A Rhythmmbox teljes útmutatója

A Linux disztribúció csak olyan jó, mint a részek összessége, és a telepítésen és az asztali környezeten túl is végső soron az alkalmazások számítanak.

A Rhythmbox az egyik legjobb audio lejátszó, amely elérhető a Linux asztalon, és ez az útmutató bemutatja az összes funkciót, amelyet kínál. A Rhythmbox olyan szolgáltatásokat tartalmaz, mint a nyilvánvalók, például a zeneimportálás és a lejátszási listák létrehozása, egészen az egyediig, például a Rhythmbox digitális audio szerverként történő beállításának lehetőségét.


Zene importálása Rhythmbox-ba a számítógép egy mappájából

A Rhythmbox használatához létre kell hoznia egy zenei könyvtárat.

Előfordulhat, hogy különböző formátumokban tárolja a zenét. Ha az összes CD-jét már MP3 formátumba konvertálta, akkor a zenét a Rhythmbox-ban való lejátszáshoz a számítógép legegyszerűbb módja a számítógép egyik mappájából történő importálás.

  1. Ehhez nyomja meg a gombot a menü ikonra. Általában három halmozott vonal található az ablak jobb felső sarkában.

  2. Megnyílik egy menü. Választ preferenciák ebből.

  3. Amikor megnyílik a beállítások ablak, válassza a ikont zene fülre fentről.

  4. A zene fül alatt keresse meg a Könyvtár helye cím. Ezután nyomja meg a gombot Tallózás a címsor alatt egy ablak megnyitásához keresse meg a zenei könyvtár helyét.

  5. A könyvtárat tartalmazó mappa kiválasztásával nyomja meg a gombot Nyisd ki.

  6. A Rhythmbox megkezdi a zenei könyvtárat tartalmazó mappa beolvasását. A zenei könyvtár méretétől függően ez eltarthat egy ideig. Visszatérve a főképernyőre, távozással figyelheti a haladást zene alatt a könyvtár fejléc a kiválasztott bal menüben.


Zene importálása Rhythmboxba CD-ről

A Rhythmbox segítségével CD-lemezekről importálhat zenét a zenemappába.

  1. Helyezzen CD-t a tálcába. Nyisd meg a Rhythmbox-ot. Ezután a CD címének meg kell jelennie a bal oldali menüben. Válassza ki.

  2. Létre kell hozni a CD-n található dalok listáját. Fordítsa figyelmét az ablak tetejére. megnyomni a három vízszintes pont ikonra hogy felfedje a CD menüt.

  3. Ne feledje, hogy az alapértelmezett fájlformátum az OGG. A fájlformátum MP3, FLAC vagy más formátumra történő megváltoztatásához meg kell nyitnia preferenciák a menüből. Ezután válassza ki a zene fülre. Változtassa meg a kívánt formátumot bármelyikre.

  4. Vissza a CD-hez nyomja meg a gombot kivonat a tetején lévő menüben kezdje el kibontani a CD-t.

  5. Az első alkalommal, amikor megpróbál kibontani MP3 fájlba, hibaüzenetet kaphat arról, hogy az adott formátumra konvertáláshoz szoftvert kell telepíteni. Fogadja el a telepítést, és amikor megkérik, keresse meg az MP3 plugint. Végül kövesse az utasításokat a GStreamer Ugly csomag telepítéséhez.

  6. A fájlokat most importálja a zenemappájába, és automatikusan elérhetővé teszi a Rhythmbox lejátszására.


Hogyan importálhatunk zenét egy FTP-webhelyről a Rhythmbox-ba

Ha olyan közös helyen futtatja a Rhythmbox szolgáltatást, ahol van egy zenét tartalmazó FTP-kiszolgáló, akkor importálhatja azt a zenét az FTP webhelyről a Rhythmbox-ba.

  1. Ez az útmutató feltételezi, hogy a GNOME-ot asztali környezetként használja. Nyissa meg a Nautilus alkalmazást, és válassza a lehetőséget Egyéb helyek a bal oldali menü alján.

  2. A Nautilus eltolódik, hogy megjelenítse a hálózati helyek listáját. Alján keresést fog látni. Írja be az FTP-kiszolgáló IP-címét a mellé ftp: //. Összességében valami ilyennek kell kinéznie:

    ftp://192.168.1.110/

  3. nyomja meg Csatlakozás.

  4. Megnyílik egy ablak, amely megkéri, hogy jelentkezzen be az FTP-kiszolgálóra. Vagy bejelentkezhet, vagy névtelenül csatlakozhat. Mindez a szerver konfigurációjától függ. Ha végzett, nyomja meg a gombot Csatlakozás.

  5. A számítógép csatlakoztatása egy-két percet vesz igénybe. Ezután meglátja az elérhető fájlokat az FTP megosztáson.

  6. Váltson vissza a Rhythmbox-ra, és nyomja meg a menü ikont. Ezután válasszon Zene hozzáadása a listából.

  7. Az ablak tetején található vezérlők segítségével válassza ki az FTP mappát.

  8. A megosztáson elérhető fájlok listát töltenek fel az ablak törzsében. Alapértelmezés szerint mind be vannak jelölve. Törölje a jelölést azok közül, amelyeket nem szeretne.

