A nem bekapcsolódó számítógép javítása

Nagyon szörnyű módja a nap kezdésének: megnyomja a számítógép bekapcsológombját, és semmi sem történik.

Számos oka van annak, hogy a számítógép nem kapcsol be, és gyakran csak nagyon kevés nyom, hogy mi lehet a probléma. Az egyetlen tünet általában az az egyszerű tény, hogy "semmi sem működik", ami nem sok folytatás.

Web / Grace Kim 

A következőket kell tennie:

  1. Olvassa el az alábbi 1. lépést! Bízz bennünk, ettől jobban fogod érezni magad.
  2. Válassza ki a legjobb hibaelhárítási útmutatót a 2–9. Lépéstől a számítógép működése alapján, vagy válassza a 10. lépést, ha számítógépe bármikor leáll egy hibaüzenet miatt.

Az alábbi hibaelhárítási útmutatók minden számítógépes eszközre vonatkoznak. Más szavakkal, segítenek abban az esetben, ha az asztali számítógép vagy a laptop nem kapcsol be, vagy ha a táblagép sem kapcsol be. Útközben felhívunk minden fontos különbséget.

Ezek a technikák a telepített Windows operációs rendszertől függetlenül alkalmazhatók, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP operációs rendszert. Az első öt lépés más PC operációs rendszerekre is vonatkozik, például a Linuxra.

  1. A fájljai valószínűleg rendben vannak. A legtöbb ember hajlamos pánikba esni, amikor olyan számítógéppel szembesül, amely nem indul el, és attól tart, hogy minden értékes adata örökre eltűnik.

    Igaz, hogy a számítógép leggyakrabban nem indul el, mert egy hardver meghibásodott vagy problémát okoz, de ez a hardver általában nem merevlemez, a számítógép azon része, amely az összes fájlt tárolja.

    Más szavakkal, a zenéi, dokumentumai, e-mailjei és videói valószínűleg biztonságosak - jelenleg csak nem érhetők el.

    Ha nem szeretné ezt saját maga kijavítani, olvassa el a Hogyan javíthatom a számítógépemet? a támogatási lehetőségek teljes listájához, valamint segítséget nyújt az út során, például a javítási költségek kiszámításához, a fájlok eltávolításához, a javítási szolgáltatás kiválasztásához és még sok máshoz.

  2. A számítógép nem mutatja az áram jeleit. Próbálja meg ezeket a lépéseket, ha a számítógép nem kapcsol be, és egyáltalán nem mutat jelet az áramellátásról - ventilátorok nem működnek, a laptop vagy táblagép nem világít, és a számítógép házának elülső részén sem, ha asztalt használ.

    Az alábbiakat kell tennie, ha a számítógép nem működik

    Még ne aggódjon a monitor miatt, feltételezve, hogy asztalt vagy külső kijelzőt használ. Ha a számítógép tápellátási probléma miatt nem kapcsol be, akkor a monitor bizonyosan nem tud semmit megjeleníteni a számítógépről. A monitor lámpája valószínűleg sárga / sárga színű lesz, ha számítógépe leállította az információk küldését.

  3. A számítógép be- és kikapcsol. Kövesse ezeket a lépéseket, ha a számítógép bekapcsolásakor azonnal kikapcsol.

    A következőket kell tennie, ha a számítógép az indítás során kikapcsol

    Valószínűleg hallani fogja a ventilátorok bekapcsolását a számítógép belsejében, látni fogja, hogy a számítógépen lévő lámpák egy része vagy egyike bekapcsol vagy villog, majd az egész leáll.

    Nem lát semmit a képernyőn, és hallhatja, vagy nem hallja a sípoló hangot a számítógépről, mielőtt az magától kikapcsol.

    Az előző forgatókönyvhöz hasonlóan, ne aggódjon a külső monitor állapotában, ha van ilyen. Lehet, hogy van monitorproblémája is, de egyelőre nem lehet teljesen elhárítani.

  4. A számítógép bekapcsol, de semmi nem történik. Ha úgy tűnik, hogy számítógépe áramellátást kap a bekapcsolás után, de nem lát semmit a képernyőn, próbálja ki ezeket a hibaelhárítási lépéseket.

    Itt van a teendő, ha a számítógép elindul, de semmi sem történik

    Ezekben a helyzetekben a tápfeszültségjelző lámpák folyamatosan világítanak, valószínűleg hallani fogja a ventilátorokat a számítógép belsejében (feltételezve, hogy vannak ilyenek), és előfordulhat, hogy nem hall egy vagy több sípoló hangot a számítógépről.

    Valószínűleg ez a helyzet a leggyakrabban tapasztalható tapasztalataink szerint olyan számítógépekkel, amelyek nem indulnak el. Sajnos ez az egyik legnehezebb hibaelhárítás is.

  5. A számítógép leáll vagy folyamatosan újraindul a POST során. Akkor használja ezt az útmutatót, ha a számítógép bekapcsol, legalább valamit megjelenít a képernyőn, de a bekapcsolási önteszt során újra és újra leáll, lefagy vagy újraindul.

