A Gmail használata: Kezdő lépések az új fiókkal

Ugyanúgy fogadhat, küldhet, törölhet és archiválhat üzeneteket a Gmailben, mint bármely más e-mail szolgáltatás esetén. A Gmail emellett kényelmes módszereket kínál az üzenetek archiválásához, megkereséséhez és címkézéséhez. További információ az új Gmail-fiók használatának megkezdéséről.


Mi a Gmail?

A Gmail egy ingyenes e-mail szolgáltatás, amelyet a Google üzemeltet. Integrálódik más Google-szolgáltatásokkal, mint például a Google Dokumentumok, a Google Drive és a YouTube. A Google a G Suite révén prémium szolgáltatásokat is kínál a vállalkozások számára. Van a Gmail HTML-verziója, a Gmail Basic néven, és egy Gmail mobilalkalmazás.

Ha még soha nem rendelkezett e-mail fiókkal, akkor a Gmail egy jó hely a kezdéshez. Megbízható és ingyenes, valamint 15 GB tárhelyet biztosít az üzenetek számára. E-mailjeit az interneten tárolja, így bármely eszközről elérheti, amely csatlakozni tud az internethez.

Ha másik e-mail fiókja van egy másik szolgáltatónál, akkor összekapcsolhatja azt a Gmaillel, hogy az összes bejövő üzenetet elolvassa egy beérkező levélben.


Hogyan szerezzünk Gmail-fiókot

Új Gmail-fiók létrehozásához először létre kell hoznia egy új Google-fiókot.

  1. Nyissa meg a Gmail.com oldalt, és válassza a lehetőséget Fiók létrehozása.

  2. Ha más Google-fiókokat használt a böngészőjében, akkor a rendszer kéri, hogy válasszon fiókot. Válassza a lehetőséget Használjon másik fiókot alján, hogy elérje a bejelentkezési képernyőt.

  3. választ Magamnak.

  4. Írja be a kért információkat, majd válassza a lehetőséget Következő.

    Meg lehet változtatni a nevet, amely megjelenik a Ból ből: mezőt a Gmail-fiók beállítása után.

  5. Lehet, hogy telefonszámot kell megadnia személyazonosságának igazolásához. Írja be telefonszámát, és válassza a lehetőséget Következő. A Google elküld egy szöveges kódot, amelyet a következő oldalon kell megadnia.

    Telefonszáma nincs tárolva. A következő lépésben újra meg kell adnia telefonszámát, hogy összekapcsolja azt Gmail-fiókjával.

  6. Írja be a kért információkat, majd válassza a lehetőséget Következő.

    A fiók-helyreállítási információk megadása nem kötelező, de hasznos lehet, ha véletlenül elfelejti a jelszavát.

  7. Olvassa el a Google adatvédelmi adatait, és válassza a lehetőséget Egyetértek.

  8. választ Következő.

  9. Válasszon egy elrendezést az üzenetek megtekintéséhez, majd válassza a lehetőséget OK.

    Ez később megváltoztatható.

Automatikusan a Gmailbe kerül, hogy beállítsa új fiókját. A beérkezett üzenetek mappájában egy Google-üzenet jelenik meg, amely fontos információkat tartalmaz a Gmail használatáról.

Az új Google bejelentkezési adatokkal elérheti a YouTube-ot, a Google Dokumentumokat és az összes többi Google-szolgáltatást.


A Gmail beállítása

A bevezető információk áttekintése után személyre szabhatja fiókját. Például válassza a lehetőséget Profilkép módosítása olyan fotó hozzáadásához, amely látható lesz a Gmail többi felhasználója számára. Ha módosítani szeretné a Gmail felületének színeit és elrendezését, válassza a lehetőséget Válasszon témát. Ha van másik e-mail fiókja, válassza a lehetőséget Importálja a névjegyeket és a leveleket hogy összekapcsolja az új Gmail-fiókkal.


A Gmail használata

Új Gmail-üzenet elküldéséhez válassza a lehetőséget Összeállít.

Válaszd ki a csillag üzenet mellett, hogy fontosnak jelölje meg.

Az üzenetek eltávolításához a beérkező levelek közül válassza az üzenet melletti jelölőnégyzetet, majd válassza a lehetőséget Archív (a lefelé mutató nyíllal ellátott mappa) vagy Kukába (a szemetes).

Ha egy üzenetet elküld a kukába a Gmailben, az nem törlődik automatikusan. Az üzenet végleges törléséhez válassza a lehetőséget Kukába a bal oldali ablaktáblán a kuka mappa megnyitásához, majd válassza a lehetőséget Most ürítse ki a kukát.

A Gmailből való kijelentkezéshez válassza ki a profil ikonját (vagy képét) a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Jelentkezzen ki.

Hogyan készítsünk címkéket

A Gmail címkék megkönnyítik a beérkező levelek kezelését. Üzenet megtekintése közben válassza a ikont Címke ikonra, és válasszon a lehetőségek közül, vagy válassza a lehetőséget Új egyedi címkék készítéséhez.

Hogyan találhat meg e-maileket a Gmailben

A címkék használata mellett a beérkező levelek felett található keresősáv segítségével is megkeresheti az üzenetet. Használhatja Gmail-kapcsolatait arra is, hogy megtalálja az összes levelezést bizonyos emberekkel.