Hogyan javítsunk ki egy USB-meghajtót az Ubuntu használatával

Az USB-meghajtók hasznos eszközök útközben, de ezek az eszközök megsérülhetnek vagy megsérülhetnek. Néhány hiba gyakori, különösen akkor, ha Ubuntut használ, és a Linuxot az USB-re telepíti vagy a DD parancs, vagy egy Windows eszköz, például a Win32 Disk Imager segítségével. Annak ellenére, hogy a meghajtó bizonyos méretű (például 16 gigabájtos), gyakran csak egy partíciót lát, amely kisebb, vagy a Lemez segédprogram és a GParted üzenetet mutat, amely szerint a blokk mérete nem megfelelő.

Ebben az útmutatóban megtudhatja, hogyan lehet egy USB-meghajtót olyan állapotba hozni, ahol a GParted vagy az Ubuntu Lemez segédprogram használatával hiba nélkül elérheti.

bluehill75 / Getty Images

Ne aggódjon, ha a meghajtó furcsa particionálással rendelkezik, vagy a blokk méretét hibásan közlik a GParted megnyitásakor. Hibákat tapasztalhat, amikor a Lemez segédprogramot futtatja az Ubuntuban. Az USB meghajtó nem sérült; zavart.


A GParted telepítése és futtatása

A GParted alapértelmezés szerint nincs telepítve az Ubuntuba. Mielőtt továbbléphet, gondoskodnia kell erről.

Az útmutatóban használt javítás átformázza az USB-meghajtót, amely törli a meglévő adatokat. Mielőtt továbblépne, vegye figyelembe, hogy az útmutató betartásával az USB-meghajtón lévő fájlok elvesznek.

  1. A GPartedet számos módon telepítheti, de a legegyszerűbb a következő parancs futtatása a Linux terminálon:

    sudo apt-get install gparted

  2. Nyomja meg a szuper kulcs vagy nyomja meg az alkalmazásindítót az asztalon a GNOME alkalmazások menü megnyitásához. Keressen GParted És válassza ki a GParted ikont, amikor megjelenik.

  3. A képernyő jobb felső sarkában található menüből válassza ki az USB-meghajtót képviselő lemezt.


Hogyan készítsünk partíciós táblázatot

A GParted telepítése után nagy területet kell látnia a fel nem osztott területen. Ha nem, akkor minden rendben. Néha a partíciók megsérülnek. Ez a javítás ebben az esetben is működni fog.

  1. Partíciótábla létrehozásához válassza a ikont eszköz menüt, majd válassza a lehetőséget Hozzon létre partíciós táblázatot.

  2. Megjelenik egy ablak, amely figyelmeztet arra, hogy minden adat törlődik. Hagyd a tipikus pontszám as msdos.

  3. választ alkalmaz.


Hogyan hozzunk létre partíciót

Az USB-meghajtó javításának utolsó lépése egy új partíció létrehozása. Itt van, hogyan:

  1. Kattintson a jobb gombbal a fel nem osztott helyre, majd válassza a lehetőséget Új a menüből.

  2. A megjelenő mezőben a két kulcsmező a következő File System és Címke. Ha az USB meghajtót csak Linux alatt használja, hagyja az alapértelmezett fájlrendszert EXT4. Ha Windows rendszeren is használja, állítsa át a fájlrendszert a következőre: FAT32.

  3. Írjon be egy leíró nevet a Címke mező.

  4. választ hozzáad.

  5. Válassza ki a zöld nyíl or pipa ikonra az eszköztáron a módosítások alkalmazásához.

  6. Egy újabb üzenet jelenik meg arról, hogy biztosan folytatja-e, mivel az adatok elvesznek. Amikor eljut erre a pontra, minden adat, amely ezen a meghajtón volt, eltűnt. Válassza a lehetőséget alkalmaz befejezni.

Az USB meghajtónak meg kell jelennie az Ubuntu Launcher programban, és újra be kell tudnia tölteni a fájlokat.

Ha rendelkezik hozzáféréssel egy Windows számítógéphez, próbálja ki, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik-e.


Mi a teendő, ha a fenti lépések nem működnek?

Ha a fenti lépések nem oldják meg az USB-meghajtót, próbálja meg a következőket:

  1. Nyissa meg a terminálablakot a megnyomásával CTRL + ALT + T ugyanabban az időben. Alternatív megoldásként nyomja meg a gombot szuper kulcs a billentyűzeten (Windows gomb) és keressen rá TERM az Ubuntu Dash keresőmezőben. Amikor megjelenik az ikon, válassza ki.

  2. Írja be a következő parancsot a terminálba, helyettesítve / Dev / sdb a problémameghajtó elérési útjával:

    dd, ha = / dev / nulla = / dev / sdb bs = 2048

    Ez teljesen töröl minden adatot és partíciót az USB-meghajtóról.

    A parancs futtatásához idő kell, mivel a meghajtó alacsony szintű formátuma. A meghajtó méretétől függően akár néhány óráig is eltarthat.

  3. Amikor a dd parancs befejeződött, használja a fenti utasításokat egy új partíciós tábla és partíció létrehozásához.