Az iCloud-fotók elérése az Apple vagy az Android készülékekről

Az Apple első próbálkozása a fotómegosztással My Photo Stream néven futott, és bár voltak előnyei, nem Apple-eszközökön nem működött. Az iCloud Photos alkalmazással azonban fényképeket és videókat tárolhat az iCloud-ban, majd ezeket a fájlokat iOS, iPadOS, macOS, Windows és Android rendszerű eszközökről érheti el.

Emilie Dunphy / Web

Az Apple úgy tervezte az iCloud fotókat, hogy az iPhone, iPad vagy digitális fényképezőgépen készített fényképek biztonsági másolatát készíthesse. A Saját fotófolyamtól eltérően az iCloud Fotók nem tölti le automatikusan az összes fotót az összes eszközre. Ehelyett a fényképekre optimalizált verziókat választja, amelyeket letölthet a készülékére, ezzel megtakarítva a tárhelyet.

Megmutatjuk, hogyan férhet hozzá az iCloud Fotókban tárolt fotókhoz Apple, Windows és Android eszközökről, valamint bármilyen webböngészőről.

A cikk utasításai iOS 13, iPadOS 13, macOS Catalina (10.15), Windows 10 és Android 10 rendszerekre vonatkoznak. Ezek az utasítások ezen operációs rendszerek néhány korábbi verziójára is vonatkozhatnak, bár a menü és a parancsok neve eltérhet .


Az iCloud-fotók elérése iPhone, iPod touch és iPad eszközökről

Az iCloud Fotók iOS vagy iPadOS eszközön történő használatához be kell kapcsolnia. Ezután hajtsa végre a következő lépéseket a fényképek eléréséhez:

  • A készüléken koppintson a ikonra képek.
  • A Fotók alkalmazásban érintse meg a ikont képek Tab.

Megtekintheti a fényképeket a képek készítésének éve, hónapja vagy napja szerint, vagy megtekintheti az összes fotót.

A Fotók nagyszerű alkalmazás a képek megtekintéséhez vagy a videók emlékeinek elkészítéséhez. Ez egy olyan dokumentumkönyvtár is, ahonnan fényképeket oszthat meg e-mailben, szöveges üzenetben vagy közösségi médiában; fájlokat küldhet egy közeli Apple eszközre az AirDrop segítségével; vagy képeket menthet más felhőalapú szolgáltatásokba, például a Dropbox vagy a Google Drive szolgáltatásba.

A Fotók alkalmazás együtt jár az iOS és iPadOS Fájlok alkalmazásával. A Fotók alkalmazásban koppintson egy fotóra, majd a ikonra Megosztás ikon, majd érintse meg a gombot Mentés fájlba. Innen mentheti a fényképet a Files szolgáltatásban beállított bármely szolgáltatásba (például iCloud Drive vagy Google Drive), vagy az eszközén.

Az iPadOS alkalmazásban a Fájlok és a Fotók alkalmazásokat egyszerre tekintheti meg a Megosztott nézetben, majd áthúzhatja a képeket az egyik alkalmazásból a másikba.


Hogyan férhetek hozzá iCloud fotókhoz Mac rendszeren?

Csakúgy, mint az iOS és az iPadOS esetében, a macOS-ban található Photos alkalmazás is a leggyorsabb módja a fényképek megtekintésének az iCloud Photos alkalmazásban. A képeket gyűjteményekben tárolják, és megnézheti a gyűjteményekben található képekből és videókból létrehozott emlékeket.

Húzhatja a képeket a Fotók alkalmazásból a Mac bármelyik mappájába. A fényképeket más alkalmazásokba is bedobhatja, például a Microsoft Word vagy az Apple Pages oldalakba.

Ha nem látja iCloud Photos képeit a Mac alkalmazás Photos alkalmazásában, akkor lehet, hogy be kell kapcsolnia ezt a funkciót. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. választ System Preferences.

  2. In System Preferencesválassza Apple ID.

  3. In Apple ID, az oldalsávon válassza a lehetőséget iCloud. Aztán alatt Alkalmazások ezen a Mac-en az iCloud használatávalválassza képek.

  4. Előfordulhat, hogy a rendszer kéri, hogy jelentkezzen be iCloud-fiókjába. Megkérhetjük az iCloud-beállítások ellenőrzésére is.


Hogyan érhető el az iCloud-fotók Windows rendszerről

Ha Windows alapú eszközről szeretne hozzáférni az iCloud Fotókhoz, először le kell töltenie és telepítenie kell az iCloud for Windows alkalmazást a számítógépre. Az iCloud Fotók eszközén történő beállításához hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Nyissa meg az iCloud for Windows alkalmazást.

  2. Mellett képekválassza Opciók.

  3. In Fényképek beállításaiválassza iCloud Photo Library, Majd válassza ki csinált.

  4. választ alkalmaz.

Az iCloud Fotókban található fényképek eléréséhez nyissa meg a Fájlkezelőt. A navigációs ablaktáblán bontsa ki Gyors hozzáférés, Majd válassza ki iCloud fotók. A részletek ablaktáblán a Windows három kategóriába sorolja az iCloud-fotókat:

  • Letöltések: Ezeket a fényképeket készítetted iPhone vagy iPad eszközödön. Ezeket a fájlokat automatikusan le kell tölteni a számítógépre.
  • Feltöltve: Innen tölthet fel fotókat az Apple készülékeire.
  • Közös: Ez a mappa hozzáférést biztosít az iCloudban elérhető összes megosztott fényképalbumhoz.


Hogyan érhető el az iCloud-fotók Androidról

Az Apple bizonyos iCloud-alkalmazások böngészőalapú verzióját kínálja az Android számára. Nagyjából ugyanúgy működik, mint az iOS-ben vagy az iPadOS-ban, bár kevesebb lehetőséggel. Például fotókat csak e-mailben vagy egy link másolásával oszthat meg.

Az írás idején csak a Fotók, a Jegyzetek, az iPhone keresése és az Emlékeztetők alkalmazások állnak rendelkezésre az Android mobil böngészőjéből.

Az iCloud Fotók eléréséhez Android-eszközön nyissa meg a böngészőt, és lépjen a www.icloud.com webhelyre. Amikor a rendszer kéri, jelentkezzen be az iCloudba, majd koppintson a ikonra képek.


Hogyan férhet hozzá az iCloud-fotókhoz egy webböngészőből

Ha nem akarja beállítani az iCloudot eszközén, vagy valaki más eszközét használja (beleértve egy Chromebook eszközt is), akkor az iCloud Fotók könyvtár egy webböngészőből érhető el. Fotóinak böngészőből való eléréséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  1. Nyisson meg egy webböngészőt.

  2. Írja be a címsorba www.icloud.com, majd nyomja meg a gombot belép.

  3. Ha a rendszer kéri, jelentkezzen be iCloud-fiókjába.

  4. Az iCloud weboldalon válassza a lehetőséget képek.

Innen online megtekintheti az iCloud Fotók könyvtárat, beleértve a videókat is. A (z) kiválasztásával fényképeket is feltölthet Feltöltés ikon, amely a felhőbe mutató felfelé mutató nyílnak tűnik.