Mac-ről Mac-re átvitel – Helyezze át a fontos Mac-adatait

A Mac számítógépe valószínűleg kritikus adatokkal rendelkezik, beleértve a fontos dokumentumokat, fényképeket, mentett e-maileket, naptárelemeket és még sok minden mást. Ha új Mac-et vásárol, akkor az összes jelenlegi Mac-adat átvitele egyszerű folyamat az Apple Migration Assistant segítségével.

A cikkben szereplő információk az OS X Lion vagy újabb OS X vagy macOS verziókat futtató Mac számítógépekre vonatkoznak.


Az adatok áthelyezéséhez használja a Migration Assistant alkalmazást

Az Apple migrációs asszisztense megkönnyíti a jelenlegi Mac összes tartalmának áthelyezését egy új Mac-be, így nem kell fájlokat kézzel másolnia.

Mielőtt elkezdené, feltétlenül telepítse az összes rendelkezésre álló Apple szoftverfrissítést mindkét Mac számítógépre, és ellenőrizze, hogy mindkét számítógép csatlakozik-e hálózati áramhoz.

Régi Mac-jének OS X Lion vagy újabb verziót kell használnia, és annak nevet kell tartalmaznia. Annak érdekében, hogy meggyőződjön róla, van-e neve: System Preferences > megosztása és ellenőrizze a számítógép neve mezőt.

Csatlakoztathatja új Mac számítógépét egy régi Mac Time Machine biztonsági másolathoz, és áttelepítheti ezeket az adatokat.

  1. Csatlakoztassa a számítógépeket egymáshoz.

    Ha mindkét számítógép macOS Sierrát vagy újabbat használ, csak be kell kapcsolniuk a Wi-Fi-t egymás közelében. Ha az OS X El Capitan vagy korábbi verzióit használja, csatlakoztassa őket ugyanahhoz a hálózathoz Wi-Fi vagy Ethernet használatával.

  2. Új Mac számítógépén lépjen a Utilities mappát, és nyissa meg Migration Assistant. Vagy írja be Migration Assistant a Spotlight keresésbe.

  3. választ folytatódik.

  4. A Migration Assistant megkérdezi, hogyan szeretné továbbítani az adatait. Válassza a lehetőséget Mac-ről, Time Machine biztonsági mentésről vagy indító lemezről.

  5. választ folytatódik.

    Ha a régi Mac Time Machine biztonsági mentéséből áll át, ugorjon a 9. lépésre.

  6. A régi Mac-en nyissa meg Migration Assistant és válassza ki a folytatódik.

  7. Amikor megkérdezik, hogyan szeretné továbbítani az adatait, válassza a lehetőséget Egy másik Mac-re.

  8. választ folytatódik.

  9. Új Mac gépén a Információk átvitele erre a Mac-re ablakban válassza ki a régi Mac ikonját (vagy a Time Machine biztonsági másolat ikont, ha erről áthelyez).

  10. választ folytatódik. Láthat egy biztonsági kódot.

  11. Régi Mac számítógépén, ha lát egy biztonsági kódot, győződjön meg arról, hogy ugyanaz a kód, mint az új Mac számítógépén, majd válassza a lehetőséget folytatódik. (Ezt a lépést hagyja ki, ha Time Machine biztonsági másolatról készít át.)

  12. Új Mac számítógépén megjelenik a dátum és idő szerint rendezett biztonsági másolatok listája. Válassza ki a használni kívánt biztonsági másolatot, majd válassza a lehetőséget folytatódik.

  13. Még mindig az új Mac számítógépén válassza ki az átvinni kívánt információkat, például az alkalmazásokat, fájlokat és mappákat, valamint a hálózati beállításokat.

  14. választ folytatódik. Az átviteli folyamat néhány órát vehet igénybe.

  15. Amikor az Migration Assistant befejeződött, jelentkezzen be az áttelepített fiókba új Mac-jén, hogy megtekinthesse a fájljait.

Bizonyos fájlok közvetlen átvitelére is lehetőség van, ha csak az adatok egy részét kell áthelyeznie. Például helyezze át az Apple Mail fájlokat egy új Mac-be, helyezze át a Naptár adatait, helyezze át a Névjegyek vagy a Címjegyzék adatait, vagy helyezze át a Safari könyvjelzőit egy új Mac-be.