A Steam hálózati csatlakozási hibák kiküszöbölése

Ha nem tud csatlakozni a Steamhez, és bosszantó hálózati hibákat tapasztal, akkor számos hibaelhárítási lépést kipróbálhat. Nézzen meg néhány tippet és trükköt az alábbiakban, hogy újra csatlakozzon az internethez, és játszhassa kedvenc Steam-játékait.

A cikk utasításai a Windows 10, Vista, 8 és 7 operációs rendszerekre vonatkoznak.


Steam hálózati hibák okai

Ha az alábbi hibaüzenetet látja, akkor valószínűleg hálózati vagy szoftveres problémával foglalkozik. Lehet bármi, a Steam frissítéstől a hálózati kimaradásig, akár a Winsock bejegyzések sérüléséig is.

A rossz jelszó a legkevésbé valószínű oka annak, hogy nem tud csatlakozni a Steamhez. A Steam alkalmazás egy másik hibát ad a helytelen jelszóhoz az alábbiak szerint:


A Steam hálózati csatlakozási hibák javítása

A legtöbb hálózati probléma egyetemes. Függetlenül attól, hogy Windows 10, Windows Vista, Windows 8 vagy Windows 7 rendszert használ, ezeknek a trükköknek soknak meg kell felelnie.

  1. Indítsa újra a Steam kapcsolatot. Ha hálózati csatlakozási hibát észlel, akkor lehet, hogy újra kell indítania a Steamet. Ehhez válassza a lehetőséget Gőz > Megy online > Csatlakozni az internetre > Indítsa újra a Steam alkalmazást. Amikor megkapja a Nem lehet csatlakozni a Steamhez hiba esetén lehetősége van Próbálja újra a kapcsolatot or Indítás offline módban. Ha ezt választja Indítás offline módban, láthatja a Steam kezelőfelületét, és ellenőrizheti a beállításokat, mielőtt megpróbálna csatlakozni.

  2. Ellenőrizze a Steam szerver állapotát. A Steam egy ügyes weboldalt biztosít az ügyfeleknek, amely figyeli a szerver forgalmát. Ennek a webhelynek az ellenőrzésével láthatja, hogy a Steam nem rendelkezik-e hálózati vagy szerver-leállással.

  3. Internet kapcsolat. Az egyik első dolog, amit megnézhet, az internetkapcsolata. A Windows gyors képet nyújt, ha nem csatlakozik a hálózathoz. A kapcsolat állapotának ellenőrzésére a leggyorsabb módja az, ha a tálcán keresi a leválasztott hálózati szimbólumot vagy azt az üzenetet, hogy a hálózati kábel nincs kihúzva. A szimbólum kissé eltérően néz ki, a Windows verziójától függően, de ugyanaz az alapötlet riasztást, felkiáltójelet vagy akár egy piros kört mutat, amin egy vonal húzódik. Mindezek azt jelzik, hogy nem csatlakozik az internethez. Sajnos ennél sokkal több információt nem nyújt, ezért meg kell oldania a további hálózati hibaelhárítási lépéseket. 

  4. Indítsa újra a számítógépet. Bár valószínűtlen megoldásnak tűnhet, a számítógép újraindításával minden illesztőprogrammal kapcsolatos probléma, szoftverösszeomlás vagy lefagyott alkalmazás kiküszöbölhető. Ez egyben egyszerű módja a hálózati beállítások visszaállításának.

  5. Interferencia a háttéralkalmazásokból. A Steam szerint egyes alkalmazások, például víruskereső, kémprogram-elhárító, P2P alkalmazások, sőt egyes VPN-alkalmazások is megzavarhatják a hálózati kapcsolatot. Ennek a lehetőségnek a teszteléséhez tiltsa le ideiglenesen a Windows Defender és más biztonsági alkalmazások letiltását, majd próbáljon meg újra csatlakozni a Steamhez.

  6. Futtassa a Steam-et rendszergazdaként. Adminisztrátorként való futtatás furcsa javításnak tűnhet, de sokszor egy alkalmazáshoz magasabb jogosultságokra van szükség a megfelelő futtatáshoz. Lehet, hogy korábban már több százszor futtatta a Steamet, sok felhasználó szerint ez az egyszerű megoldás kijavította hálózati hibáikat.

  7. Router és modem problémák. Mindannyian tapasztaltuk, amikor úgy tűnik, hogy az internetszolgáltatásunk lemerül vagy egyszerűen nem működik. Az útválasztóval vagy modemmel kapcsolatos problémák, függetlenül attól, hogy csupán lefagyottak, vagy nem frissítették a DHCP-bérletet, gyorsan megoldhatók az útválasztó, a modem vagy mindkettő újraindításával.