  9. Ezután ellenőrizze Kívül lévő fájlok másolása ... a felső vezérlőkben, közvetlenül az FTP részesedés alatt.

  10. Ha készen áll, nyomja meg a gombot # Felsorolt ​​szám importálása. A szám tükrözi a kiválasztott dalok tényleges számát.

  11. A Rhythmbox munkába áll a fájlok könyvtár könyvtárába történő másolásával. Az FTP-megosztáshoz való kapcsolódástól és a fájlok számától függően ez eltarthat egy ideig.


A Rhythmbox használata DAAP kliensként

A DAAP a Digital Audio Access Protocol rövidítése, amely alapvetően módszert biztosít a zene különböző eszközökre történő kiszolgálására.

Például beállíthat egy számítógépet DAAP-kiszolgálóként, és a hálózat minden más eszköze, amelyen fut egy DAAP-kliens, képes lesz zenét lejátszani az adott szerverről.

Ez azt jelenti, hogy beállíthat egy számítógépet DAAP-kiszolgálóként, és zenét játszhat a szerverről egy Android telefonon vagy táblagépen, egy Windows PC-n, egy Windows telefonon, egy Chromebookon, egy iPaden, egy iPhone-on és egy MacBookon.

A Rhythmbox Linux alapú számítógépeken DAAP kliensként használható. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a plusz ikonra a képernyő bal alsó sarkában, és válassza a lehetőséget Csatlakozás a DAAP megosztáshoz.

Egyszerűen írja be a DAAP megosztás IP-címét, és a mappa megjelenik a "Megosztott" fejléc alatt.

Mostantól az összes dalt le tudja játszani a DAAP szerveren a Linux számítógépén.

Az iTunes DAAP-kiszolgálóként használható, így megoszthatja a zenét az iTunes-on Linux számítógépével.


Lejátszási listák készítése Rhythmbox segítségével

Számos módon lehet zenét létrehozni és hozzáadni a lejátszási listákhoz a Rhythmboxon belül.

  1. A lejátszási lista létrehozásának legegyszerűbb módja a több szimbólum és válassza ki a Új lejátszási lista a menüből. Ezután megadhatja a lejátszási lista nevét.

  2. Válassza a sávok hozzáadásához a lejátszási listához zene a "Könyvtárban", és keresse meg a lejátszási listához hozzáadni kívánt fájlokat.

  3. Kattintson a jobb gombbal a fájlokra, és válassza a lehetőséget Lejátszási listához adni. Ezután válassza ki a lejátszási listát, amelyhez hozzá szeretné adni a fájlokat. Választhatja a Új lejátszási lista ami természetesen egy új módszer egy új lejátszási lista létrehozására.

Hozzon létre egy automatikus lejátszási listát a Rhythmbox-ban

Van egy második típusú lejátszási lista, amelyet létrehozhat, az úgynevezett automatikus lejátszási lista.

  1. Automatikus lejátszási lista létrehozásához válassza a ikont több szimbólum a bal alsó sarokban. Most nyomja meg Új automatikus lejátszási lista.

  2. Az automatikus lejátszási lista lehetővé teszi lejátszási lista létrehozását az alapvető kritériumok kiválasztásával, például az összes olyan dal kiválasztásával, amelynek címe szerepel a "love" szóval, vagy az összes olyan szám kiválasztása, amelynek bitrátája gyorsabb, mint 160 ütés / perc.

  3. Keverheti és egyeztetheti a kritérium opciókat a kritériumok szűkítéséhez, és csak a kívánt dalok kiválasztásához.

  4. Lehetőség van korlátozni a lejátszási lista részeként létrehozott zeneszámok számát vagy a lejátszási lista fennmaradásának időtartamát is.

Hozzon létre egy audio CD-t a Rhythmbox belsejéből

A Rhythmboxon belül audio CD-t lehet létrehozni.

  1. Ha még nem rendelkezik, telepítse a Rhythmbox Audio CD Recorder plugint.

    sudo apt install rhythmbox-plugin-cdrecorder brasero

  2. Nyomja meg a menü ikon a képernyő jobb felső sarkában. Ezután válasszon Dugó a menüből.

  3. A plugins ablakban ellenőrizze, hogy a Audio CD felvevő van kiválasztva. Azt is meg kell győződnie arról, hogy a Brasero telepítve van-e a rendszerére.

  4. Audio CD létrehozásához válasszon ki egy lejátszási listát. Ezután nyomja meg a gombot három vízszintes pont ikonra a jobb felső sarokban.

  5. nyomja meg lejátszási lista az új felső menüből, és válassza a lehetőséget Audio CD létrehozása ... a legördülő menüből.

  6. A dalok listája megjelenik egy ablakban, és ha a dalok elférnek a CD-n, akkor megírhatja a CD-t, különben megjelenik egy üzenet, miszerint nincs elég hely. Több CD-t is írhat.

