Saját internetes hozzáférés áttekintése: Minden, amit tudnia kell

Privát internet-hozzáférés

A privát internet-hozzáférés sokféle eszközzel működik, így egyszerűen használható, függetlenül attól, hogy milyen eszközzel rendelkezik. Különálló alkalmazások vannak a Windows, a macOS, a Linux, az Android és az iOS rendszerekhez, további kiterjesztésekkel a Chrome, a Firefox és az Opera számára.

A privát internet-hozzáférés OpenVPN-konfigurációkat is kínál, amelyek nagyszerűek, ha fejlettebb beállításokat kell végrehajtania, például az útválasztó beállításain keresztül kell használni. 

Közvetlenül a virtuális dobozból működik, nincs szükség további módosításokra.


Teljesítmény: Többnyire kiváló, néhány rövid kérdéssel

A privát internet-hozzáféréssel elég nagynak találtuk a kapcsolatot és a szörfözés sebességét. Az 1Gbps-os kapcsolatunkkal tesztelve 209.68 Mbps sebességet tudtunk elérni.

Észrevettünk egy apró késést, amikor új készüléket nyitottunk néhány eszközön, de ez szinte észrevehetetlen egy kis használat után. A beágyazott videók, például a YouTube-on történő betöltésekor nem volt észrevehető pufferelési vagy befagyasztási probléma. Az egész egyszerűen működik. 

Jelentős időt töltöttünk a világ számos nagy webhelyének böngészésével, beleértve a BBC News webhelyét, a CNN-t, az Amazon-ot, a Facebookot, valamint olyan streaming szolgáltatásokat, mint a Netflix.

A fájlok letöltésekor az átviteli sebesség nem különbözött kellően a szokásos böngészéstől, kivéve akkor, amikor szándékosan választottunk egy távoli helyet, például Ausztráliát, amely nagyon magas pingeléssel számolt be. A sebesség itt alacsonyabb volt, de nem lényegesen, és így is tökéletesen kezelhető volt.

 Privát internet-hozzáférés


Streaming: Néha feloldja a Netflix feloldását

Az olyan streaming szolgáltatások, mint a Netflix, keményen dolgoznak annak észlelésében, amikor VPN-t használ, és lehetőség szerint blokkolják az ilyen kapcsolatokat. A privát internet-hozzáférés esetében néhány szerveren keresztül tudtunk csatlakozni a Netflixhez, további könyvtárakat nyitva meg, és jelentősen megnövelve a streaming lehetőségeinket.

Megállapítottuk, hogy a Netflix képes volt észlelni néhány ilyen VPN-kiszolgálót, ezért egy kis próbálkozás és hiba találni egy működőt. A Netflixen kívül más szolgáltatásokat sem tudtunk streamelni. Amikor az Amazon Prime szolgáltatást amerikai szervereken, a BBC iPlayer pedig az Egyesült Királyság szerverein keresztül próbálta közvetíteni, a VPN-t minden esetben észlelték.


Adatvédelmi irányelvek: Elég szigorú

A privát internet-hozzáférés az Egyesült Államokban található, és ez csüggedőnek tűnik a lehetséges jogi következményekről. Ez a napló nélküli VPN azonban valóban kiállta a próbát a bíróságon. Amikor az FBI idézte, a Privát Internet-hozzáférés nem tudott átadni semmilyen naplóinformációt, mert egyszerűen nem rendelkeztek ilyenekkel.

A közelmúltban a Privát Internet-hozzáférés félévente tett közzé átláthatósági jelentéseket, amelyek részletesen bemutatják, hogy hány bírósági végzést, idézést és végzést adtak ki a cégnek. Az elmúlt évben ezen jogi folyamatok egyike sem vezetett olyan adatok előállításához, amelyeket a vállalat készített. 

