A / az D3dx9_42.dll nem található vagy hiányzó hibák elhárítása

A D3dx9_42.dll problémákat ilyen vagy olyan módon a Microsoft DirectX-hez kapcsolódó probléma okozza.

A d3dx9_42 DLL fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és fejlett grafikus program használja, a d3dx9_42.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg.

 Web

A d3dx9_42.dll hibák többféleképpen jelenhetnek meg a számítógépen. Íme néhány a leggyakoribb specifikusak közül:

A D3dx9_42.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt
D3dx9_42.DLL nem található
A d3dx9_42.dll fájl nem található
A program nem indul el, mert a d3dx9_42.dll hiányzik a számítógépéről. Próbálja meg újratelepíteni a programot a probléma megoldásához.
Hiányzik a d3dx9_42.dll fájl

A D3dx9_42.dll hibák akkor jelennek meg, amikor egy játék vagy egy másik szoftver elindul, így azok bármely olyan programra vonatkozhatnak, amely a Microsoft DirectX programot használja, például az Autodesk Maya programjára vagy bármely más szoftverre. A d3dx9_42 DLL hibák azonban leggyakrabban akkor jelentkeznek, amikor videojátékokat próbálnak játszani.

Néhány példa olyan videojátékokra, amelyekről ismert, hogy d3dx9_42.dll hibát mutatnak, ha probléma van a DirectX-szel: Sid Meier Civilization V, ArcheAge, State of Decay, Batman, A Gyűrűk Ura Online, Need for Speed ​​Hot Pursuit 2011, The Legend of Pirates Online, F1 2010, Street Fighter és Assassin's Creed: Brotherhood.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érinthetik a d3dx9_42.dll és más DirectX problémák. Ide tartozik a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000.


A / az D3dx9_42.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le külön-külön a d3dx9_42.dll fájlt egyetlen "DLL letöltő webhelyről" sem. Számos kiváló oka van annak, hogy a DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet. Ha már letöltötte a d3dx9_42 DLL fájlt az egyik ilyen DLL letöltő webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és tegye a következő lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    A d3dx9_42.dll hiba meglehetősen súlyos lehet, és mint sok számítógépes probléma, egy egyszerű újraindítás is teljesen kitisztíthatja.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára való frissítés kijavítja a d3dx9_42.dll hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit, anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűt, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag megegyezik.

    Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 10, 8, 7, Vista, XP és még sok más verziót is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott d3dx9_42.dll hibát, keressen egy DirectX telepítő programot a játékán, az alkalmazás DVD-jén vagy CD-jén (lehet, hogy dxsetup vagy valami hasonló). Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát felveszik a telepítőlemezre.

    Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek együttműködnek a d3dx9_42.dll fájlokkal, és az újratelepítés meg tudja csinálni a trükköt.

    Előfordul, hogy egyes programok és játékok szokásos eltávolító varázslója nem távolítja el a program fájljainak minden nyomát a meghajtóról és a rendszerleíró adatbázisból, ami további problémákat okozhat, vagy megakadályozhatja a DLL későbbi megfelelő használatát. Próbáljon meg inkább egy ingyenes eltávolító programot használni, hogy megbizonyosodjon róla, hogy mindet törlik.

  5. Állítsa vissza a d3dx9_42.dll fájlt a legújabb DirectX szoftvercsomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg a d3dx9_42.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a d3dx9_42.dll fájlt a DirectX letölthető csomagból.

  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.