Az Ubuntu Unity Dash teljes útmutatója

Az Ubuntu Unity Dash felhasználói felülete volt az Ubuntu számára fájlok és alkalmazások keresésére, zenehallgatásra, videók megtekintésére, fotók megtekintésére és online fiókok, például a Google+ és a Twitter megfigyelésére.

Az Ubuntu 2017-ben megszüntette a Unity / Dash alkalmazást; ez a szolgáltatás évek óta nem érhető el az Ubuntuban. Ha az Ubuntu olyan verzióját futtatja, amely még mindig használja a Dash-et, ideje frissíteni. Ezeket az információkat történelmi célokból megőrzik.

Ismerje meg az Ubuntu - The Unity Dash.


Egység hatókörök és lencsék

Az Unity hatóköröket és objektíveket alkalmaz. A Dash első megnyitásakor több ikon látható a képernyő alján. Az egyes ikonokra kattintva új objektív jelenik meg.

Alapértelmezés szerint a következő objektívek vannak telepítve:

  • FŐOLDAL 
  • alkalmazások
  • Fájlok
  • Videók
  • zene
  • képek

Minden lencse olyan tulajdonságokat kínál, amelyeket hatókörnek nevezünk. A hatókörök adják meg az objektív adatait. Például a zenei lencsén az adatokat a Rhythmbox hatókörén keresztül kapják meg. A fényképezőgép lencséjén az adatokat Shotwell szolgáltatja.

Ha úgy dönt, hogy eltávolítja a Rhythmbox szoftvert, és telepít egy másik audiolejátszót, például az Audacious-t, telepítse az Audacious hatókört, hogy megtekinthesse zenéjét a zeneobjektívben.


A házi lencse

A Home Lens az alapértelmezett nézet, amikor megnyomja a Super billentyűt a billentyűzeten. Megjeleníti az alkalmazásokat, fájlokat és mappákat.

Minden kategóriához csak körülbelül hat ikon látható, de a linkekre kattintva kibővítheti a listákat, hogy többet láthasson. További eredmények megtekintése. Ha rákattint a Szűrési eredmények linkre kattintva láthatja a kategóriák és források listáját.

Az alkalmazáslencse 

Az alkalmazáslencse három kategóriát mutat:

  • Legutóbb használt alkalmazások
  • Telepített alkalmazások
  • Dash plug-inek

Bontsa ki ezen kategóriák bármelyikét a gombra kattintva További eredmények megtekintése linkek. A jobb felső sarokban található szűrőhivatkozás lehetővé teszi az alkalmazás típusa szerinti szűrést. Szűrhet olyan források szerint is, mint a helyileg telepített alkalmazások vagy a Software Center alkalmazások.


A reszelő lencse

 Az Unity File Lens a következő kategóriákat mutatja:

  • Legutóbb megnyitott fájlok
  • Letöltések
  • mappák

Alapértelmezés szerint csak néhány eredmény jelenik meg. Mutasson további eredményeket a gombra kattintva További eredmények megtekintése linkek. Szűrés dátum, fájltípus és fájlméret szerint.

A videó lencse

A videó lencse helyi és online videókat keres, bár az online eredményeket be kell kapcsolnia, mielőtt működne. A videoobjektívnek nincsenek szűrői, de a keresősáv segítségével megtalálhatja a konkrét videókat.

A zenei lencse

A zenei lencse megtekinti a rendszerére telepített audio fájlokat, és az asztalról játssza le őket.

Mielőtt azonban működne, nyissa meg a Rhythmbox fájlt, és importálja a zenét a mappákba. A zene importálása után évtizedek vagy műfajok szerint szűrheti a Dash eredményeit.

A Photo Lens

A fotóobjektív segítségével megtekintheti fényképeit a Dash segítségével. Csakúgy, mint a zeneobjektív esetében, először a Shotwell segítségével kell importálnia a fényképeket.