Ne feledje azonban, hogy a privát internet-hozzáférés nem rendelkezik harmadik fél általi rendszerellenőrzéssel, mint néhány más VPN, ezért Ön megbízik a szavukban. Az Egyesült Államokban való működés a társaságot is felveti a jövőben a bűnüldözésnek való megfelelés iránt.

Privát internet-hozzáférés 


Biztonsági jellemzők: Rengeteg lehetőség

A privát internet-hozzáférés megfelelő biztonsági funkciókkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy lehet olyan összetett vagy olyan egyszerű, mint amire szüksége van.

A privát internet-hozzáférés biztonsági szolgáltatásai a következők:

  • Alapértelmezett AES-128 titkosítás: A privát internet-hozzáférés alapértelmezett beállításai nem egészen olyan csúcskategóriásak, mint a más VPN-alkalmazások által kedvelt AES-256 titkosítás, de a titkosítási lehetőségeket a kiváló katonai szintű védelemhez lehet igazítani. A beállításokon keresztül választhat alternatív hitelesítési és kézfogási alternatívákat is. 
  • VPN kill kapcsoló: Ha a VPN-je valamilyen okból megszakad, az Internet-kapcsolat mindaddig leáll, amíg nem választja az újracsatlakozást. 
  • IPv6 szivárgásvédelem: Ez ideiglenesen letiltja az IPv6-ot, hogy megakadályozza a nem kívánt azonosító adatok véletlenszerű továbbítását egy másik forrásba. 
  • DNS szivárgásvédelem: A privát internet-hozzáférés minden DNS-kérést egy nem naplózó DNS-szolgáltatáson keresztül irányít, így nincs visszatérés az eredeti helyre. 
  • BUZOGÁNY: A privát internet-hozzáférés lehetővé teszi a hirdetésekhez, nyomkövetőkhöz és rosszindulatú programokhoz használt domainek blokkolását. A legegyszerűbb módon elkerüli a hirdetéseket, de ez azt is jelenti, hogy elkerülheti a nyomkövetési sütiket és a potenciálisan aljas rosszindulatú programokat fenyegető fenyegetéseket.

Torrentezés: Támogatott és tartalmaz egy kill kapcsolót

A privát internet-hozzáférés nagyszerű lehetőség a Peer-to-Peer (P2P) fájlmegosztó szoftver, például a torrentezés rendszeres felhasználói számára. Megengedett a Private Internet Access összes szerverén, a sebesség vagy a sávszélesség tekintetében nincsenek korlátozások. 

Haladó felhasználók számára a Privát Internet-hozzáférés támogatja a portátirányítást, ami azt jelenti, hogy átirányíthatja a bejövő kapcsolatokat a NAT tűzfal megkerüléséhez. Bizonyos esetekben ez javíthatja a P2P letöltési sebességét. A fejlett beállítás nélkül is a sebesség általában tiszteletre méltó.

Ha a VPN-ről hirtelen megszakad a kapcsolat, akkor a Privát Internet-hozzáféréshez egy kill kapcsoló is tartozik. Ez a szolgáltatás biztosítja, hogy a valódi személyazonossága ne szivárogjon ki a torrentjeiben.

A magas szintű adatvédelem és az a tény, hogy a cég nem vezet semmilyen adatnaplót, még vonzóbbá teszi ezt a lelkes torrentezők számára. 

Privát internet-hozzáférés

Hirdetések blokkolása: A MACE segítségével jelenítse meg ezeket a hirdetéseket

A hirdetések nagy bosszúságot jelenthetnek az internetezés során, ám ezek baljósabb fenyegetést jelentenek, amikor VPN-mel próbálják megvédeni magukat. Bizonyos esetekben egy hirdetési hálózat képes információkat szerezni a rendszeréről, a böngészőről vagy akár a kapcsolatáról.

A privát internet-hozzáférés a MACE nevű DNS-alapú hirdetésblokkoló rendszert használja, amely térdre vágja az internetes hirdetést. A kérések soha nem mennek keresztül, mivel visszavezetik őket a helyi géphez. A hirdetések nem jelennek meg, és a böngészője soha nem küld sikeres kéréseket a hirdetéskövető webhelyek felé.

