A „Ez a Windows másolat nem eredeti” hibák elhárítása

A Windows nem „eredeti” üzeneteket jelenít meg, ha a Windows másolata nincs megfelelően aktiválva. A termék aktiválása szükséges, hogy a Microsoft tudja, hogy Ön jogszerűen szerezte be a Windows rendszert, és korlátozni kell az ugyanazon termékkulcsot használó számítógépek számát.

A hibaüzeneteken kívül számos más dolog is előfordulhat, ha nem oldja meg a "Windows nem eredeti" problémát. Ha a Windows másolata nincs aktiválva, számítógépe óránként kijelentkezhet, vagy alkalmanként újraindíthatja, vagy állandó fekete asztalt adhat Önnek, vagy akár megakadályozhatja néhány Windows-frissítés telepítését.


Hogy néz ki a hiba

A hiba a Windows verziójától függően eltérő. Például, ha a Windows 7 Build 7601 nem eredeti, akkor ezt a hibát látja:

A windows 7
Építsd 7601
A Windows ezen példánya nem eredeti

Valószínűleg alkalmi előugró ablakokat is kap, vagy üzeneteket láthat a Windows más részein. Íme néhány példa:

  • "A Windows nem eredeti." "Kattintson erre az üzenetre, hogy megtudja, hogyan lehet eredeti."
  • "A Windows aktiválása" "A Windows aktiválásához lépjen a Beállítások menübe."
  • "Az Ön által használt Windows példány nem felel meg a valódi érvényesítésnek."
  • "Aktiválja a Windows-t most" "Az aktiválási időszak lejárt. Kattintson az üzenetre az aktiválás megkezdéséhez."
  • "A Windows ezen példánya nem eredeti." "Lehet, hogy a szoftverhamisítás áldozata."
  • "A Microsoft Windows ezen példánya nem eredeti." "A Microsoft Windows példányát hitelesnek kell érvényesíteni."
  • "Ez a számítógép nem eredeti Windows rendszert futtat" "" A Windows megszakítás nélküli használatához a számítógépnek eredeti Windows rendszert kell futtatnia. "
  • - Ma aktiválnod kell. "A Windows aktiválása most"

Miért látja ezt a hibát

Az olyan hiba legvalószínűbb oka, mint a „Ez a Windows példány nem eredeti”, mert jogszerűen nem eredeti! Ez akkor fog megtörténni, ha érvényes Windows-termékkulcs nélkül telepítette a Windows rendszert, de azután az operációs rendszert becsapta, hogy azt egy keygen segédprogram vagy más hack segítségével aktiválta.

Sajnos az ilyen csapkodások általában működnek, és gyakran a végtelenségig. Ha azonban a Windows azonosítja a feltörést - ami általában a Windows Update használata esetén történik -, akkor ezt különféle üzeneteken keresztül fogják megmondani Önnek.

Az aktiválási hibák ritkább oka az, ha a rosszindulatú programok úgy támadták meg a számítógépet, hogy a fertőzés előtt meglévő érvényes aktiválási fájlok megsérültek vagy hiányoznak, és a Windows nem tudja ellenőrizni a Windows másolatának hitelességét.


A „Windows nem eredeti” javítása

Számos dolog megpróbálhatja kijavítani a „Windows nem eredeti” üzenetet, de nem minden módszer „hivatalos”. Néhány, amelyet az oldal alján ismertetünk, megoldást kínálnak az üzenet eltávolítására és a rendszeres hozzáférés helyreállítására a Windows rendszerhez, de a Microsoft nem hagyja jóvá vagy támogatja őket.

Adjon meg egy érvényes termékkulcsot

Ha a Windows telepítése óta először használja számítógépét, de még nem írta be a termékkulcsot, akkor a „Windows nem eredeti” hiba eltávolításának legjobb módja a termékkulcs megadása a Windows aktiválásához.

A Windows termékkulcsát a Vezérlőpulton módosíthatja a Windows 10, 8, 7 és Vista rendszerekben. A Windows XP termékkulcs megváltoztatása a rendszerleíró adatbázison keresztül történik.

