Hogyan állítsunk be iPad-et első használatra

Az iPad első használatra állításának folyamata egyszerű most, amikor az Apple elvágta a vezetéket a számítógéptől az iOS eszközig, lehetővé téve a beállítás elvégzését anélkül, hogy csatlakoztatná az eszközt a számítógépéhez.

Ha biztonságos hálózattal rendelkezik, akkor tudnia kell a Wi-Fi-hálózat jelszavát. Ezzel a kevés információval öt percen belül elindíthatja az új iPad-et.

Ezek az utasítások az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


Az új iPad beállítása

Új iPadje teljes akkumulátorral kerül a dobozból, így nem kell a mellékelt kábelt használni a töltéshez, mielőtt először beállítaná.

Public Domain / Tinh Te Photos

Az iPad első beállításának módja:

  1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsoló gomb az iPad bekapcsolásához. A készülék tetején, a Főoldal gombbal szemben található.

  2. Az első képernyőn a "Hello" felirat jelenik meg. Vagy nyomja meg a gombot FŐOLDAL gombot, vagy csúsztassa ujját felfelé a képernyőn a folytatáshoz.

  3. Az első beállításod az lesz nyelv. A kiválasztott nyelv lesz az, amelyet az iPad az összes szövegéhez és útmutatásához használ. Az angol az alapértelmezett, de ha nem ez, koppintson a kívánt oldalra.

  4. Ezután az iPad-nek tudnia kell az országot, ahol csatlakozik az Apple App Store megfelelő verziójához. Nem minden alkalmazás érhető el minden országban.

    Koppintson az országára vagy régiójára a folytatáshoz.

  5. Ha van egy másik eszköze, például egy iPhone, amely iOS 11 vagy újabb rendszert futtat, használhatja Quick Start a következő képernyőn a beállítások egyszerű importálásához és az Apple ID azonosítóba történő automatikus bejelentkezéshez.

    Helyezze a másik eszközt a beállított iPad mellé a Gyorsindítás használatához, vagy koppintson a ikonra Kézi beállítás hogy folytassa.

  6. A következő lépés annak kiválasztása, hogy melyik nyelvet szeretné használni az iPad billentyűzetén. Alapértelmezéseket generál a korábbi nyelvi és országbeállítások alapján, de ha akar, választhat másikat is.

    Válassza ki, majd érintse meg a elemet Következő.

  7. A következő képernyőn megjelenik az összes elérhető Wi-Fi hálózat listája. Koppintson a nevére, majd írja be a jelszavát.

    Ha a Wi-Fi nem érhető el, koppintson a ikonra Csatlakozás az iTunes-hoz és fejezze be a telepítést a számítógépén.

  8. Olvassa el a Adatvédelem utasítás a következő képernyőn, majd érintse meg a elemet folytatódik A folytatáshoz.

  9. A következő képernyőn kiválaszthatja a Touch ID beállítását, amely az iPad ujjlenyomatával rögzíti. Koppintson a folytatódik vagy most válassza ki A Touch ID beállítása később hogy kihagyja ezt a lépést.

    Ha most úgy dönt, hogy beállítja a Touch ID-t, az iPad végigvezeti Önt az ujjlenyomat naplózási folyamatán.

  10. Az iPad használatához nem kell létrehoznia jelszót, de ezt legközelebb megteheti. A jelszó extra biztonságot nyújt, és lehetővé teszi a jóváhagyott emberek számára az iPad használatát anélkül, hogy fel kellene oldania ujjlenyomatát.

    Írjon be egy hatjegyű jelszót, majd erősítse meg a folytatáshoz.

    Érintse Jelszavak beállításai hosszabb vagy rövidebb kód létrehozásához vagy a lépés kihagyásához.

  11. A következő képernyőn választhatja, hogy beállítja-e iPad-jét újként, vagy visszaállítja-e a biztonsági másolatot egy másik eszközről.

    Ha ez az első iPad-je, válassza a lehetőséget Beállítás új iPad-ként. Ellenkező esetben importálhatja az összes alkalmazást és beállítást egy másik eszközről, akár a számítógépén tárolt, akár az Apple iCloud szolgáltatásában.

    Ha biztonsági mentésből áll vissza, akkor az iPad megkéri az iCloud felhasználónevét és jelszavát, valamint hogy melyik biztonsági másolatot szeretné használni.

    A névjegyek és egyéb információk importálását Android telefonjáról vagy táblagépéről is megérintheti Adatok áthelyezése Androidról.

  12. Ha más Apple-eszközt használ, például iPod-ot vagy iPhone-t, vagy ha zenét tölt le az iTunes segítségével, akkor már rendelkezik Apple ID-vel. Ugyanazt az Apple ID-t használhatja az iPad-re történő bejelentkezéshez, ami azt jelenti, hogy letöltheti a zenét és alkalmazásokat az iPadre anélkül, hogy újra megvásárolná őket.

