Mi a LibreOffice?

A LibreOffice egy ingyenes Microsoft Office alternatíva, kiegészítve táblázattal, adatbázissal, prezentációval és szövegszerkesztő alkalmazásokkal. A megfelelő Microsoft Office programok, az Excel, az Access, a PowerPoint és a Word által használt főbb fájltípusok támogatásával ennek az ingyenes irodai csomagnak a legtöbb felhasználó igényeinek kell megfelelnie.

A LibreOffice sajátos rendszerkövetelményekkel rendelkezik a Windows, Mac, Linux és más operációs rendszerek számára. A telepítés előtt ismerkedjen meg a hardver és szoftver előfeltételeivel.


LibreOffice programok

A LibreOffice a következő alkalmazásokat tartalmazza a csomagban: Base (Access), Calc (Excel), Impress (PowerPoint) és Writer (Word). A LibreOffice grafikus és diagram eszközt is telepít a Draw és képletszerkesztő Math számára.

A profik

  • Windows, Mac és Linux operációs rendszerekkel működik
  • Automatikus helyesírás-ellenőrzés a lakosztály minden részében
  • Az Writer ugyanazokat a fájltípusokat tudja megnyitni, mint a Microsoft Word
  • A Calc és az Impress sok azonos fájlformátumot támogat, mint az Excel és a PowerPoint
  • Támogatja a sablonokat és a bővítményeket további funkciók hozzáadásához
  • Hordozható változat érhető el

a hátránya

  • Az olyan adatbázis-fájlok, mint az ACCDB és az MDB, nem használhatók a LibreOffice-szal
  • Nem lehet fájlokat menteni PowerPoint / Excel / Word makro-kompatibilis fájlként
  • A LibreOffice nem tud fájlokat menteni MS Office sablonfájlként
  • Egyszerre telepítenie kell a teljes csomagot (nem lehet csak Writert telepíteni stb.)

LibreOffice fájlformátumok

A LibreOffice teljes mértékben támogatja a következő fájltípusokat (a fájlokat ezekben a formátumokban lehet megnyitni és menteni):

CSV, DBF, DIF, DOC, DOCX, DOT, FODS, FODT, HTML, ODG, ODP, ODS, ODT, OTP, OTS, OTT, POT, POTM, PPSX, PPT, PPTX, RTF, SLK, STC, STW, SXC, SXI, SXW, TXT, UOP, UOS, XLS, XLSX, XLT, XML

Vegye figyelembe, hogy a Microsoft Office programokban található népszerű formátumokat, például a DOCX, XLSX és PPTX, a LibreOffice teljes mértékben támogatja.

Az alábbi fájlformátumok a LibreOffice egyik programjával megnyithatók, de nem menthetők vissza ugyanabba a formátumba. A fájlok egyikének mentésekor válassza a fent felsorolt, teljesen támogatott formátumok egyikét:

123, 602, ABW, BMP, CFR, CGM, CMX, CWK, DOCM, DOTM, DOTX, DUMMY, DXF, EMF, EPS, FB2, GIF, HQX, HWP, JPEG, JPG, KEY, LRF, LWP, MCW, MET, MW, MWD, NX ^ D, ODM, OTH, PBM, PCD, PCT, PCX, PDB, PDF, PGM, PICT, POTX, PPM, PPTM, PSD, PUB, RAS, SGF, SGV, SVM, SYLK, TGA, UOF, VDX, VSD, VSDM, VSDX, WB2, WK1, WKS, WMF, WN, WPD, WPG, WPS, XLC, XLK, XLM, XLSB, XLSM, XLTM, XLTX, XLW, ZABW, ZIP

LibreOffice vs. Microsoft Office

Mindkét irodai lakosztály hangtáblázatot, szövegszerkesztőt, adatbázist és prezentációs programot kínál, de mindegyiknek van néhány egyedi jellemzője.

A LibreOffice szerkesztheti a matematikai függvényeket és egyenleteket, például a törteket és a kitevőket. Szoftvert tartalmaz fényképalbumok, folyamatábra és más grafikus dokumentumok készítéséhez is. A Microsoft Office büszkélkedhet e-mail klienssel, kommunikációs platformmal és jegyzetelő szoftverrel.

A Microsoft Office és a LibreOffice egyaránt szilárd irodai alkalmazásokat kínál, és ugyanazokkal a fájlformátumokkal működik, de ezek nagyon különböző termékek. Vessen egy pillantást az egyes lakosztályok egyedi jellemzőire, mielőtt eldöntené, hogy mi felel meg az Ön igényeinek.

További pluszok

A LibreOffice rendelkezik az indításkor megnyíló programindítóval, így a felhasználók könnyedén kiválaszthatják a megnyitni kívánt alkalmazást. Ezen a képernyőn a legutóbb mentett fájlok listája is található; nyissa meg a támogatott fájlformátumok bármelyikét anélkül, hogy először meg kellene nyitnia egy adott irodai terméket, ami jó időmegtakarítás.

A LibreOffice hordozható verziója hasznos, ha útközben dolgozik. Ritkán előfordul, hogy ilyen nagyméretű program elérhető hordozható formában, így ez egy remek előny. A kibontott fájlok körülbelül 300 MB helyet igényelnek.

A lényeg

A LibreOffice lenyűgöző irodai termékcsomagot kínál, költség nélkül. A csomag minden része érzékeny és könnyen használható. Fedezze fel a LibreOffice által kínált szolgáltatásokat, és próbálja ki, ha megfelel az Ön igényeinek.

Töltse le a LibreOffice alkalmazást