    A következőket kell tennie, ha a számítógép lefagy a POST során

    A számítógépen található POST előfordulhat a háttérben, a számítógépgyártó emblémája mögött (amint az itt látható a Dell laptopnál), vagy előfordulhat, hogy a képernyőn lefagyasztott teszt eredmények vagy egyéb üzenetek láthatók.

    Ne használja ezt a hibaelhárítási útmutatót, ha az operációs rendszer betöltése során problémába ütközik, amely a bekapcsolási önteszt befejezése után következik be. A számítógép bekapcsolásának okait okozó Windows-okok elhárítása az alábbi következő lépéssel kezdődik.

  6. A Windows elkezd betöltődni, de leáll vagy újraindul egy BSOD-on. Ha a számítógép elkezdi betölteni a Windows rendszert, de leáll, és egy kék képernyőt jelenít meg rajta, majd próbálja meg ezeket a lépéseket. Előfordulhat, hogy nem látja a Windows splash képernyőt a kék képernyő megjelenése előtt.

    Hogyan lehet kijavítani a halál kék képernyőjét

    Ezt a fajta hibát STOP hibának hívják, de gyakrabban a halál kék képernyőjének vagy BSOD-nak nevezik. A BSOD hiba fogadása gyakori oka annak, hogy a számítógép nem kapcsol be.

    Akkor is válassza ezt a hibaelhárítási útmutatót, ha a BSOD villog a képernyőn, és a számítógép automatikusan újraindul, anélkül, hogy időt hagyna arra, hogy elolvassa a mondanivalót.

  7. A Windows elkezd betöltődni, de hiba nélkül leáll vagy újraindul. Próbálja ki ezeket a lépéseket, amikor a számítógép bekapcsol, elkezdi betölteni a Windows rendszert, de aztán lefagy, leáll vagy újraindul újra és újra anélkül, hogy bármilyen hibaüzenetet generálna.

    A következőket kell tennie, ha a számítógép lefagy a Windows indításakor

    A leállítás, a lefagyás vagy az újraindítás lehet a Windows splash képernyőn (itt látható) vagy akár egy fekete képernyőn, villogó kurzorral vagy anélkül.

    Ha azt gyanítja, hogy a bekapcsolási önteszt még mindig folyamatban van, és a Windows még nem indult el, akkor egy jobb hibaelhárítási útmutató, amely a számítógép bekapcsolásának oka, a fentiekben ismertetett lehet: számítógép leállítása vagy folyamatos újraindítás a számítógép alatt. POST. Finom vonal, és néha nehéz megmondani.

    Ha számítógépe nem indul el, és kék képernyő villog, vagy továbbra is a képernyőn marad, akkor a Kék halál képernyője van, ezért használja a fenti hibaelhárítási útmutatót.

  8. A Windows ismételten visszatér az indítási beállításokhoz vagy az ABO-hoz. Akkor használja ezt az útmutatót, ha a számítógép újraindításakor nem jelenik meg a Startup Settings (Windows 8, itt látható) vagy az Advanced Boot Options (Windows 7 / Vista / XP) képernyő, és a Windows egyik indítási opciója sem működik.

    Megoldások olyan számítógép számára, amely nem megy túl az indítási lehetőségeken

    Ebben a helyzetben, függetlenül attól, hogy melyik csökkentett módot választja, a számítógép végül önmagában leáll, lefagy vagy újraindul, ezt követően pedig rögtön az Indítási beállítások vagy a Speciális rendszerindítási beállítások menüben találja magát.

    Ez különösen bosszantó mód, amikor a számítógép nem kapcsol be, mert a Windows beépített módszereivel próbálja megoldani a problémát, de sehová sem jut.

  9. A Windows leáll vagy újraindul a bejelentkezési képernyőn vagy után. Próbálja ki ezt a hibaelhárítási útmutatót, amikor a számítógép bekapcsol, a Windows megjeleníti a bejelentkezési képernyőt, de lefagy, leáll vagy újraindul itt vagy bármikor utána.

    Mi a teendő, ha a Windows lefagy a bejelentkezés alatt vagy után

    A leállítás, fagyás vagy újraindítás a Windows bejelentkezési képernyőjén történhet, amikor a Windows bejelentkezik (ahogy itt látható), vagy bármikor, amíg a Windows teljesen betöltődik.

  10. A számítógép nem indul teljesen hibaüzenet miatt. Ha számítógépe bekapcsol, de bármikor leáll vagy lefagy, bármilyen hibaüzenetet mutat, akkor használja ezt a hibaelhárítási útmutatót.

    A következőket kell tennie, ha a számítógép hibaüzenettel leáll

    Hibaüzenetek a számítógép indítási folyamatának bármely szakaszában lehetségesek, beleértve a POST-ot is, a Windows betöltése során bármikor, egészen a Windows asztal megjelenéséig.

    Az egyetlen kivétel a hibaelhárítási útmutató hibajelzéshez való felhasználása alól az, ha a hiba a Halál Kék Képernyője. A BSOD-problémákkal kapcsolatos jobb hibaelhárítási útmutatóért olvassa el a Windows kezdeti betöltését, de leáll vagy újraindul a BSOD fenti lépését.