    Ha ez az első alkalom bármely Apple-eszközzel, létre kell hoznia egy Apple ID-t. Érdemes telepíteni az iTunes-ot a számítógépére is. Annak ellenére, hogy az iPad már nem igényli, az iTunes megléte egyszerűbbé teheti életét, és valóban javíthatja az iPad használatát. Ha már rendelkezik Apple azonosítóval, írja be a felhasználónevet (általában az e-mail címét) és a jelszót.

  13. Ezután el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket, és miután ezt megtette, az iPad párbeszédpanelt ad, amely megerősíti, hogy egyetért. A Felhasználói feltételeket e-mailben is elküldheti Önnek, ha megérinti a képernyő tetején található gombot.

  14. A következő képernyő lehetőséget ad az elfogadásra Express beállítások néhány más opcióhoz, például a Siri, a Helyszolgáltatások és az Analitikus adatok.

    Megcsapolás folytatódik bekapcsolja ezeket a beállításokat. Koppintson a A beállítások testreszabása hogy egyedileg állítsam fel őket.

  15. Most eldöntheti, hogy szeretné-e, hogy az iPad automatikusan frissüljön, amikor megjelenik az iOS új verziója. Ha mégis, koppintson a ikonra folytatódik. Ha nem, érintse meg a elemet Telepítse a frissítéseket manuálisan. A második opcióval értesítést kap, amikor elérhető a frissítés, de iPadje nem tölti le és nem telepíti, hacsak nem mondja meg.

  16. Döntse el, hogy bekapcsolja-e a Helybeállításokat a következő képernyőn. Ez a beállítás lehetővé teszi az iPad-en lévő alkalmazások számára, hogy megtudják, hol tartanak, például vezetési útmutatást adnak vagy a közeli éttermeket mutatják meg neked. Még egy 4G és GPS nélküli iPad is használhatja a helymeghatározó szolgáltatásokat a közeli Wi-Fi hálózatok felhasználásával a hely meghatározásához.

    Érintse Engedélyezze a Helybeállításokat hogy bekapcsolja őket vagy Tiltsa le a Helybeállításokat hogy elhagyja őket.

    Később kikapcsolhatja a helyszolgáltatásokat, és kiválaszthatja, mely alkalmazásokat engedélyezi a használatuk, és melyeket nem.

  17. Ha iPadje tartalmazza az Apple digitális asszisztensét, a Sirit, akkor a rendszer kéri, hogy szeretné-e használni. Valójában nincs oka annak, hogy ne használja a Sirit. Az Apple hangfelismerő rendszeréhez hasonlóan a Siri is sok nagyszerű feladatot végezhet, például emlékeztetőket állíthat be, vagy a rádióban elmondhatja a dal nevét.

    Érintse folytatódik ha be akarja hagyni a Sirit, vagy válassza a lehetőséget Állítsa be később a Beállításokban hogy később bekapcsolja.

  18. A következő döntése az, hogy bekapcsolja-e vagy sem Képernyőidő, egy segédprogram, amely információt nyújt arról, hogy Ön vagy családja mennyire használja az iPad készüléket.

    Érintse folytatódik vagy a képernyőidő használatához Állítsa be később a Beállításokban kikapcsolni.

  19. A következő képernyőn dönthet úgy, hogy napi diagnosztikai jelentést küld az Apple-nek. Ez pusztán a te döntésed.

    Az Apple az információkat az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében használja fel, és nem szabad aggódnia, hogy adatait más célra használják fel. De ha egyáltalán van aggálya, döntse el, hogy nem osztja meg az információkat.

  20. Ha iPadje támogatja a True Tone Display alkalmazást, amely az eszköz környezete alapján állítja be a képernyő színeit, a következő képernyőn láthatja, hogyan működik.

    Érintse meg hosszan a Lásd: True Tone Display nélkül gombot a képernyő közepén, hogy megtekinthesse, mit lát, ha kikapcsolja a funkciót. A beállítás során azonban nem kapcsolhatja ki, ezért érintse meg a elemet folytatódik továbbmenni.

    A True Tone Display elérhető a 9.7 hüvelykes iPad Pro és újabb verzióin, valamint a 2019-es vagy újabb iPad Air és iPad Mini készülékeken.

  21. A következő néhány képernyő csak tájékoztató jellegű, és csak azt mondja meg, hogyan hajtsa végre az iPad egyes funkcióit. Koppintson a folytatódik amikor elkészült mindegyikük elolvasásával.

  22. Végül érintse meg a elemet Első lépések. Az iPad a kezdőképernyőjére viszi, és használatra kész.