A / az D3dx9_40.dll hibák kiküszöbölése

A D3dx9_40.dll problémák a Microsoft DirectX hibájából származnak.

A d3dx9_40.dll fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és fejlett grafikus program használja, a d3dx9_40.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg.

A d3dx9_40.dll hibák számos módon felfedhetik magukat a számítógépen. Íme néhány a leggyakoribb specifikus d3dx9_40.dll hibaüzenetek közül:

D3DX9_40.DLL nem található
Hiányzik a d3dx9_40.dll fájl
A d3dx9_40.dll fájl nem található
A program nem indul el, mert a d3dx9_40.dll hiányzik a számítógépéről. Próbálja meg újratelepíteni a programot a probléma megoldásához.
A D3dx9_40.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt.

A d3dx9_40.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX programot használja, de ez leggyakrabban a videojátékokban látható.

A Need for Speed, a Gothic, a Total War és a Psychonauts csak néhány olyan játék, amelyekről ismert, hogy d3dx9_40.dll hibákat generálnak.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érintheti a d3dx9_40.dll és más DirectX problémák. Ez a lista tartalmazza a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 rendszert.


A / az D3dx9_40.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le külön a d3dx9_40.dll DLL fájlt a "DLL letöltő webhelyekről". A DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet.

Ha már letöltötte a d3dx9_40.dll fájlt az egyik ilyen DLL letöltő webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és folytassa ezeket a lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. Lehet, hogy a d3dx9_40.dll hiba csúnya, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja.
  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavítja a "d3dx9_40.dll nem található" hibát.
  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott d3dx9_40.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n. Általában, ha egy játék vagy egy másik program DirectX-t használ, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre.
    1. Például, ha a játékot a Steam szolgáltatással használja, valószínűleg DXSETUP.exe néven szerepel, és megtalálható a játék telepítési könyvtárának újratervezési mappájában. Ha nem találja manuálisan, próbálja meg a teljes számítógépen a "dxsetup.exe" kifejezésre keresni egy olyan fájlkereső eszközzel, mint a Minden.
    2. Egy másik példa a GB-ASManager program. Ha ott megjelenik a DLL hiba, telepítse újra a társított DVD-n található szoftvert.
    3. Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.
  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek együttműködnek a d3dx9_40.dll fájlokkal, és az újratelepítés meg tudja csinálni a trükköt.
  5. Állítsa vissza a d3dx9_40.dll fájlt a legújabb DirectX csomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg a d3dx9_40.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a d3dx9_40.dll fájlt a DirectX csomagból.
  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.

A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit a verziószám vagy betű frissítése nélkül, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz.

Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 10, 8, 7, Vista és XP operációs rendszert is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.