A másik termékkulcs megadásának másik módja a Windows rendszerben a Futtatás párbeszédpanelen található. Nyissa meg WIN + R majd írja be a következőt:

slui.exe 3

Kap egy üzenetet, ahol beírhatja a termékkulcsot.

Állítsa vissza a licencinformációkat

A „Windows nem eredeti” hibák javítása visszaállítja a Windows aktiválásához használt információkat. Ha az információk érvényesek, de valamilyen módon sérültek, akkor ezzel el kell távolítania a hibát.

  1. Nyissa meg a megemelt parancssort.

  2. Írja be a következőt, majd a belép:

    SLMGR -REARM

    Ha hibaüzenetet lát, próbálkozzon inkább ezzel:

    SLMGR / REARM

  3. Várja meg a parancs futtatásának befejezését.

  4. választ OK a „Parancs sikeresen teljesítve.” felugró üzenet.

  5. Indítsa újra a számítógépet.

  6. Kövesse az aktiválási utasításokat, ha azokat a Windows biztonsági mentése után látja.

Tiltsa le a Plug and Play házirendet

Ez a módszer csak a Windows egyes verzióira vonatkozik.

A „nem eredeti” hibát kiküszöbölheti a Plug and Play csoportházirend-objektum letiltásával. Ez akkor fordulhat elő, ha a Hálózati szolgáltatás fióknak nincs megfelelő engedélye a HKU S-1-5-20 rendszerleíró kulcs eléréséhez.

  1. Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt a WIN + R billentyűparancs.

  2. Írja be a következőt, majd a belép:

    be a rsop.msc parancsot

  3. Ugrás számítógép konfiguráció > A Windows beállításai > Biztonsági beállítások > System Services.

  4. elhelyez Plug and Play a listából.

    If Plug and Play másra van beállítva, mint Nem meghatározott (nézze meg a „Startup” oszlopot), majd folytassa a következő lépéssel.

    Ha látod Nem meghatározott ebben az oszlopban (mint az alábbi kép), akkor ezek a lépések nem működnek a „Windows nem eredeti” hiba kijavításához.

  5. Keresse meg a mellett található csoportházirendet Plug and Play.

  6. Módosítsa a Csoportházirend beállítást a következőre: Nem meghatározott.

  7. Nyissa meg újra a Futtatás párbeszédpanelt a WIN + R billentyűparancs, majd írja be a következőt, majd a billentyűt belép:

    gpupdate / force

  8. Indítsa újra a számítógépet.

  9. Lehet, hogy a Windows betöltése után néhány aktiválási utasítást kell végrehajtania.

Alkalmazza a megfelelő nyilvántartási engedélyeket

Ha a fenti lépések nem oldották meg a Windows eredetiségével kapcsolatos hiba kijavítását, vagy a 4. lépés során tapasztaltak miatt nem tudta azokat végrehajtani, megpróbálhatja módosítani azokat az engedélyeket, amelyeket a hálózati szolgáltatásnak egy adott rendszerleíró kulcshoz kell elérnie.

  1. Nyissa meg a rendszerleíró adatbázis-szerkesztőt.

  2. elhelyez HKEY_USERS S-1-5-20.

    Bölcs dolog lenne, ha a módosítások elvégzése előtt készítene biztonsági másolatot a rendszerleíró adatbázisról. Csak a HKEY_USER kaptárról készíthet biztonsági másolatot, mivel ez az egyetlen terület, ahol dolgozni fog.

  3. Kattintson a jobb gombbal S-1-5-20 és válassza ki a Engedélyek.

  4. Válasszon hozzáad a „Csoport vagy felhasználónév” alatt, ha HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS még nem szerepel a listán.

    Ha mégis látja, ugorjon a 7. lépésre.

  5. típus hálózati szolgáltatás a szövegmezőben, és válassza a lehetőséget Nézd meg a neveket.

  6. választ OK.

  7. választ HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS.

  8. Helyezzen be egy pipát a kettő melletti négyzetbe teljes hozzáférés és Olvas, az „Engedélyezés” oszlop alatt.

  9. választ OK.