  8. Tiltsa le a Windows tűzfalát. Bár nagyszerű módja a számítógép és a hálózat megvédésére a rosszindulatú programokkal és a lehetséges hackerekkel szemben, a Windows tűzfal lehet a bűnös a Steam kapcsolati hibában. Célja, hogy megakadályozza vagy megakadályozza a fenyegetések elérését a rendszerében. Ez azonban nem elég okos a jó forgalom és a rossz forgalom észleléséhez. A tűzfal blokkolhatja a Steam futtatásához szükséges portot.

  9. Fizikai hálózati kapcsolat. A Steam hálózati problémák gyors és egyszerű hibaelhárítási lépése a fizikai hálózati kábel ellenőrzése. Győződjön meg arról, hogy megfelelően csatlakozik-e a számítógépéhez és a modemhez (vagy routerhez).

  10. Az internetszolgáltató kimaradásokat tapasztal. Az internetével kapcsolatos másik tényező, ha az internetszolgáltatójának (internetszolgáltató) technikai nehézségei vannak. A legtöbb szolgáltatónál van egy állapotoldal a weboldalán, amelyet ellenőrizhet az okostelefonján.

  11. Töltsön le egy új illesztőprogramot. A frissítések és a javítások az élet tényei. Ez vonatkozik a hálózati kártyájára is. Ha Steam csatlakozási hibákat tapasztal, akkor frissítenie kell a hálózati kártya eszközillesztőjét. A legtöbb gyártó frissített illesztőprogramokat kínál webhelyén.

    Ha nincs frissített illesztőprogram, akkor lehet, hogy újratelepítenie kell a jelenlegi illesztőprogramot.

  12. Steam kliens frissítések. A hálózati kapcsolat hibáinak másik gyakori oka és megoldása a Steam kliens frissítése. A Steam általában bejelentkezés után ellenőrzi a frissítéseket, de ha nem, a kézi frissítés gyors és egyszerű. Ezt megteheti a kiválasztással Gőz > Ellenőrizze a Steam kliens frissítéseit.

  13. Próbáljon ki egy másik protokollt. A Steam általában a User Datagram Protocol (UDP) protokollon keresztül fut. A hibaelhárításhoz átkapcsolhatja a Steam klienst a TCP használatára. Remek módszer a protokollokkal kapcsolatos problémák kiküszöbölésére. Ehhez kattintson a jobb gombbal az asztalon található Steam parancsikonra, és válassza a lehetőséget ingatlanok. Ban,-ben cél mező, add -tcp az útvonal végére, és válassza ki OK or alkalmaz. Ez a zászló arra kényszeríti a Steamet, hogy használja a TCP-t. 

    A TCP használata néhány késleltetési problémát válthat ki a Steam-ben.

  14. Lehetséges Winsock-problémák. A Winsock lehetővé teszi, hogy a szoftver hozzáférjen a hálózathoz. Ha úgy találja, hogy a Steam nem csatlakozik megfelelően, akkor lehet, hogy sérült a Winsock. Kipróbálhat harmadik féltől származó alkalmazásokat a probléma megoldásához, vagy végezhet más hibaelhárítási lépéseket a Winsock.dll javításához.

  15. Állítsa vissza a TCP / IP-veremét. Ha a Winsock-beállítások visszaállítása nem segít, akkor érdemes lehet visszaállítania a TCP / IP-veremét is. Gyakran mindkettő visszaállítása kiküszöböli az esetleges hálózati problémákat.

  16. Ellenőrizze az Open Portokat. A Steamhez több portra van szükség az útválasztón és / vagy a tűzfalon. Ellenőrizze, hogy ezek a portok nyitva vannak-e a Steam számára. Ha nem, nyissa meg őket, és indítsa újra az alkalmazást.

  17. Telepítse újra a Steamet. Ha minden egyéb nem sikerül, a Steam alkalmazás újratelepítése segíthet a sérült fájlok kijavításában, amelyek megakadályozzák a csatlakozást. Fontos megjegyezni, hogy a Steamapps mappát is törli. Tehát, ha nem akarja elveszíteni a játékot és a haladást, akkor mozgatnia kell a Steamapps mappa máshol. Ezt a mappát itt találja C: Program Files Steam. Csak másolja ezt a mappát egy másik helyre, majd távolítsa el és telepítse újra a Steam alkalmazást.

A testreszabott beállítások az eltávolítás során is törlődnek. Ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni.