A Procreate Painting App for iPad áttekintése

Amit mi szeretünk

  • Nagyon érzékeny, nulla löket késéssel.

  • Exkluzív távlati elmosódás.

  • Gauss és mozgás elhomályosul.

  • Színárnyalat, telítettség és fényerő beállításai.

  • 64 bites színes.

  • 128 kefe, mindegyik 35 testreszabható beállítással, és további importálás lehetőségével.

  • A munka automatikusan mentésre került a háttérben.

  • Jobb- vagy balkezes opció a felhasználói felülethez

  • Támogatja a nagy méretű vászonméreteket 16 k x 4 k-ig az iPad Pro 12.9 "-en.

  • Megnyitja a PSD, TIFF, PNG, PDF és JPEG fájlokat.

  • 250 visszavonási és visszavonási szint.

  • Rögzíti a rajzokat videóként, amelyek teljes HD-ban exportálhatók.

Amit nem szeretünk

  • Nincs ingyenes verzió az alkalmazás mintájához.

  • Csak iPad számára érhető el (bár a cég a kevésbé hatékony Procreate Pocket-t kínálja az iPhone-hoz).

  • Az alkalmazás használatának optimalizálása érdekében el kell olvasni a kézikönyvet.

A Procreate egy erőteljes digitális rajzoló és festő alkalmazás, amelyet kifejezetten az iPad-hez terveztek. Az Apple Design Award győztesének és az App Store Essential névre keresztelt termék kivételes teljesítményt, elegáns felhasználói felületet, erőteljes rétegek támogatását, lenyűgöző szűrőket, több száz ecset-előbeállítást (beleértve tollakat, ceruzákat és absztrakt eszközöket), valamint importálás képességét kínálja, egyedi ecsetek létrehozása és megosztása. Az alkalmazás támogatja az Apple Pencil és az iCloud Drive szolgáltatásokat, és minden ecsetvonást rögzít, miközben dolgozik, így a munkája videóval megosztható.

A Procreate jelenlegi verziója iOS 13.2 vagy újabb rendszert igényel.


Hozzon létre felhasználói felületet és teljesítményt

A Procreate felhasználói felülete viszonylag egyszerű. A legszembetűnőbb dolog az alkalmazásban nem a funkciók mélysége, hanem az, hogy mennyire érzékeny és folyékony a munka. Ennek oka a magas szintű teljesítmény, valamint a jól átgondolt felhasználói felület, amely nem akadályozza.

Sok mobil festőalkalmazással ellentétben a Procreate-ban történő festésnél nulla ütés-késés van. Értékelni fogja ezt a reakciókészséget, ha szívesen dolgozik a színek keverésére szolgáló foltos eszközzel. Engedélyezheti az áramvonalas funkciót, hogy automatikusan javítsa az ecsetvonásokat a rajzolás során a még nagyobb pontosság érdekében. Az iPad elforgatásakor a vászon a helyén marad, de a felhasználói felület elfordul, így az eszközök mindig a rajz helyzetéhez igazodnak.

Az Adobe Photoshophoz hasonlóan a Procreate kiválasztó eszköze lehetővé teszi, hogy felvázolja a rajz területeit a szerkesztéshez, anélkül, hogy befolyásolná az egész vásznat. Mivel a Procreate valós időben rögzíti a rajzokat, elkészültével lenyűgözheti barátait a művének lejárt animációival.


Hozzon létre ecseteket és rétegeket

A Procreate több száz ecset és szerszámkészlettel rendelkezik. Saját keféket is létrehozhat közvetlenül a készüléken. Egyéni ecsetek létrehozásához importáljon képeket az ecset alakjához és textúrájához, majd állítsa be az ecset tulajdonságainak paramétereit, például a távolságot és az elforgatást. Megoszthatja egyéni ecsetkészleteit, és új preseteket importálhat más felhasználóktól.

Az aktív Procreate Community fórum jó hely egyedi ecsetek megkeresésére és megosztására.

Ami a rétegekkel való munkát illeti, a Procreate nagy rugalmasságot biztosít az egyesítéshez, a zároláshoz és a keverési módokkal való munkához. A rétegek maximális számát a vászon mérete korlátozza.


Hozza létre és harmadik féltől származó eszközöket

Douglas Sacha / Getty Images

A Procreate csak az Apple Pencil programot támogatja az iPad Pro alkalmazásban, dőlésszög, azimut, felhalmozási és áramlási beállításokkal. Ha másik iPad modellje van, használhatja ezeket a nyomásérzékeny tollakat:

  • Adonit Jot Touch 4, Jot Touch Pixelpoint, Jot Script és Jot Script 2
  • A TenOneDesign Pogo Connect 1-es és 2-es verziója
  • Wacom Intuos Creative Stylus 1 és 2, Bamboo Fineline 1 és 2
  • Ötvenhárom ceruza 

Segítség kérése a Procreate-ban

A Procreate súgója egy alkalmazáson belüli gyors útmutatóban, valamint az alkalmazáson belül letölthető részletes kézikönyvben érhető el. Linkek találhatók a Procreate Community fórumhoz, az online oktatóanyagokhoz és az ügyfélszolgálathoz.

Procreate vs. Photoshop

Pekic / Getty Images

A Procreate hasonlít a Photoshophoz a rétegek kezelésében, de jobban optimalizálható az iPad számára. Szerencsére a Procreate támogatja a Photoshop fájlokat, így importálhatja a PSD fájlokat, és folytathatja a munkát táblagépén. A Procreate megkönnyíti a fájlok megosztását és megnyitását nem Apple eszközökön is.

Összességében a Procreate számos, a Photoshop szolgáltatással megegyező funkciót kínál, sokkal alacsonyabb áron. Bár a kísérletezéshez nem áll rendelkezésre ingyenes verzió, az egyszeri 9.99 dolláros költség vonzóbb, mint az Adobe éves előfizetési díja. Bár a Procreate kicsi tanulási görbével rendelkezik, ez a Photoshop jó alternatívája azoknak a művészeknek, akik elsősorban az iPadjükön dolgoznak.