Ügyfélszolgálat: E-mail alapú jegyrendszer

A privát internet-hozzáférés nem kínál sok mindent az ügyfélszolgálat támogatásában. Az egyetlen lehetőség, amelyet az Ön számára biztosítanak, egy jegy alapú rendszer, amelyhez e-mailen keresztül férhet hozzá. Ha inkább valós időben szeretne kapcsolatba lépni egy támogatási ügynökkel telefonon vagy webes csevegésen keresztül, akkor ezek a lehetőségek itt nem állnak rendelkezésre.

Ár: Jó a hosszú távú előfizetőknek

A privát internet-hozzáférés nem a legolcsóbb VPN, de nagyon kedvező árú. Feliratkozás hónapról hónapra, és várhatóan 6.95 dollárt fizet. Ez az ár azonban drámai módon csökken, havi 3.33 dollárra, ha elkötelezi magát egy kétéves terv mellett.

Közepes opció, havi 5.99 dollárnak megfelelő összegű, éves terv esetén is rendelkezésre áll. A rendelkezésre álló funkciók és opciók miatt ez meglehetősen ésszerű. 

Verseny: Privát Internet-hozzáférés vs NordVPN

Gyakran a go-to VPN szolgáltatásnak tekintik a NordVPN-t, amelyet a privát internet-hozzáférés megver. Mindkét szolgáltatás meglehetősen hasonló, de van néhány különbség. A privát internet-hozzáférés olcsóbb, ha két év alatti terveket terveznek, míg a NordVPN hároméves megállapodással rendelkezik, amely havi 2.99 dollárba kerül. 

Jellemzően a NordVPN olyan egyedi eszközökkel rendelkezik, mint például a Double VPN, amely hatékonyan megduplázza a titkosítás szintjét, lehetővé téve az adatok számára, hogy ne csak egy VPN-kiszolgálón keresztül áramoljanak. Ez nem az a fajta szolgáltatás, amelyet a legtöbb ember igényel, de ez egy bónusz, ha böngészése olyan privát. 

Van még egy Onion a VPN felett, amely megadja a The Onion Router (Tor) előnyeit, kombinálva a VPN alagút biztonságával. Ismételten, ha fejlett eszközökre van szüksége, akkor a NordVPN a legjobb.

Végső ítéletet

Az egyik legjobb lehetőség odakinn.

A privát internet-hozzáférés gyors, rendkívül biztonságos és nagyon könnyen használható klienssel rendelkezik. A telepítés másodperceket vesz igénybe, és nem igényel szakértői ismereteket, miközben nem spórol a speciális opciókkal. Lehet, hogy hiányzik néhány olyan fontos tulajdonság, amelyet a versenytársak kínálnak, mint például a NordVPN, és az Egyesült Államok joghatósága sok kívánnivalót hagy maga után, de nagy teljesítményű szintje azt jelenti, hogy a felhasználók többségének még mindig megfelel. Széles fizetési lehetőségei szintén különösen vonzóak.

Szemüveg

  • Terméknév Privát Internet-hozzáférés

  • Ára 3.49 USD

  • Sebesség (leggyorsabban megfigyelhető) 209.68Mbps (1Gbps kapcsolaton tesztelve)

  • Operációs rendszerek Windows, Mac, Linux, Android, iOS

  • 10 eszközt egyszerre

  • Kiszolgáló helyei 32 ország

  • Szerverek száma 3,375

  • Netflix streaming (egyes szerverek proxy figyelmeztetést váltanak ki)

  • Torrentezés Igen, beleértve a kill kapcsolót

  • AES-256 OpenVPN és IKEv2 titkosítás,

  • Naplózási szám (rendszeres átláthatósági jelentések)

  • Joghatóság Egyesült Államok