  7. Ha csak egy CD-t akar írni, és túl sok dal van, jelöljön ki néhány dalt eltávolításhoz, majd nyomja meg a gombot mínusz szimbólum eltávolítani őket.

  8. Ha készen áll, nyomja meg a gombot Éget a CD elkészítéséhez

Egy pillantás a Rhythmbox bővítményekre

  1. választ Dugó a Rhythmbox menüből, amelyet a három halmozott vonal ikonra a képernyő jobb felső sarkában.

  2. Számos plugin áll rendelkezésre, például egy helyi menü ablaktábla, amely az előadó, az album és a dal részleteit mutatja.

  3. A további bővítmények közé tartozik a "borító keresése", amely a lejátszott dal mellett megjeleníti az albumborítókat, a "DAAP zene megosztása", hogy a Rhythmbox DAAP szerverré váljon, "FM rádió támogatás", "Hordozható lejátszók támogatása", amelyek lehetővé teszik használjon MTP eszközöket és iPodokat a Rhythmbox segítségével.

  4. A további beépülő modulok közé tartozik a "Dalszövegek" a lejátszott dalok dalszövegeinek megjelenítésére és a "zeneszámok küldése", amelyek segítségével dalokat küldhet e-mailben.

  5. Az egyes bővítmények konfigurálásához jelölje ki őket, és nyomja meg a gombot fogaskerek ikon a plugins ablak bal alsó sarkában.

Mutasd a dalszövegeket a Rhythmbox-on belül

Megjelenítheti a lejátszott dal szövegét a Plugins kiválasztásával a Rhythmbox menüből.

  1. Nyomja meg a három halmozott vonal menü ikonra a jobb felső sarokban.

  2. Ezután válasszon Dugó a főmenüből.

  3. Találj Dalszövegek, és ellenőrizze, hogy a csúszka "be" helyzetben van-e.

  4. Kiemel Dalszövegek, és nyomja meg a gombot fogaskerek ikon a plugins ablak bal alsó sarkában.

  5. Egy másik ablak jelenik meg a keresési szolgáltatók listájával. Ellenőrizze mindet, hogy a legjobb esélyt találja meg a dalszövegek megtalálásához.

  6. Zárja be mindkét ablakot, hogy visszatérjen a Rhythmbox főképernyőjéhez.

  7. Válassza ki ismét a főmenü ikont. Ezúttal válaszd Megnézem.

  8. A menü átvált a nézet opcióinak megjelenítésére. Válassza a lehetőséget Dalszövegek.

  9. Új ablak nyílik meg, és keresse meg a dalokat, amelyek éppen szólnak. Minden szerencsével az online keresés elősegíti dalának szövegét, és megjeleníti azokat az ablakban.

Hallgassa meg az internetes rádiót a Rhythmboxon belül

  1. A Rhythmboxon belül online rádióállomásokat hallgathat. Ehhez válassza a lehetőséget rádió a Library ablaktáblán belül.

  2. A rádióállomások listája különféle kategóriákban jelenik meg, a környezettől a földalattig. Válassza ki a hallgatni kívánt rádióállomást, majd válassza a ikont játék ikonra.

  3. Ha nem jelenik meg a hallgatni kívánt rádió, nyomja meg a gombot hozzáad, és írja be a rádióállomás hírcsatornájának URL-jét.

  4. A műfaj megváltoztatásához kattintson a jobb gombbal a rádióra, és válassza ki a tulajdonságokat. Válassza ki a műfajt a legördülő listából.

Hallgassa meg a Rcastmboxon belüli podcastokat

A Rhythmboxon belül meghallgathatja kedvenc podcastjait is.

  1. Podcast megkereséséhez válassza ki a könyvtárban található Podcastokat.

  2. nyomja meg hozzáad a podcastok ablakának tetején található menüben.

  3. Az ablak tetején megjelenik egy keresés. Írja be, amit keres, és nyomja meg a gombot Keresés.

  4. Amikor a podcastok listája visszakerült, válassza ki azokat, amelyekre fel szeretne fizetni, és nyomja meg a gombot Feliratkozás.

  5. nyomja meg közel hogy felfedje az előfizetett podcastok listáját, valamint az elérhető epizódokat.

Kapcsolja asztali számítógépét audio szerverré a Rhythmbox segítségével

Korábban ebben az útmutatóban bemutattuk, hogyan használhatja a Rhythmbox-ot kliensként a DAAP kiszolgálóhoz való csatlakozáshoz.

A Rhythmbox szintén DAAP szerverré válhat.

Nyissa meg a Rhythmbox menü és válassza ki a Plugins.

Ellenőrizze, hogy a DAAP zene megosztása kapcsoló be van kapcsolva és nyomja meg közel.

Mostantól csatlakozhat a zenei könyvtárához Android táblagépeiről, iPod-jairól, iPadjeiről, más táblagépeiről, Windows számítógépeiről és természetesen más Linux alapú számítógépeiről, beleértve a Google Chromebookokat is.