A 7-Zip, egy ingyenes fájlkivonó program áttekintése

A 7-Zip egy népszerű, szabad fájlkivonó program, amely nyílt forráskódon alapul. Működik a Windows 10, 8, 7, Vista és XP, valamint a Linux parancssori úton. Mivel a Free Software Foundation kiadta, szabadon megoszthatja másokkal a 7-Zip-et a GNU Lesser General Public License feltételei szerint.

A 7-Zip 7z formátumú archívumokat hoz létre .7z fájlkiterjesztéssel. Könnyen használható, működik a Windows Shell-lel, támogatja a titkosítást, és teljesen ingyenes mind személyes, mind kereskedelmi célokra. Míg a Windows tartalmaz saját beépített tömörítő eszközt, funkciói korlátozottak. A Windows csak ZIP fájlokat tud olvasni és létrehozni, a sérült archívumokat pedig nem tudja kijavítani.

A biztonság a Windows esetében is problémát jelent. Ha a Windows tömörítő eszközt használja, akkor nem tudja titkosítani a fájlt. Valójában visszafejt egy korábban titkosított fájlt.

Igor Pavlov ukrán szabadúszó programozó a 7-Zip Copyright (C) tulajdonosa, és 1999 januárjában jelentette meg a béta verziót.

7-Zip letöltése


Érvek

  • Integrálható a Windows Intéző helyi menüjével
  • Támogatja a titkosítást új archívumok létrehozásakor
  • Nem igényel regisztrációt
  • Használható kereskedelmi környezetben
  • Készíthet önkicsomagolható futtatható archívumokat
  • Kiszámíthatja az ellenőrző összegeket a helyi menüből
  • A telepítő nem próbál extra szoftvert telepíteni
  • ZIP és GZIP formátumok esetén a 7-Zip tömörítési arányt biztosít, amely 2-10% -kal jobb, mint a PKZip és a WinZip által biztosított arány
  • Erős AES-256 titkosítás 7z és ZIP formátumban
  • Önkicsomagoló képesség 7z formátumhoz
  • Támogatja a grafikus felhasználói felületet és a parancssori felületet is

Hátrányok

  • A fejlesztő nem érhető el hordozható opcióval

Kivonat innen

001 (002 stb.), 7Z, ARJ, BZ2, BZIP2, CAB, CHM, CHW, CPIO, CRAMFS, DEB, DMG, DOC, EXE, FAT, GZ, GZIP, HFS, HXS, ISO, LHA, LZH, LZMA, MBR, MSI, NTFS, PPT, QCOW2, RAR, RPM, SQUASHFS, SWM, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, VDI, VDMK, VHD, WIM, XAR, XLS, XZ, Z01 (Z02 stb.) ), Z, ZIP és ZIPX


Tömörítés ide

7Z, BZIP2, GZIP, TAR, WIM, XZ és ZIP

biztonsági beállítások

A 7-Zip jelszóval védheti a 7Z és ZIP archívumokat 256 bites AES titkosítással.

7-Zip áttekintés

A 7-Zip az egyik legegyszerűbben dekompressziós szoftver, amelyet mind kibontáshoz, mind archívumok létrehozásához használni lehet, még akkor is, ha nem támogatja a PeaZip-hez hasonló nagy számú kicsomagolási formátumot. Más dekompressziós programok támogatják a fájlok kibontását, de mivel a 7-Zip szorosan telepítve van a Windows Shell-lel, az archívum kibontásához jobb egérgombbal kattintani nagyon egyszerű.

A 7-Zip tartalmaz egy beépített fájlböngészőt, amely képes megtalálni vagy kibontani az archívumokat. Archívumot is tesztelhet. A 7-Zip betartja a legtöbb Windows Explorer szabványt, kivéve, hogy a Windows-tól eltérően a 7-Zip rejtett fájlokat jelenít meg.

Mivel a fájlböngésző alapvetően megegyezik a File / Windows Explorer programmal, dönthet úgy is, hogy a Windows Shell integrációját használja archív fájlok létrehozására és kibontására a 7-Zip helyett. Ez azt jelenti, hogy ritkán használhatja a 7-Zip termelőit, vagy megnyithatja a 7-Zip File Manager programot, ehelyett a helyi menüt használja a Windows Intézőben. A Windows Intéző használata felgyorsíthatja a dekompresszió folyamatát.

Bár a hivatalos 7-Zip weboldal nem tartalmaz hordozható beállítást, megragadhatja a PortableApps.com webhelyen