A Google Chrome fekete képernyő problémájának kijavítása

A Google Chrome-ot használók egy része fekete képernyőt tapasztal Windows 10, Windows 8 és Windows 7 eszközökön. Ez egy ismert hiba, és kijavítása meglehetősen egyszerű.

A Google Chrome fekete képernyő problémájának megoldásához ebben a cikkben megadott lépések a Windows 7, Windows 8 és Windows 10 eszközökre vonatkoznak.


A Chrome fekete képernyőjének oka

A Google Chrome fekete képernyője egyike azoknak a sajnos homályos műszaki hibáknak, amelyek különféle okokból felbukkanhatnak. Leggyakrabban inkompatibilitás vagy kísérleti jellemzők eredménye. A Google legújabb kiadásával szinkronban levő bővítmények mögött gyakran vannak. Lehetnek azonban trükkösebb okok is a játékban.


A Chrome fekete képernyőjének megoldása

A Chrome fekete képernyőjének problémájára számos lehetséges megoldás létezik. Ezek lefedik a lehetséges okok körét, és a legtöbb meglehetősen egyszerű. Ha ezzel a hibával találkozik, próbálja ki a következő megoldásokat a probléma megoldására.

  1. Tiltsa le a Google Chrome bővítményeket. Nem minden kiterjesztés egyenlő, és néha a bővítmények fejlesztői lassan frissítik termékeiket. Még rosszabb, hogy a bővítményeket folyamatosan elhagyják. Ha probléma merül fel a Chrome-mal, először mindig próbálja meg kikapcsolni a bővítményeket.

    Előfordulhat, hogy a változtatások életbe léptetéséhez kényszeríteni kell az alkalmazás bezárását.

  2. Tiltsa le Chrome-zászlóit. Jellegüknél fogva a Google Chrome zászlók kísérleti funkciók. Ez azt jelenti, hogy bármikor eltörhetnek. Tiltsa le azokat, amelyeket esetleg engedélyezett, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  3. Átméretezi a böngészőablakot. A böngészőablak átméretezéséhez nyomja meg a Restore Down ikon mellett X a böngészőablak jobb felső sarkában, majd nyomja meg és tartsa lenyomva az ablak széleit, hogy tetszés szerint méretezze át.

    Ez csak ideiglenes javítás. Ha csak átméretezi az ablakot, a probléma ismét előfordulhat.

  4. Futtassa a Chrome kompatibilitási módban. A Google Chrome kompatibilitási módban futtatható, de először létre kell hoznia egy parancsikont, ha még nincs ilyen a Google Chrome-hoz. Ez úgy futtatja a Chrome-ot, mintha a Windows régebbi verziójának alkalmazása lenne.

    A legtöbb felhasználó a Windows 7 rendszert választja, ha a Windows operációs rendszer újabb verzióját használja. Ha azonban már Windows 7 rendszert futtat, próbálkozzon még régebbi verzióval.

  5. Tiltsa le a hardveres gyorsítást. Ha a hardveres gyorsítás be van kapcsolva, a böngészőben a legintenzívebb feladatokat a GPU kezeli, amely felszabadítja a CPU használatát, így egy másik program jobban futhat. Ez azonban a böngésző terhelésének legnagyobb részét terheli. Ezért, ha a fekete képernyő ablaka van, folytathatja és letilthatja a hardveres gyorsítás beállítását a Chrome böngészőben.

  6. Állítsa vissza a Chrome alapértelmezett beállításait. Ha továbbra is a fekete képernyő problémáját tapasztalja, akkor bármikor visszaállíthatja a Chrome böngésző alapértelmezett beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez nem konfigurációs probléma.

    A visszaállítással minden bővítményt, könyvjelzőt és böngészési előzményt eltávolít.