A / az Iphlpapi.dll hibák kiküszöbölése

Az Iphlpapi.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek az iphlpapi DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben az iphlpapi.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

Ez a DLL fájlnév az IP segítő alkalmazás programozási felületét jelenti. Az iphlpapi modulról a Microsoft webhelyén olvashat bővebben.

Az iphlpapi.dll hibák többféle módon jelenhetnek meg a számítógépen. Az alábbiakban felsorolunk néhányat az iphlpapi.dll hibák előfordulásának leggyakoribb módjairól:

Iphlpapi.dll nem található
Az alkalmazás elindítása nem sikerült, mert az iphlpapi.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
Nem található a [PATH] iphlpapi.dll fájl
Az Iphlpapi.dll nem indítható
Hiányzik az iphlpapi.dll fájl.
Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: iphlpapi.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

Az Iphlpapi.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése közben, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

Az iphlpapi.dll hiba kontextusa fontos információ, amely hasznos lehet a probléma megoldása során.

Az iphlpapi.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszereket.


A / az Iphlpapi.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le az iphlpapi.dll fájlt a "DLL letöltés" weboldalról. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van az iphlpapi.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha az iphlpapi.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.


  1. Állítsa vissza az iphlpapi.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" iphlpapi.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte az iphlpapi.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja az iphlpapi.dll fájlt.

    Az iphlpapi.dll törölt példányának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.


  2. Telepítse újra az iphlpapi.dll fájlt használó programot. Ha az iphlpapi.dll DLL hiba egy adott program használatakor jelentkezik, a program újratelepítésével kicserélik a fájlt.

    Próbáljon meg mindent megtenni ennek a lépésnek a teljesítéséhez. Ha lehetséges, az iphlpapi.dll fájlt biztosító program újratelepítése valószínű megoldás erre a DLL-hibára.

  3. Ha a Steam játék során a DLL hibát tapasztalja, próbálja átnevezni az iphlpapi.dll fájlt másra, hogy a játék az iphlpapi.dll fájl frissített verziójának használatára kényszerüljön.

    Ehhez lépjen be a játék telepítési mappájába, és nevezze át az iphlpapi.dll fájlt valami másra, például iphlpapi_old.dll. Ez megakadályozza, hogy a játék az adott DLL fájlt használja; ehelyett visszatér a Windows-hoz mellékelt újabb verzióra.

    Ez a lépés csak akkor hasznos, ha a játék elég régi ahhoz, hogy az iphlpapi.dll fájl elavult verzióját használja. Ha nem találja az iphlpapi.dll fájlt, keressen rá egy ingyenes fájlkereső eszközzel, mint a Minden.


  4. Frissítse az iphlpapi.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "Az iphlpapi.dll fájl hiányzik" vagy az "iphlpapi.dll fájl nem indul" hibát kap, amikor internetet használ, próbálja meg frissíteni a hálózati kártya illesztőprogramjait.

    A Microsoft további információkkal rendelkezik az iphlpapi.dll fájlról, és megoldást kínál arra, hogy mikor fordul elő a Microsoft Broadband Network hardver telepítése közben.


  5. Ha az iphlpapi.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek, görgessen vissza egy korábban telepített verzióra.


  6. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. Az iphlpapi.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.


  7. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Bizonyos iphlpapi.dll hibákat egy, a számítógépén lévő vírus, vagy más rosszindulatú program okozhat, mely megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy az iphlpapi.dll hiba, amelyet lát, egy ellenséges programhoz kapcsolódik, amelyet fájlként álcáznak.


  8. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat. Ha úgy gondolja, hogy az iphlpapi.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, a Rendszer-visszaállítás megoldhatja a problémát.


  9. Futtassa az sfc / scannow Rendszerfájl-ellenőrző parancsot az iphlpapi.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához. Ha ezt a DLL fájlt a Microsoft biztosítja, a Rendszerfájl ellenőrző eszköznek vissza kell állítania.

  10. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytam, de a számítógép memóriáját és merevlemezét könnyen tesztelni lehet, és ezek a legvalószínűbb összetevők, amelyek meghibásodásukkor iphlpapi.dll hibákat okozhatnak.

    • Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.
  11. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti iphlpapi.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, az indítási javítás vagy javítás telepítésével vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt a működő verzióra.


  12. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót az iphlpapi.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen iphlpapi.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán ajánlom a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát. Az opciót "utolsó megoldásként" tettem ide, mielőtt a következő pusztító lépés következik.


  13. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja az iphlpapi.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg arról, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani az iphlpapi.dll hibát az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.


  14. Hardverprobléma elhárítása, ha továbbra is fennáll az iphlpapi.dll hiba. A Windows tiszta telepítése után a DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.