Helyezze a Mac otthoni mappáját új helyre

Alapértelmezés szerint az otthoni mappa az indító meghajtón található - ugyanazon az operációs rendszeren. Ez azonban nem biztos, hogy ideális. Az otthoni mappa tárolása egy másik meghajtón sokkal jobb választás lehet, különösen, ha növelni szeretné a Mac teljesítményét egy SSD (szilárdtestalapú meghajtó) telepítésével, amely indító meghajtóként szolgál.

Tegyük fel például, hogy le akarja cserélni az indító meghajtót egy sokkal gyorsabb, 512 MB kapacitású SSD-re - elegendő az összes aktuális adat tárolásához és a jövőbeli növekedéshez. Az egyszerű megoldás az, ha az otthoni mappát másik meghajtóra helyezi át.

Ez a cikk a Mac OS X 10.5 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkozik.


Az otthoni mappa áthelyezése új helyre

Mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e aktuális biztonsági másolattal, bármelyik módszer használatával. Például klónozhatja a jelenlegi indító meghajtót, amely még mindig tartalmazza az otthoni mappát, egy külső indítható meghajtóra. Így szükség esetén mindent visszaállíthat a jelenlegi helyzet megkezdése előtt.

A biztonsági mentés befejezése után kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A Finder használatával keresse meg az indító meghajtót /felhasználók mappát.

    A legtöbb ember számára az útMacintosh HD/felhasználók.

  2. Válassza ki a FŐOLDAL mappába, és húzza át egy másik meghajtón az új céljához.

    Mivel egy másik meghajtót használ a célállomáshoz, az operációs rendszer az adatokat másolja, nem pedig áthelyezi, ami azt jelenti, hogy az eredeti adatok továbbra is a jelenlegi helyén maradnak. Később törli az eredeti otthoni mappát, miután ellenőrizte, hogy minden működik.

  3. Indítsa el a Rendszerbeállításokat a gombra kattintva System Preferences ikon a Dokk vagy kiválasztva System Preferences az Apple menüből.

  4. Kattints Felhasználók és csoportok.

    Ezt a címsort hívják Fiókok a Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) és korábbi verzióiban.

  5. Kattintson az Zár ikont, és írja be rendszergazdai jelszavát.

  6. A felhasználói fiókok listáján kattintson a jobb gombbal arra a fiókra, amelynek otthoni mappáját áthelyezte, majd válassza a lehetőséget Speciális beállítások az előugró menüből. 

    Ne végezzen semmilyen módosítást a Speciális beállításokban, kivéve az itt felsoroltakat. Ez jó néhány előre nem látható problémát okozhat, amelyek adatvesztéshez vagy az operációs rendszer újratelepítéséhez vezethetnek.

  7. Ban,-ben Speciális beállítások lapon kattintson Válasszon, a Saját könyvtár mező.

  8. Keresse meg azt a helyet, ahová áthelyezte otthoni mappáját, válassza ki az új otthoni mappát, majd kattintson a gombra Nyisd ki.

  9. Kattints OK elbocsátani a Speciális beállítások lapot, majd csukja be System Preferences.

  10. Indítsa újra a Mac-et. Az otthoni mappát kell használnia az új helyen.


Ellenőrizze, hogy az új otthoni mappa helye működik-e

Ezen a ponton meg kell győződnie arról, hogy minden a megfelelő módon működik.

Ennek egyik módja az, hogy létrehoz egy tesztfájlt a TextEdit alkalmazásban, és elmenti az új Home mappába. Ellenőrizze, hogy a fájl megjelenik-e az új helyen.

Megtekintheti a régi otthoni helyet is. Ha az ikonja már nem ház, akkor már nem az aktív Otthoni mappa. Próbáljon ki néhány alkalmazást és néhány napig a Mac-et. Ha minden rendben van, akkor törölheti az eredeti otthoni mappát.

Bár nincs külön követelmény, hogy az indító meghajtó rendszergazdai fiókkal rendelkezzen, célszerű általános hibaelhárítási célokat használni. Képzelje el, hogy az összes felhasználói fiókját áthelyezte egy másik meghajtóra, akár belső, akár külsőre, majd valami történik, hogy a felhasználói fiókokat tartó meghajtó meghibásodhat. Használhatja a Recovery HD partíciót a hibaelhárításhoz és a javítási segédprogramokhoz való hozzáféréshez, de könnyebb, ha az indító meghajtón van egy tartalék rendszergazdai fiók, amelybe vészhelyzet esetén egyszerűen bejelentkezik.