A / az X3daudio.dll hiányzó vagy nem található hibák kiküszöbölése

Az X3daudio.dll az egyik forrást ilyen vagy olyan módon okozza, ami a Microsoft DirectX hibájából származik. Az x3daudio.dll fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Mivel a DirectX működteti a legtöbb Windows-alapú játékot és fejlett grafikus programot, az x3daudio DLL hibák általában csak akkor jelennek meg, amikor ezeket a programokat használja.

Az x3daudio.dll hibák többféleképpen jelenhetnek meg a számítógépen. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb x3daudio.dll hibaüzenetek számát:

Hiányzik az x3daudio.dll fájl

X3daudio.DLL nem található

Az x3daudio.dll fájl nem található

Az X3daudio.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt.

Az x3daudio.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX-től függ, leggyakrabban a videojátékokhoz.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érintheti az x3daudio.dll és más DirectX problémák.


A / az X3daudio.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le az x3daudio.dll DLL fájlt külön-külön a "DLL letöltő webhelyekről". A DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről rossz ötlet.

Ha már letöltötte az x3daudio.dll fájlt az egyik ilyen DLL letöltési webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és folytassa ezeket a lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. Lehet, hogy az x3daudio.dll hiba csúnya, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja.


  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára való frissítés kijavítja az x3daudio.dll-nem található hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűt, telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz.

    A Windows 7, 8, 10, Vista, XP stb. Mindegyikét ugyanez a DirectX telepítőcsomag támogatja. Telepít minden DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlt, amelyre szükség van és támogatott a Windows adott verziójában.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott x3daudio.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n.

    • Általában, ha egy játék vagy egy másik program DirectX-t használ, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre. Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett az x3daudio.dll fájlnál működő programfájlokkal, és az újratelepítés megcsinálhatja a trükköt.

  5. Állítsa vissza az x3daudio.dll fájlt a legújabb DirectX szoftvercsomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg az x3daudio.dll hibát, próbálja meg külön kivonni az x3daudio.dll fájlt a DirectX letölthető csomagból.


  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a videokártya illesztőprogramjainak frissítése a számítógépen kijavíthatja ezt a DirectX kihívást.