TV-távirányítót sok TV-funkcióhoz cserélheti.


Használjon olyan TV-t, amely „Alexa-val működik”

Vizio

Az Alexa és a FireTV eszközök összekapcsolása az egyik módja a hangutasításoknak a videó streameléséhez és a tévék vezérléséhez, de számos olyan tévé van, amely nem FireTV, de képes "Echo típusú eszközön keresztül" működni az Alexával ".

A „Works with Alexa” képesség jelenleg elérhető az LG (2018), a Sony (2016, 2017, 2018) és a Vizio (2017 és 2018) egyes TV-modelljein, és elérhető lesz a Hisense következő, egyes kiválasztott modelljein is.

LG tévék:

  1. Indítsa el a TV beállítása az Amazon Alexa alkalmazáshoz a webOS 4.0 TV vagy újabb operációs rendszert futtató LG TV kezdőképernyőjéről).
  2. Kövesse az utasításokat és jelentkezzen be LG fiókjába (vagy hozzon létre egyet), és válassza ki a tévé nevét.
  3. Lépjen a mobilbeállítási útmutató oldalára, majd a Alexa App okostelefonján az engedélyezéshez LG SmartThinQ Alexa készség és kapcsolja össze fiókjait.
  4. Hajtsa végre a tévé által felszólított további beállítási utasításokat.

Sony tévék esetén:

  1. Nyissa meg a TV vezérlő beállítása az Amazon Alexa App alkalmazással a tévé kezdőképernyőjéről.
  2. Válassza ki Google Fiók (vagy hozzon létre egyet), és nevezze el a tévét.
  3. Kövesse az utasításokat, és keresse meg és engedélyezze a Sony TV Alexa alkalmazás okostelefonján, és kövesse a további utasításokat a TV és az Echo típusú eszközök összekapcsolásához.

Vizio tévéknél:

  1. Indítsa el aVizio TV SmartCast kezdőképernyő.
  2. A TV távirányítójával nyomja meg a gombot, majd kattintson a gombra kivonat fülre a menüsorban.
  3. választ Hangbeállítások, és akkor Páros kijelző.
  4. Az okostelefon használatával lépjen a dms.vizio.com/alexa ésírja be a PIN-kódot megmutatta a TV képernyőjét.
  5. Amikor a rendszer kéri, térjen vissza a Alexa App a telefonon az engedélyezéshez Alexa hangkészség, fiókok és eszközök összekapcsolása.

Használja az Alexát a Logitech Harmony távvezérlő rendszerrel

Logitech Harmony

Az Alexa TV-vel történő használatának másik módja a Logitech Harmony Elite, Ultimate, Ultimate Home, Harmony Hub, Harmony Pro távvezérlő rendszer.

Az Alexa és egy kompatibilis Harmony rendszer összekapcsolása lehetővé teszi TV-készülékének távvezérlését és tartalomhozzáférési funkcióit az Alexa hangutasítással az Alexa App vagy az Amazon Echo eszközökön keresztül.

Itt vannak az első lépések az Alexa és egy kompatibilis Harmony Remote rendszer összekapcsolására.

  1. Nyissa meg a Alexa App az okostelefonon.
  2. Érintse meg a Menü ikonra.
  3. Ugrás szakértelem és keresse a Harmóniát.
  4. Koppintson a kékre Harmónia ikonra az Alexa / Harmony készség engedélyezéséhez.
  5. Menj a Válassza a Tevékenységek lehetőséget oldal további testreszabásához, hogy az Alexa milyen eszközöket és parancsokat társítson a Harmony távvezérlő rendszerhez.
  6. Ezután egy képernyőre kerül, amely azt mondja Most a szórakoztató részről - a képernyő alján kattintson a gombra Fiók összekapcsolása a telepítés befejezéséhez.

A hivatkozási lépések áttekintéséhez, valamint az Alexa / Harmony linkfunkciók további testreszabásához, beleértve a mintaparancsokat és a hangvezérlő parancsikonokat, tekintse meg a Logitech Harmony Experience with Alexa oldalt.

