Rejtett fájlok és mappák megjelenítése vagy elrejtése a Windows rendszerben

A rejtett fájlokat általában jó okból elrejtik - gyakran nagyon fontos fájlok, és ha el vannak rejtve a láthatóság elől, megnehezíti őket a változtatás vagy törlés.

De mi van, ha meg akarja tekinteni azokat a rejtett fájlokat?

Számos jó oka lehet annak, hogy rejtett fájlokat és mappákat jelenítsen meg a keresésekben és a mappanézetekben, de legtöbbször azért, mert Windows problémával küzd, és a szerkesztéshez vagy törléshez hozzáférnie kell ezen fontos fájlok egyikéhez .

Másrészt, ha a rejtett fájlok valóban megjelennek, de inkább el akarja rejteni őket, akkor csak a váltás megfordításáról van szó.

Szerencsére nagyon könnyű a rejtett fájlokat és mappákat megjeleníteni vagy elrejteni a Windows rendszerben.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


Rejtett fájlok és mappák megjelenítése vagy elrejtése a Windows rendszerben

  1. Nyissa meg a Vezérlőpultot. 

    Ha jól érzi magát a parancssorban, akkor ennek gyorsabb módja van. Lásd a További súgó ... részt az oldal alján, majd ugorjon le a 4. lépésre.

  2. Válassza ki a Megjelenés és személyes link. 

    Ha a Vezérlőpultot úgy nézi meg, hogy az összes linket és ikont látja, de egyikük sincs kategorizálva, akkor nem fogja látni ezt a linket - ugorjon a 3. lépésre.

  3. Válassza ki a File Explorer lehetőségek (Windows 10) vagy mappa beállításai (Windows 8/7) linkre.

  4. Válassza ki a Megnézem fülre a File Explorer beállításai vagy a Mappa beállításai ablakban.

  5. Ban,-ben Részletes beállítások: szakasz, keresse meg a Rejtett fájlok és mappák kategória

    Láthatnia kell a Rejtett fájlok és mappák kategóriát a Speciális beállítások: szöveg terület alján, anélkül, hogy lefelé görgetne. Két lehetőséget kell látnia a mappa alatt.

  6. Válassza ki az alkalmazandó lehetőséget. Ne mutasson rejtett fájlokat, mappákat vagy meghajtókat elrejti azokat a fájlokat, mappákat és meghajtókat, amelyeken be van kapcsolva a rejtett attribútum. Rejtett fájlok, mappák és meghajtók lehetővé teszi a rejtett adatok megtekintését.

  7. választ OK a Fájlkezelő beállításai vagy a Mappa beállításai ablak alján.

  8. A C: meghajtóra böngészve tesztelheti, hogy a rejtett fájlok valóban rejtettek-e a Windows 10/8/7 rendszerben. Ha te teszed nem nézzen meg egy ProgramData nevű mappát, majd a rejtett fájlok és mappák el vannak rejtve a nézet elől.

Ezek a $ NtUninstallKB mappák a Microsoft által kapott frissítések eltávolításához szükséges információkat tartalmazzák. Bár valószínűtlen, lehetséges, hogy előfordulhat, hogy nem látja ezeket a mappákat, de mégis megfelelően van konfigurálva a rejtett mappák és fájlok megtekintéséhez. Ez akkor fordulhat elő, ha még soha nem telepített frissítéseket az operációs rendszerére.


További segítség a rejtett fájlbeállításokkal kapcsolatban

A File Explorer Options (Windows 10) vagy a Folder Options (Windows 8/7 / Vista / XP) gyorsabb megnyitásához írja be a parancsot. vezérlőmappák a Futtatás párbeszédpanelen. A Futtatás párbeszédpanelt ugyanúgy megnyithatja a Windows minden verziójában - a Windows billentyű + R billentyűkombináció.

Ugyanez a parancs futtatható a Parancssorból.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rejtett fájlok és mappák elrejtése nem ugyanaz, mint azok törlése. A rejtettként megjelölt fájlok és mappák egyszerűen nem láthatók - nem tűnnek el.