Tud-e szövegszerkesztést végezni az iPad-en?

Tud-e szövegszerkesztést végezni iPad-en? Ez egy egyszerű kérdés, de kérdezz körül, és valószínűleg több üres bámulást kapsz válaszul. Minden felhajtás és médiafigyelem ellenére sok ember még mindig értetlenül áll az Apple iPad-jétől. Nem egészen biztosak abban, hogy mi ez vagy mit csinál. Ez egy teljesen más kategóriájú számítógép.


Különböző felhasználási lehetőségek iPad-ekhez

Justin Sullivan / Getty Images News / Getty Images

Az iPad sokféle felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Nagyszerű filmnézéshez és zenehallgatáshoz. Képes e-book olvasó is. Az iPad számára letölthető alkalmazások nagyban kibővítik képességeit. De alkalmas-e a szövegszerkesztő dokumentumok feldolgozására?
Az iPad nem rendelkezik beépített alkalmazásokkal a szövegszerkesztéshez. A legközelebb a Notes alkalmazást kapja. Lehetőség van azonban szövegszerkesztők letöltésére az iTunes áruházból. Nevezetesen az Apple értékesíti az iWork Pages alkalmazást.
Az iWork Pages kompatibilis a számítógépén létrehozott iWork '09 dokumentumokkal. Ez lehetővé teszi a Microsoft Word dokumentumok megnyitását és szerkesztését is. A program Pages, Word (.DOC) és PDF formátumban menti (és megoszthatja) a dokumentumokat.
Az iWork Pages iPad alkalmazás szép funkciókat kínál egy mobilalkalmazáshoz. A haladó felhasználók azonban túl egyszerűnek és korlátozottnak találják az alkalmazást. Természetesen nem kínálja ugyanazokat a funkciókat, mint az iWork asztali verziója.


egyéb szempontok

Ezenkívül figyelembe kell venni az iPad kialakítását is. A képernyő megfelelő méretű a dokumentumok kezeléséhez, annak ellenére, hogy kisebb, mint a legtöbb laptop képernyője. De nem hosszabb gépelésre tervezték. A virtuális billentyűzet gombjai viszonylag nagyok. Azonban nem támaszthatja ujjait a képernyőre; ez megnehezíti az érintéses gépelést. Ergonómiailag kívánnivalót hagy maga után.

Szerencsére dokkolót és Bluetooth billentyűzetet használhat az iPad készülékkel. Ez sokkal könnyebbé teszi a dokumentumok összeállítását és szerkesztését az iPad-en.
Összességében az iPad nem ideális szövegszerkesztéshez. Rövid dokumentumok összeállításához és gyors szerkesztéshez azonban az iPad nagyszerű. Csak ne számítson arra, hogy lecseréli a laptopját vagy asztali számítógépét.