A Chrome-bővítmények és bővítmények letiltása

A kiterjesztések olyan harmadik féltől származó programok, amelyek további funkciókat kínálnak a Google Chrome számára, és amelyek a böngésző népszerűségének egyik oka. A beépülő modulok ritkábban fordulnak elő, de a Chrome ezeket használja a webes tartalmak, például a Flash és a Java, valamint néhány más funkció feldolgozására. A beépülő modulok és bővítmények ingyenesen letölthetők és egyszerűen telepíthetők. Előfordulhat azonban, hogy biztonsági problémák miatt le kell tiltania vagy törölnie kell a bővítményeket és a beépülő modulokat, vagy meg kell oldania a Chrome problémáját.

Web / Miguel Co


A Chrome-bővítmények törlése vagy letiltása

Kétféle módon lehet eltávolítani vagy letiltani a Chrome-bővítményeket. Az egyik a Chrome menüben található, a másik pedig egy adott URL megadásával a Chrome navigációs sávban.

  1. belép chrome: // extensions a Chrome navigációs sávján, vagy használja a menü gomb (a három függőleges pont) a Chrome jobb felső sarkában a Több eszköz > Extensions opciót.

  2. A kezelni kívánt bővítmény mellett, csúsztassa a kapcsolót balra a letiltásához, vagy kattintson eltávolít törléséhez, és kattintson újra a megerősítéshez. A bővítmény újbóli engedélyezéséhez csúsztassa a kapcsolót jobbra.

Ha töröl egy Chrome-bővítményt, amelyet nem telepített, és gyanítja, hogy rosszindulatú program telepítette, válassza a lehetőséget Visszaélés jelentése jelölje be a törlés megerősítése előtt, hogy elmondja a Chrome-nak, hogy a bővítmény nem biztos, hogy megbízható.

A bővítmények újbóli engedélyezése a Chrome-ban olyan egyszerű, mint visszatérni a Bővítmények képernyőre, és bejelölni a mellette lévő négyzetet engedélyezése.


A Chrome-bővítmény letiltása

A Chrome plug-inek, például az Adobe Flash, a Chrome Tartalombeállítások ablakán keresztül kezelhetők.

  1. Ugrás króm: // beállítások / tartalom vagy nyissa meg a Chrome-ot menü és válassza ki a beállítások.

  2. Kattints Adatvédelem és biztonság > Webhelybeállítások.

  3. Görgessen a vezérelni kívánt beépülő modulhoz, és kattintson rá.

  4. A beépülő modul be- vagy kikapcsolásához kattintson a kapcsolóra. Ön is láthatja Blokk és Hagyjuk szakaszok, ahol megadhat bizonyos webhelyeket, amelyeken letilthatja (vagy engedélyezheti) a beépülő modult.

    Értesítéseket is kaphat, ha egy webhely plug-inet akar használni. A Webhelybeállítások képernyőn kattintson a gombra Nem homokozós plug-in hozzáférés, és kapcsolja be Kérdezze meg, ha egy webhely plug-in használatával akar hozzáférni a számítógépéhez.