  10. Indítsa újra a számítógépet.

  11. Töltse ki a Windows betöltése után megjelenő aktiválási utasításokat.

Törölje a KB971033 frissítést

Ez a módszer csak a Windows 7 rendszerre vonatkozik.

Ha a Windows 7 nem működik megfelelően, akkor a Windows Update segítségével telepített frissítéssel lehet probléma, nevezetesen a Windows Activation Technologies (KB971033) számára.

A Microsoft használja annak felderítésére, hogy a Windows eredeti-e, és így tudja korlátozni a számítógépet, és megmutatni a „Windows nem eredeti” hibákat.

Ha azonban tudja, hogy a termékkulcsa eredeti, és hogy nem a Windows kalóz másolatát használja, eltávolíthatja a frissítést, és remélhetőleg törölheti azt a hibát, hogy a Windows nem eredeti.

  1. Ugrás Rajt > Control Panel.

  2. Nyisd ki Programok és funkciók.

    Ha nem látja ezt a lehetőséget, lépjen a következőre: Programok előbb aztán Programok és funkciók.

  3. választ A telepített frissítések bal oldalon.

  4. Keresése KB971033 a telepített frissítések listájáról.

  5. Kattintson a jobb gombbal a frissítésre, és válassza a lehetőséget Uninstall.

  6. választ Igen a megerősítést kérő üzenetben, majd várja meg, amíg a Windows eltávolítja a frissítést.

  7. Indítsa újra a számítógépet.

Célszerű lenne most újra ellenőrizni a frissítéseket a Windows Update szolgáltatással, majd telepíteni a rendelkezésre állóakat (például KB971033). Lehet, hogy nincs értelme ugyanazt a frissítést újratelepíteni, amely a hibát okozta, de lehetséges, hogy a frissítés első alkalommal helytelenül települt; Az újrapróbálkozás lehetőséget ad a frissítésre a megfelelő telepítéshez.

Ha azonban tudja, hogy a számítógép nem képes működni a frissítés telepítése közben, távolítsa el, majd ne telepítse újra.

Telepítse a KMSpico programot

A KMSpico egy Windows hack, amely az operációs rendszert arra készteti, hogy valódi licenckiszolgálóval aktiválja azt, amikor a valóságban a program telepíti a kiszolgálót a saját számítógépére, majd aktiválja a termékkulcsot a saját gépével szemben.

Ez a módszer a Windows újbóli hitelessé tételéhez nem legális, ezért nem fogunk linkelni a programhoz. Ha azonban teljesen legálisan vásárolta meg a termékkulcsot, de problémái merültek fel a „Windows nem eredeti” hiba eltávolításával, akkor ez egy utolsó lehetőség, amelyet érdemes megfontolni.

Ellenőrizze, hogy a számítógépen nincs-e rosszindulatú program

A vírus valószínűtlen oka a „Windows nem eredeti” üzenetnek, de nem zárhatja ki ellenőrzés nélkül.

Sok-sok program használható különféle rosszindulatú programok ellenőrzésére, beleértve az igény szerinti szkennereket, kémprogram-tisztítókat és a teljes víruskereső programokat.

Egy másik lehetőség egy indítható víruskereső eszköz. Ezek akkor hasznosak, ha még a Windows rendszerbe sem tud indítani egy ellenőrzést, mert a Windows indítása előtt működnek. Bootolható kártékony programok tisztítójának használatához flash meghajtóra vagy lemezre lesz szükség.

Telepítse újra a Windows rendszert

A Windows törlése a számítógépről és újratelepítése természetesen a legdrasztikusabb megoldás a "Windows nem eredeti" hibára. Ha azonban a fentieket kipróbálta, és a Windows még mindig nem fog megfelelően aktiválni, akkor a nulláról kell kezdenie.

Mielőtt telepítené a Windows-t az aktuális verzióra, győződjön meg arról, hogy rendelkezik egy másolattal a Windows termékkulcsáról, hogy elkerülje a vadonatúj példány vásárlását. Kulcskereső eszközzel megkeresheti a Windows termékkulcsát.

Segítségért lásd: A Windows megfelelő törlése és újratelepítése.