Mi a képernyő tükrözés?

A képernyő tükrözés technológiája lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül kapcsolja át a kisebb Android, Windows vagy Apple eszközön lejátszott adathordozókat egy nagyobbra, például televízióra vagy média projektorra. Tükrözheti a személyes fényképeket, zenéket, videókat, játékokat és egyebeket, beleértve az interneten vagy egy olyan alkalmazásban található tartalmat, mint a Netflix vagy a YouTube.

Az egyik képernyő vezeték nélküli tükrözéséhez használt protokollt Miracastnak hívják, amely szóval találkozhat, amikor többet megtud a technológiáról.

1: 49

Mi a képernyő tükrözés?


Csatlakoztassa telefonját vagy más eszközét a TV-készülékhez

A képernyő tükrözéséhez mindkét eszköznek meg kell felelnie néhány minimális követelménynek. Telefonjának vagy táblagépének támogatnia kell a tükrözést, és képesnek kell lennie adatok küldésére. A TV-nek vagy a projektornak támogatnia kell a képernyő tükrözését, és képesnek kell lennie az adatok rögzítésére és lejátszására.

Ha meg szeretné tudni, hogy telefonja vagy táblagépe támogatja-e a tükrözést, olvassa el a dokumentációt, vagy végezzen internetes keresést. Ne feledje, hogy a Beállításokban lehet, hogy engedélyeznie kell a Miracast vagy a Képernyő tükrözés funkciót is, ezért figyelje ezt is. Lehet, hogy akár a telefon képernyőjét is megjelenítheti a számítógépén.

Ami a televíziót illeti, két tág technológia létezik. Tükrözhet akár egy újabb, intelligens tévére vagy projektorra, amely beépített képernyő-tükrözéssel rendelkezik, vagy megvásárolhatja a média streaming eszközt, és csatlakoztathatja azt egy régebbi TV elérhető HDMI-portjához. Mivel az adatok vezeték nélkül és az otthoni hálózaton keresztül érkeznek, az adott tévékészüléknek vagy konfigurálnia kell az adathordozó botot, hogy az adott hálózathoz is csatlakozzon.


Kompatibilitási problémák a képernyő tükrözésével

Nem minden eszköz játszik jól együtt. Nem tükrözhet egyetlen telefont sem bármelyik tévéképernyőn, vagy valahogy csatlakoztathat egy telefont egy tévéhez egy varázslat alkalmazásával, és rákényszerítheti működésére. Az sem jelent semmit, hogy mindkét eszköz támogatja a képernyő tükrözését; az eszközöknek kompatibilisnek kell lenniük egymással. Ez a kompatibilitás az, ahol gyakran felmerülnek a problémák.

Mint azt gyaníthatja, az azonos gyártótól származó eszközök általában kompatibilisek egymással. Például megoszthatja a médiát egy újabb Kindle Fire táblagépről az Amazon Fire TV-jére. Mindkettőt az Amazon gyártotta, és együtt működnek. És mivel a Fire készülékek az Android operációs rendszert használják, sok Android-alapú telefon és tabletta is kompatibilis.

Hasonlóképpen tükrözheti a médiát az iPhone készülékéről az Apple TV-re. Az Apple mindkettőt gyártotta, és kompatibilisek egymással. Az Apple TV iPad-ekkel is működik. Azonban nem streamelhet médiát Android vagy Windows eszközről Apple TV-re. 

Elengedhetetlen tudni, hogy az Apple nem nagyon játszik másokkal, amikor a média tükrözéséről van szó.

Más eszközöknek, például a Google Chromecastnak és a Roku médiaeszközeinek is vannak korlátozásai, csakúgy, mint általában az intelligens tévéknek, így ha tükröző megoldás piacán van, vegye fontolóra, miből közvetít, mielőtt valamit vásárolna a közvetítéshez .


Fedezze fel a Tükröző alkalmazásokat

Ha médiát játszik le okostelefonján vagy táblagépén, alkalmazást használ. Talán kábel alapú filmeket néz a SHO Anytime és az élő TV-n keresztül a Sling TV segítségével. Lehet, hogy zenét hallgat a Spotify segítségével, vagy hogyan néz videókat a YouTube-on. Ezek az alkalmazások támogatják a képernyő tükrözését.

Szánjon egy percet a tesztelésre. A médiaalkalmazások felfedezésének módja nagyon általános:

  1. Nyisson meg egy alkalmazást az eszközén, amely lehetővé teszi a média megtekintését.

  2. Játsszon le minden elérhető médiát az alkalmazásban.

  3. Érintse meg a képernyőt, majd a tükrözés ikonra ami ott jelenik meg.

  4. Ha rendelkezésre áll egy eszköz a tükrözéshez (és be van kapcsolva, és használatra kész), ott látni fogja.


A képernyő tükrözése élmény

Miután a képernyő tükrözésével nézte meg az adathordozókat, a telefon vagy táblagép vezérlőivel fogja vezérelni azt. Gyors előretekerés és visszatekerés, szüneteltetés és újraindítás, feltéve, hogy az alkalmazás és a média lehetővé teszi. Nem valószínű, hogy képes lesz arra, hogy maga a televíziót irányítsa; tartsa kéznél a távvezérlőt, amely a hangerőt működteti.