Hogyan lehet feltölteni több fényképet a Facebookra

Annak kiderítése, hogyan lehet több fotót egyszerre feltölteni a Facebookra, zavaró lehet, különösen, ha mindet ugyanazon állapotfrissítésben szeretné elérni.

Több fotó feltöltésének egyik módja egy fényképalbum létrehozása. Az állapotfrissítésben több fényképet is feltölthet album létrehozása nélkül. Tegyen közzé több képet a Facebook-on számítógépéről kedvenc böngészőjében vagy mobileszközéről a Facebook alkalmazás segítségével.

Ha azonban ötnél több képet szeretne közzétenni, fontolja meg egy album létrehozását. Az album létrehozására vonatkozó utasításokat ez a cikk tartalmazza.

A Facebook a következő böngészők legfrissebb verzióinak használatát javasolja: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari és Microsoft Edge.


Több fénykép közzététele webböngészővel

Több fotót feltölthet és közzétehet a Facebookon egy webböngészőből és a mobilalkalmazásból. Így teheti meg számítógépén:

  1. választ Fotó / Videó az állapotmezőben vagy egy állapot beírása előtt vagy után, de mielőtt kiválasztaná állás.

  2. Navigáljon a számítógép meghajtóján, és jelöljön ki egy képet a kiemeléséhez. Több kép kiválasztásához tartsa lenyomva a gombot műszak or parancs gombot Mac gépen, vagy a Ctrl gombot a számítógépen, miközben több képet is kijelöl a közzétételhez. Minden képet ki kell emelni.

  3. választ Nyisd ki.

  4. Miután kiválasztotta Nyisd ki, megjelenik egy Facebook állapotfrissítési mező, amely a kiválasztott képek miniatűrjeit mutatja. Írjon egy üzenetet az állapotmezőbe, ha szeretne mondani valamit a fotókról.

  5. Ha további fotókat szeretne hozzáadni a bejegyzéshez, jelölje be a pluszjelű négyzetet. 

    Vigye az egérmutatót egy indexkép fölé, hogy törölje vagy szerkessze a fényképet, mielőtt közzétenné. 

  6. Tekintse át a többi rendelkezésre álló lehetőséget: címkézze meg ismerőseit, matricákat alkalmazzon, adja hozzá érzelmeit vagy tevékenységét, vagy jelentkezzen be.

  7. Ha készen áll, válassza a lehetőséget Megosztás.

Ha ezt a módszert használja, csak az első öt kép jelenik meg ismerősei hírcsatornáiban. Látni fognak egy plusz előjelű számot, amely jelzi, hogy vannak további megtekinthető fotók.


Album létrehozása webböngészővel

A legtöbb fénykép nagy számban történő közzétételéhez fényképalbumot kell létrehozni, több fényképet feltölteni az albumra, majd közzétenni az album borítójának képét az állapotfrissítésben. Az album linkjére kattintó barátok a fotókhoz kerülnek.

  1. Lépjen az állapotfrissítési mezőbe, mintha frissítést írna.

  2. választ Fotó / Videó album a frissítési mező tetején.

  3. Navigáljon a számítógép meghajtóján, és válassza ki a közzétenni kívánt képeket. Több kép kiválasztásához tartsa lenyomva a gombot műszak or parancs gombot Mac gépen, vagy a Ctrl billentyűt a számítógépen, miközben több képet is kijelöl az albumhoz. Minden képet ki kell emelni.

  4. választ Nyisd ki. Megnyílik az album előnézeti képernyője a kiválasztott képek miniatűrjeivel, és lehetőséget ad arra, hogy szöveget és helyet adjon az egyes fotókhoz. Válassza a nagy pluszjelet, ha további fotókat szeretne hozzáadni az albumhoz. 

  5. A bal oldali ablaktáblában adjon nevet és leírást az új albumnak, és tekintse meg a többi rendelkezésre álló lehetőséget.

  6. Miután választott, válassza a lehetőséget állás gombot.


Több fénykép közzététele a Facebook alkalmazással

Az ön állapotával több fénykép feltöltésének folyamata a mobil Facebook alkalmazás segítségével hasonló ahhoz, mint egy asztali böngészőben.

  1. Érintse meg a Facebook alkalmazás megnyitásához.

  2. A Hírcsatorna tetején lévő állapotmezőben érintse meg a elemet Fénykép.

  3. Érintse meg az állapotához hozzáadni kívánt fotók indexképeit.

  4. Használja a csinált gombot az előnézeti képernyő megnyitásához.

  5. Ha akar, adjon hozzá szöveget az állapot bejegyzéséhez, és válassza a lehetőséget + Album a lehetőségek közül.

  6. Adjon nevet az albumnak, és válasszon ki további fotókat, ha szeretné. Koppintson a Megosztás amikor befejezted.

  7. Érintse Oszd meg most és az állapotfrissítést a fotókkal (egy albumban) közzéteszik a Facebookon.