Alexa egy másik módja az IFTTT alkalmazáson keresztüli kapcsolattartásnak a Harmony távirányítóival. Az IFTTT használatához telepítse az alkalmazást az okostelefonjára, majd tegye a következőket:

  1. Nyissa meg a IFTTT App.
  2. Koppintson az oldal ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.
  3. Érintse meg a Alexa szakasz. Az Alexa nem jelenik meg az oldalon, érintse meg a Keresés gombot, és írja be. Ha megtalálta, koppintson rá, és kövesse a telepítési utasításokat.
  4. Amint Alexa rátok kerül Szolgáltatások listát, koppintson rá, görgessen lefelé és aktiválja a TV be- / kikapcsolását az appleteken (kövesse a további utasításokat).

A fenti lépések összekapcsolják az "Alexa, trigger be / ki (vagy más kifejezés) TV" parancsokat az okostelefon vagy Echo eszköz kisalkalmazásából a kompatibilis Harmony távirányító rendszerbe.

Nézzen meg néhány további IFTTT kisalkalmazást, amelyeket az Alexa és a Harmony programmal együtt használhat.

1: 32

Az Alexa és Roku összekapcsolása


Használja az Alexa-t Roku-val a Quick Remote segítségével

Gyors távirányító

Ha a TV-hez csatlakoztatva van egy Roku TV vagy Roku média streamer, akkor az Alexa segítségével az iOS vagy Android rendszerhez készült Quick Remote App segítségével vezérelheti a tévében látottakat.

Töltse le és telepítse a Quick Remote alkalmazást az okostelefonjára. Az alkalmazás telepítése után kövesse a Gyors távirányító alkalmazás letöltési oldalán ismertetett utasításokat (vagy nézze meg a rövid beállítási videót), hogy összekapcsolja a Gyors távirányítót a Roku eszközével és az Alexával.

Miután összekapcsolta a Gyors távirányítót a Roku eszközével és az Alexával, hangutasításokkal utasíthatja a Gyors távirányítót, hogy navigáljon a Roku menürendszerben, és válassza ki az alkalmazásokat a lejátszás megkezdéséhez.

A Quick Remote alkalmazás ugyanúgy működik mind a plug-in Roku eszközökön, mind a Roku TV-ken (a beépített Roku funkciókkal ellátott tévék).

A Gyors távirányító használható az Alexa alkalmazással vagy az Echo típusú eszközzel. Ez azt jelenti, hogy ha nem rendelkezik Echo eszközzel, akkor az okostelefon Alexa alkalmazásával vezérelheti Roku eszközét vagy Roku TV-jét.

Ha nem az Echo eszköz közelében van, akkor lehetősége van arra is, hogy okostelefonjáról használja a Quick Remote alkalmazás billentyűzetét.

A gyors távoli letöltés és telepítés ingyenes, de havi 50 ingyenes parancsra korlátozódhat. Ha havonta több mint 50 parancsot szeretne használni, akkor fel kell fizetnie a Quick Remote Full Pass-ra havi 99 dollárért vagy évi 9.99 dollárért.

A Quick Remote App használata nélkül a Roku TV-ket, botokat és dobozokat az Alexa és az Amazon Echo termékek közvetlenül vezérelhetik a Roku Alexa Skill segítségével sok parancs számára (vannak bizonyos korlátozások). Derítsd ki hogy.


Használja az Alexát az URC egyedi távvezérlő rendszerrel

FELFELÉ

A TV-t tartalmazó, egyedi telepítésű házimozi rendszerek esetében az egyik megoldás az Alexa összekapcsolása az URC (Universal Remote Control) Total Control 2.0 rendszerrel.

Az Amazon Echo eszköz TV-vel és az URC Total Control 2.0 rendszerrel való használatához telepítőre van szükség a kapcsolat beállításához. A telepítő fejleszti azt a teljes parancsinfrastruktúrát is, amelyre szüksége van a tévé tartalmának kezeléséhez és eléréséhez.

Választhat, hogy hagyja-e a telepítőt létrehozni a szükséges hangparancsokat, vagy meg tudja mondani neki, milyen parancsokat szeretne használni.

Választhat például valami alapvető dolgot, például a "Bekapcsolja a tévét", vagy valami mókásabbat, például "OK, itt az ideje a családi film estének!" A telepítő ezután a kifejezéseket működtetni fogja az Alexa hangsegéd platformmal.

Az Alexa és az URC Total Control rendszer közötti kapcsolat használatával a telepítő egy vagy több feladatot kombinálhat egy adott kifejezéssel. Az "OK, itt az ideje a családi film estének" lehet használni a TV bekapcsolására, a fények tompítására, csatornára váltásra, a házimozi audiorendszerének bekapcsolására stb.

