A LibreOffice automatikus vagy kézi frissítése

A LibreOffice könnyen és ingyenesen frissíthető, de ha még soha nem tette meg, akkor frusztráló lehet a konkrét lépések kitalálása.

Itt találja meg az automatikus vagy manuális frissítések beállításának és alkalmazásának legegyszerűbb módját. Miután beállította, hogyan szeretne naprakészen maradni, annak a jövőben kevésbé kell megterhelnie.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a LibreOffice 6.0 vagy újabb verzióra vonatkoznak.


A LibreOffice automatikus frissítése

Ez a módszer a legegyszerűbb lehetőség a LibreOffice frissítésére. Az alapértelmezett automatikus frissítések legyenek. Ellenőrizheti a beállításokat, hogy az Automatikus frissítések legyen-e kiválasztva.

  1. Győződjön meg róla, hogy csatlakozik az internethez. Lehet, hogy nyilvánvalóan hangzik, de a letöltés megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy megbízható internetkapcsolattal rendelkezik.

    A LibreOffice automatikus és manuális frissítéséhez online kapcsolat szükséges.  

  2. Nyissa meg a LibreOffice alkalmazást. 

  3. Ban,-ben Eszközök menüben válasszon Opciók.

  4. választ Online frissítés az Opciók ablakban.

  5. Alatt Automatikus frissítések keresése, adja meg, hogy a program milyen gyakran keres online frissítéseket a kiválasztásával Minden nap, Minden hétenvagy Minden hónap. (Kiválaszthatja a kiválasztást is Ellenőrizd most.)

  6. választ OK a beállítás alkalmazásához.

Amikor elérhető egy frissítés, a menüsoron megjelenik egy ikon. Kattintson az ikonra vagy az üzenetre az elérhető frissítések letöltésének megkezdéséhez.

Ha a LibreOffice úgy van beállítva, hogy automatikusan letöltse a fájlokat, a letöltés azonnal megkezdődik. 


Hogyan válasszuk ki a LibreOffice kézi frissítéseit

Bár az automatikus frissítések ajánlottak, a LibreOffice programok manuális frissítése is meglehetősen egyszerű. Csak emlékeznie kell rá.

  1. Nyissa meg a LibreOffice alkalmazást. 

  2. Ban,-ben Eszközök menüben válasszon Opciók.

  3. választ Online frissítés az Opciók ablakban.

  4. választ Ellenőrizd most.

  5. Megnyílik a Frissítések keresése párbeszédpanel, és megjeleníti az összes elérhető frissítést vagy egy üzenetet, amely szerint a LibreOffice naprakész.

  6. választ felszerel ha bármilyen frissítést talál.


A bővítmények frissítése

Lehetséges, hogy időnként manuálisan kell frissítenie a LibreOffice kiterjesztéseket. A kiterjesztések opcionális szolgáltatások, amelyeket telepíthet a LibreOffice törzscsomagba, hogy kibővítse a képességeit. 

A bővítmények ismét hibákat okozhatnak, ha nem maradnak naprakészek, de a jó hír, hogy bármelyik frissítési módszer futtatja a bővítményeket is. 

  1. Nyissa meg a LibreOffice alkalmazást. 

  2. választ Eszközök És válasszon Extension Manager.

  3. választ Frissítések.

  4. Ha bármilyen frissítés elérhető a Bővítményfrissítések listában, válassza a lehetőséget felszerel.

  5. Zárja be az Extension Manager ablakot, amikor a frissítések befejeződtek.

Problémák? Győződjön meg róla, hogy rendszergazdaként van bejelentkezve. A LibreOffice frissítéseinek letöltéséhez nagy valószínűséggel rendszergazdai jogokkal kell rendelkeznie a számítógépén.