A Windows Movie Maker videóproblémájának elhárítása

Tisztában kell lennie azzal, hogy a Windows Movie Makerbe illesztett képek, zene vagy videók nincsenek beágyazva a projektbe. Egyszerűen a jelenlegi helyükről kapcsolódnak a projekthez. Ezért, ha módosítja ezeket a változókat, a program nem találja meg ezeket a fájlokat.


A videó eltűnik a Windows Movie Maker Projektből

Íme néhány lehetséges ok a problémára.

  • Az első napon egy másik számítógépen dolgoztál. Amikor átmásolta a projektfájlt egy másik számítógépre, elhanyagolta az összes további videofájl átmásolását, amelyet a film idővonalába illesztett.
  • Talán valóban átmásolta az összes videofájlt egy második számítógépre. Ha azonban nem helyezte őket egy identiques mappaszerkezet, mint az első számítógépen, a Windows Movie Maker sem tudja, hol találja meg őket. Ez a program nagyon finom és nem szereti a változásokat.
  • Talán USB-flash meghajtóról használta a videofájlokat, és nem helyezte vissza a flash meghajtót a számítógépbe.
  • A videofájlok a helyi meghajtón voltak, nem pedig a helyi merevlemezen, és most nem kapcsolódik ugyanahhoz a hálózathoz. A Windows Movie Maker ismét nem találja a szükséges videofájlokat.

Mutassa meg a Windows Movie Maker programot, ahová áthelyezte a videofájlokat

Ha valójában áthelyezte a videofájlokat (vagy fényképeket vagy hangfájlokat) a számítógép egy másik helyére, akkor értesítheti a Windows Movie Maker programot arról, hogy hol van az új hely, és ezután megmutatja a projekt fájljait.

  1. Nyissa meg a Windows Movie Maker projektfájlt.

  2. Figyelje meg, hogy vannak sárga háromszögek fekete felkiáltójelekkel projektjében, ahol videoklipeknek kell lenniük.

  3. Kattintson duplán a sárga háromszög. A Windows felszólítja, hogy keresse meg a fájl helyét.

  4. Keresse meg a videofájlok új helyét, és kattintson a megfelelő videoklipre az adott példányhoz.

  5. A videoklipnek meg kell jelennie a időrendben (Vagy storyboard, a megjelenő nézettől függően). Sok esetben az összes videoklip varázslatosan megjelenik, mert az új helyszín a projektben használt videoklipek többi részét is tartalmazza.

  6. Folytassa a film szerkesztését.


A Windows Movie Maker bevált módszerei

  • Hozzon létre egy új mappát, amely nemcsak a Windows Movie Maker projektet, hanem a végtermék részét képező fényképeket, zenefájlokat és videókat is tartalmazza.
  • Másolja a projektbe tartozó összes fájlt ebbe a mappába.
  • A projekt másik számítógépre történő áthelyezéséhez egyszerűen át kell másolnia a teljes mappát, majd folytathatja a film szerkesztését egy másik számítógépről.