Ha egyedi telepítésű TV / házimozirendszerrel rendelkezik, vagy csak nagyon sok olyan eszköz van, amelyet használni szeretne, vagy amire szüksége van a tévékészülékkel, akkor az Alexa Echo típusú eszközön keresztüli összekapcsolása az URC Total Control 2.0 rendszerrel egy megfontolandó lehetőség.

Használja az Alexa Dish vagy DirecTV műholdas dobozokat

Dish Network

Alexa a Dish Satellite Box-okon (Hopper, Joey, Wally) keresztüli csatlakozáson keresztül is működhet. Az Alexa segítségével az Echo eszközön keresztül elmondhatja a Dish Satellite dobozának, hogy milyen élő vagy Dish DVR rögzített tartalmat szeretne megnézni a tévéjén.

Ha összekapcsolja az étkészlet műholdas dobozát az Alexával, kezdje a következő lépésekkel:

  1. Nyissa meg a Alexa App okostelefonján, és válassza a lehetőséget Zene, videó és könyvek.
  2. Görgessen lefelé a készségek listáján, amíg meg nem találja Dish TV.
  3. Kapcsolja be az internetkapcsolatot a Dish Hopper vagy a Wally számára.
  4. Ugrás Menü, Akkor beállítások, Amazon Alexa, Megkapni a kódot.
  5. Írd be a kódot Ön biztosított az Alexa App.
  6. választ Aktiválja.
  7. Amikor megjelenik a megerősítő üzenet, válassza a lehetőséget csinált.

Az Alexa további összekapcsolásához egy Echo eszköz (Echo, Dot, Tap) és egy Dish műholdas doboz a következő további beállításokat hajtja végre:

  1. Az Alexa okostelefon alkalmazásban Nyissa meg az Eszközök lehetőséget, és válassza ki a Hopper, Wally vagy Joey lehetőséget.
  2. Találat folytatódik
  3. Ezután válassza ki a műholdas dobozhoz kapcsolandó Echo eszközt.
  4. Találat Link eszköz.
  5. Ha több mezője van, ismételje meg a fenti lépéseket minden egyes dobozhoz.

Példák azokra a parancsokra, amelyek segítségével az Alexa alkalmazás vagy az Echo eszköz használatával vezérelheti az edényeszközt:

  • Alexa, váltson csatornát CBS-re.
  • Alexa, keresd az akciófilmeket.
  • Alexa, hangolódj a 110-es csatornára
  • Alexa, játszd az Orville-t
  • Alexa, menj a National Geographic csatornára
  • Alexa, mutasd meg nekem Jennifer Lawrence filmjeit
  • Alexa, ugorj előre
  • Alexa, tekerj vissza 15 másodpercet
  • Alexa, szünet
  • Alexa, folytassa

DirecTV előfizetőknek: Rendelkezésre áll egy Alexa Skill is, amely vezérelheti a DirecTV egyes set-top boxjait - Genie (HR44, HR54) és Genie Mini (C31, C41, C41W, C51, C61, C61K, C61W).

Továbbá, ha az Alexa vagy a Logitech Harmony, vagy az URC távvezérlő rendszer opcióihoz kapcsolódik, azt korábban megkérdezte, akkor megkérheti a Harmonyt, hogy működtessen kompatibilis DirecTV termékeket a vezérlő platformján keresztül.

Néhány felhasználó valóban létrehozta saját egyéni Alexa készségét a többi DirecTV doboz vezérlésére közvetlenül az Echo eszközön keresztül.

A lényeg

amazon

Az Alexa központi hangvezérlő központként szolgálhat az otthoni szórakozáshoz és az intelligens otthoni eszközökhöz, és az Alexa hangsegéd kompatibilitása egyre több termékbe épül be.

Az Alexa többféle módon "csatlakoztatható" a tévéhez, ami sokkal könnyebbé teszi a tartalomhoz való hozzáférést és annak vezérlését. A fent felsoroltak és a fent tárgyaltak mellett ezen kívül további Alexa távirányító képességek állnak rendelkezésre, beleértve a Smart TV távirányítót, a Smart TV távirányítót és az Anymote-ot.

Ha van Echo vagy más márkájú eszköze, amelybe az Alexa hangsegéd beépítve van, próbáljon csatlakozni a TV-hez a fenti lehetőségek közül egy vagy több használatával, és nézze meg, hogyan működik az Ön számára.