Bármely telefon képernyő megjelenítése Windows számítógépen

Miután a Microsoft visszavonta Windows 10 Mobile platformját, és az Android és a nyílt forráskódú szoftverek felé fordult, az új Your Phone alkalmazás valódi interaktivitást hozott a Windows 10 és egyes Android-eszközök között. Az idősebb androidok és az iPhone készülékek esetében nem lehet natív interakció. Átvetítheti a telefon képernyőjét a számítógép képernyőjére, vagy használhat egy alkalmazást.

Ezek az utasítások a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.


Telefonja Windows 10 rendszerhez

2018-ban a Microsoft kiadta az Ön telefonja nevű alkalmazást, amely az Android készülékhez rendelt Phone Companion alkalmazással párosítva támogatja a Wi-Fi párosítást, hogy a telefonja közvetlenül interakcióba léphessen a mobil operációs rendszerrel.

A Telefonod alkalmazás a következőket teheti:

  • Az Android-értesítések megjelenítése a Windows Értesítési listában.
  • Küldjön és fogadjon szöveges üzeneteket telefonon a Windows alkalmazás segítségével.
  • Megjeleníti az eszköz fényképeit, és kezelheti a drag and drop fájlhozzáférést a telefon és a Windows között.
  • Tükrözze valós időben az Android képernyőjét, és támogassa a telefon távvezérlését az alkalmazáson keresztül.
  • Hívások küldése és fogadása Windows rendszeren keresztül, a telefon átjáró eszközként történő felhasználásával, feltéve, hogy a telefon támogatja a Bluetooth-kapcsolat egy speciális (és új) formáját.

A telepítéshez egy Windows 10 számítógépre van szükség a 2019. májusi vagy újabb frissítéssel, valamint az Android okostelefonra Android 7.0 vagy újabb verzióval. Mindkét eszköznek ugyanazt a Wi-Fi hálózatot kell használnia. Hívások kezdeményezéséhez a Windows 10 számítógépnek Bluetooth rádiót kell használnia.

A telefon képernyőjének tükrözéséhez szükség van a Link a Windows szolgáltatásra, amely korlátozott számú tesztpiacon érhető el az Android 9 és szélesebb körben az Android 10 rendszeren.


Képernyő casting

Az Apple nem helyezi előtérbe az iOS és az iPadOS közötti átjárhatóságot a Windows 10 operációs rendszerrel. Az iPhone vagy iPad képernyőjének Windows-kijelzőre történő átküldéséhez speciális szoftverre van szükség, amely lefordítja az AirPlay szabványt.

Az AirPlay használata Windows PC-n

Android esetében a kép kissé homályosabb. A képernyőmegosztást támogató Miracast technológia egyes androidos telefonokba be van építve, másokba nem. A Google például eltávolította a funkciót a Nexus készülékekről, mert versenyez a Chromecasttal.

Ha az Android Beállítások alkalmazás Cast vagy vezeték nélküli kijelző funkciót tartalmaz, akkor a beépített Connect alkalmazás futtatása a Windows 10 rendszeren lehetővé teszi a Windows számára a képernyő megjelenítését. Ha ezek az Android-opciók hiányoznak, a Windows nem tudja megjeleníteni a telefon képernyőjét.


Vendor Apps

Az alkalmazások nagy ökoszisztémája áthidalja az Android, iOS és iPadOS eszközök és a Windows 10 számítógépek közötti szakadékot. Ezek az alkalmazások képességeikben és árban különböznek. Mivel ezek a programok komolyan megemelik a közvetítőként való szolgálatot, hajlamosak működni, függetlenül attól, hogy az operációs rendszer melyik konkrét kiadásával rendelkezik. A lehetőségek a következők:

  • ApowerMirror: Támogatja az AirPlay tükrözését iOS és iPadOS rendszerekhez, valamint tükrözés és távirányítás Android 5.0 feletti Android készülékekhez.
  • LetsView: Az Android, iOS és iPadOS képernyőket tükröző Windows alkalmazás. További előnyöket kínál, mint például a tábla és a távoli PowerPoint vezérlés, az üzleti és oktatási igények kielégítésére.
  • Scrcpy: Teljesen több platformos, nyílt forráskódú megoldás. A Scrcpy shell-segédprogramként működik. Az Android 5.0 vagy újabb képernyőt tükrözi USB vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Ez az eszköz ideális azok számára, akik rendelkeznek egy kis technikai hozzáértéssel és nem vágynak a kereskedelmi alternatívák fizetett csavarjaira.
  • Vysor: Android telefon megjelenítése és vezérlése. Ingyenes és fizetős verziókban érkezik. A fizetős verzió jelentős további szolgáltatásokat kínál.