Az első lépések az intelligens órával

Ha ezt olvassa, akkor feltételezem, hogy olyan okosórát vásárolt, amely kompatibilis az okostelefonjával, és készen áll arra, hogy a csuklóján hordható hordozóval felálljon. Ez a cikk bemutatja az óra testreszabásának és az alkalmazások fantasztikus arzenáljának néhány fontos első lépését, amelyek megkönnyítik az életedet (és szórakoztatóbbá teszik).

Míg a Wear OS (korábban Android Wear), az Apple Watch, a Pebble és más platformok mindegyikének megvan a maga sajátos beállítási eljárása, az alábbi tippek minden felhasználónak szólnak. Boldog okosórát!


Kezdeti beállítás

Viseljen velünk, amíg az alapokat ismertetjük. Miután kivette a fényes, új okosóráját a dobozából, előfordulhat, hogy csatlakoztatnia kell az eszközt a mellékelt töltőhöz, hogy teljes akkumulátorral induljon. Feltételezve, hogy ezt gondozták, a következő lépés az lesz, hogy letölti a megfelelő alkalmazást az okosóra és a telefon csatlakoztatásához. A Wear OS felhasználói számára ez azt jelenti, hogy megragadják a Wear OS alkalmazást a Google Play Áruházból.

A kavicsos felhasználók letölthetik alkalmazásukat az App Store-ból vagy a Google Play-től, attól függően, hogy melyik platformot használják okostelefonjuk. Az Apple Watch felhasználói eközben már megtalálják az Apple Watch alkalmazást a telefonjukon, miután frissítettek az iOS 8.2-re. Ha az intelligens óra platformjára nem vonatkozik ez a szakasz, olvassa el az eszközhöz mellékelt kézikönyv útmutatásait - könnyen megtalálhatja a szükséges alkalmazást az alkalmazásboltjában.

Miután telepítette okosórás alkalmazását, itt az ideje, hogy Bluetooth-on keresztül csatlakoztassa a modult a telefonhoz. Engedélyezze a Bluetooth-ot a telefonján, és látnia kell, hogy az okosórája elérhető eszközként jelenik meg. Válassza ki a csatlakozáshoz, és máris készen áll az indulásra.

Utolsó háztartási cikk, mielőtt rátérnénk a szórakoztató dolgokra: Szánjon rá időt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy az órájában engedélyezték az értesítéseket. Alapvetően azt szeretné biztosítani, hogy a telefonra érkező üzenetek és egyéb bejövő frissítések eljussanak az intelligens órára.


A megjelenés testreszabása

Remélhetőleg egy stílusához illő okosórára esett a választás, legyen az a sportos Pebble vagy a kerek kijelzővel rendelkező Moto 360. További személyiség hozzáadásához letölthet egy új óraszámlapot. A Pebble felhasználói hatalmas gyűjteményből válogathatnak a My Pebble Faces weboldalon, míg a Wear OS felhasználói a Google Playen kereshetnek, ahol rengeteg ingyenes és fizetett lehetőség áll rendelkezésre. Hasonlóképpen, az Apple Watch különféle arcokat támogat, az analóg kialakítástól az arcokig, amelyek az idő mellett az aktuális időjárást is megjelenítik.

Ne feledje, hogy a legtöbb okosóra-gyártó több pántot ad el, így ha unja az alapértelmezett opciót, acélból, bőrből vagy más színű szalagot vásárolhat.


Néhány kötelező alkalmazás letöltése

A szöveges értesítéseken és a Google Asszisztens frissítésein (Wear OS felhasználók számára) kívül az alkalmazások fogják uralni az okosóra élményét. Meg fogja találni, hogy számos kedvenc alkalmazásod már kompatibilis az okosórákkal; például a Twitter és az Instagram az Apple Watch-on fog működni, míg az IFTTT és az iHeartRadio kompatibilis a Wear operációs rendszerrel. A Google Play külön Wear OS szekcióval rendelkezik, és az App Store Apple Watch kategóriát fog tartalmazni, amikor a modul április 24-én megjelenik. A Pebble felhasználói kompatibilis alkalmazásokat találnak a telefonjukon található Pebble alkalmazáson keresztül.

Ha néhány ötletre van szüksége az induláshoz, fontolja meg egy fitnesz alkalmazás letöltését az edzések nyomon követéséhez, egy időjárási alkalmazást és egy olyan jegyzetelő alkalmazást, mint az Evernote. Ha van néhány jó letöltés, megadhatja, hogy mely értesítéseket szeretné kapni az okosóráján. Ekkor élvezheti igazán a mini-számítógép csuklóján lévő összes előnyét!