A / az Msvcp100.dll hibák kiküszöbölése

Msvcp100.dll hibák akkor fordulnak elő, amikor az msvcp100 DLL fájlt valamilyen módon törlik vagy megrongálják.

Bizonyos esetekben az msvcp100.dll hibák a Windows rendszerleíró adatbázisával kapcsolatos problémákat, vírusokat vagy rosszindulatú programokat, vagy akár hardverhibát jelezhetnek.

Vigyázzon, ne keverje össze ezt a hibaüzenetet másokkal, például az msvcp110.dll hiányzó vagy nem talált hibákkal.

Az msvcp100.dll hibaüzenet a Microsoft bármely operációs rendszerén - Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP vagy Windows 2000 - előfordulhat, és bármely olyan programra vonatkozhat, amely közvetlenül használja az msvcp100.dll fájlt, vagy arra támaszkodik valamilyen módon rajta.


Msvcp100.dll hibák

Számos különböző hibaüzenet jelezheti az msvcp100.dll fájl problémáját, mint például ezek közül a gyakoribbak közül:

  • Msvcp100.dll nem található
  • Az alkalmazás nem indult el, mert az msvcp100.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • Nem található a [PATH] msvcp100.dll fájl
  • Hiányzik az msvcp100.dll fájl.
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: msvcp100.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

Előfordulhat, hogy egy msvcp100.dll hibaüzenet jelenik meg, amikor a Windows először elindul, vagy még akkor is, amikor leáll, egy adott program telepítésekor vagy használatakor, vagy akár egy új Windows telepítés során.

Nem számít, mikor jelenik meg a DLL hiba, ez egy fontos lépés a hibaelhárítás során az adott idő azonosítására - annak megismerésére, hogy pontosan mikor történik az msvcp100.dll hiba. A kontextus ismerete óriási része a probléma megoldásának azonosításában.


A / az Msvcp100.dll hibák kiküszöbölése

Csak az olyan megbízható, ellenőrzött forrásból töltse le az msvcp100.dll fájlt, amely tiszta, változatlan másolattal rendelkezik a DLL fájlról. Soha ne töltse le az msvcp100.dll fájlt a "DLL letöltés" weboldalról - számos oka lehet annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet.

Ha a Windows nem töltődik be az msvcp100.dll fájl problémái miatt, indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban, mielőtt végrehajtja ezeket a lépéseket.

  1. Töltse le és futtassa a Microsoft Visual C ++ 2010 Service Pack 1 újraelosztható csomag MFC biztonsági frissítését. Ez lecseréli / visszaállítja az msvcp100.dll fájlt a Microsoft által biztosított legfrissebb példánnyal.

    Több frissítési lehetőséget is kap a Microsoft a frissítéshez a telepített Windows verzió alapján - x86 (32 bites) vagy x64 (64 bites). Lásd: A Windows 32 vagy 64 bites verziójának futtatása? segítségért, ha nem biztos benne, mit válasszon.

    Próbáljon meg mindent megtenni az alábbi lépések előtt. A frissítés alkalmazása szinte mindig a msvcp100.dll hibák megoldására szolgál.

  2. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Bár az előző lépés önálló telepítésének gondoskodnia kell erről, lehetséges, hogy a Windows Update által telepített szervizcsomag vagy javítás is helyettesítheti vagy frissítheti a hibákat okozó msvcp100.dll fájlt.

  3. Állítsa vissza az msvcp100.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" msvcp100.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy véletlenül törölte, és a Lomtárba került. Ha a DLL fájl nincs a megfelelő mappában, akkor a rá támaszkodó programok nem használhatják, és így a hiba megjelenik.

    Ha úgy gondolja, hogy véletlenül törölte az msvcp100.dll fájlt, de ez nincs a Lomtárban, akkor lehetséges, hogy már kiürítette. Lehetséges, hogy egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja az msvcp100.dll fájlt.

    Lehet, hogy azért törölte az msvcp100.dll fájlt, mert nem működött megfelelően, vagy mert rosszindulatú számítógépes kód fertőzte meg. Mielőtt megpróbálná helyreállítani, győződjön meg róla, hogy a visszaállított fájl megfelelően működik-e a törlés előtt.

  4. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Lehetséges, hogy a / az msvcp100.dll adott hibákat egy vírus vagy más rosszindulatú program okozza, amelynek eredményeként a DLL fájl használhatatlanná vált.

  5. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. A Rendszer-visszaállítással a fontos rendszerfájlok előző verzióra történő visszaállításához javítania kell az msvcp100.dll hibákat, amelyeket az ilyen típusú rendszerfájlok változásai okoznak.

  6. Telepítse újra az msvcp100.dll hibát okozó programot. Ha az msvcp100.dll hibát látja egy adott program első megnyitásakor vagy a szoftver használata közben, akkor a hibát valószínűleg az adott alkalmazás okozza, ebben az esetben az újratelepítés segíthet.

    Minden msvcp100.dll fájlt használó program a C: Windows System32 vagy a C: Windows SysWOW64 mappában tárolt példányt használja. Amíg ezek a mappák a DLL fájl tiszta másolatát tartalmazzák, az újratelepített programnak ugyanazt a fájlt kell használnia.

  7. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti msvcp100.dll fájl hibaelhárítási tanácsok nem bizonyulnak hasznosnak a DLL hibák kiküszöbölésében, az indítási javítás vagy javítás telepítésének végrehajtásával vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  8. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A számítógép memóriáját és merevlemezét valóban könnyű tesztelni a problémák ellen, és ezek csak az msvcp100.dll hibákhoz kapcsolódhatnak.

    Ha ezek a hardver tesztek sikertelenek, akkor is, ha nem oldják meg az msvcp100.dll problémákat, valószínűleg a lehető leghamarabb ki kell cserélnie a memóriát vagy a merevlemezt.

  9. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót a rendszerleíró adatbázis minden olyan problémájának kijavításához, amelyet az msvcp100.dll fájl okozhat. Ez általában úgy valósul meg, hogy az alkalmazás törli az érvénytelen msvcp100.dll beállításjegyzék bejegyzéseket, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ezt a lehetőséget csak a DLL-hiba kijavításának utolsó, roncsolásmentes kísérleteként tettük meg, mielőtt továbblépnénk a következő lépésre - ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis-tisztítók használatát (lásd miért a Registry Cleaners GYIK-ben).

  10. Tisztán telepítse a Windows rendszert, hogy töröljön mindent a merevlemezről, majd telepítse a Windows új, remélhetőleg hibamentes példányát friss DLL fájlokkal. Ha a fenti lépések egyike sem javítja az msvcp100.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg róla, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani az msvcp100.dll hibát az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.

    Lehet, hogy meg kell ismételnie az 1. lépést a Windows új példányának telepítése után, ha az msvcp100.dll probléma továbbra is fennáll ezen a lépésen túl.

  11. Hardverprobléma elhárítása, ha a szoftverrel kapcsolatos fenti lépések továbbra sem oldják meg az msvcp100.dll hibákat. A Windows tiszta telepítése után a DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.