Az Arduino és annak fontosságának áttekintése

Szeretett volna már létrehozni egy olyan programot, amely szó szerint elkészítheti az Ön számára a kávét? Ha igen, akkor érdekelheti a mikrovezérlő fejlesztése.

A mikrokontrollerek arról híresek, hogy nehezen programozhatók; az Arduino célja egy hozzáférhető mód létrehozása a szoftverfejlesztők számára, hogy beléphessenek a mikrovezérlő programozás világába. Az Arduino egy mikrovezérlő interfész, amely egy Atmel ATmega processzor köré épül, és nyelvi és programozási környezettel párosul a chip logikájának létrehozásához.


Szoftver és hardver

Az Arduino nyílt forráskódú, mind szoftveres, mind hardveres specifikációjában, így a hobbisták maguk készíthetik össze a legegyszerűbb Arduino modulokat. Kifinomultabb, előre összeszerelt Arduino modulok vásárolhatók meg, és szerény árúak. A hardver sokféle formátumban kapható, egy kis hordható készüléktől kezdve a nagyobb, felületre szerelt modulokig. A számítógépes kapcsolat elsődleges módja USB-n keresztül történik, bár léteznek Bluetooth, soros és Ethernet formai tényezők is.

Az Arduino szoftver ingyenes és nyílt forráskódú. A programozási platform a népszerű Wiring nyelven alapul. Az IDE a Processing-re épül, amely a tervezők körében jól ismert nyelv. A legtöbb mikrokontroller interfésszel ellentétben az Arduino több platformon fut; futtatható Windows, Linux és Macintosh OS X rendszereken.


alkalmazások

Az Arduino lehetővé teszi a felhasználók számára az egyszerű utat olyan interaktív objektumok létrehozásához, amelyek a kapcsolókból és érzékelőkből származó bemeneteket vehetik igénybe, és olyan fizikai kimeneteket vezérelhetnek, mint a fények, motorok vagy működtetők. Mivel a nyelv jól használt keretrendszereken alapul, az Arduino kölcsönhatásba léphet a számítógép más szoftvereivel, például a Flash-lel, vagy akár webes API-kkal, például a Twitter.


projektek

A platform már támogatta a fejlesztők közösségét, akik sok nyílt forráskódú munkát osztanak meg. A rajongók innovatív projektek széles körének létrehozására használták fel, a szoftveres termosztátvezérlőktől az SMS-riasztásokat küldő bébimonitorokig, egészen a játékfegyverig, amely minden egyes alkalommal bekapcsol, ha egy bizonyos hashtaget használnak a Twitteren. És igen, van még egy egész oldal Arduino projekt is a kávéfőzők vezérléséhez.


Az Arduino fontossága

Noha ezeknek az Arduino-projekteknek komolytalannak tűnhet, a technológia valóban számos olyan trendet alkalmaz, amelyek potenciálisan fontos erővé teszik az iparban. A "tárgyak internete" egy népszerű kifejezés, amelyet a technológiai közösség használ az internethez kapcsolt és információk megosztására alkalmas mindennapi tárgyak leírására. Az intelligens energiamérők gyakran használt példa, amely szabályozhatja a készülék használatát, hogy pénzt takarítson meg az energián. Sokan a dolgok internetét tartják a Web 3.0 elnevezésű, lazán definiált jelenség fontos részének

Ezenkívül a mindenütt jelen lévő számítás fogalma gyorsan kulturális normává válik. A közfelfogás és a kényelem szintje elmozdul a technológia integrálása felé a mindennapi élet szövetébe. Az Arduino kis alakja lehetővé teszi, hogy mindenféle használati tárgyban alkalmazzák. Valójában az Arduino LilyPad formai tényező lehetővé teszi a hordható Arduino eszközök használatát.

Eszköz az innovációhoz

Az olyan nyílt forráskódú projektek, mint az Arduino, csökkentik a belépési korlátokat az interaktív objektumokkal kísérletezni kívánó fejlesztők számára. Ez lehetőséget teremt egy új energiahullámra és startupokra a dolgok internetének létrehozásában. Ezek az újítók az Arduino platform használatával gyorsan prototípusokat készíthetnek és kísérletezhetnek interaktív eszközökkel, mielőtt gyártásra kész kínálatot hoznának létre. A következő Mark Zuckerberg vagy Steve Jobs egy napon új módszereket teremthet a számítógépek számára a fizikai világgal való interakcióhoz. Bölcs lenne odafigyelni erre a térre, és az Arduino remek módszer arra, hogy „belemerítse a lábujjait” az interaktív objektumok lehetőségeibe.