A LibreOffice fájlok mentése a Microsoft MS Office formátumban

Konfigurálhatja a LibreOffice-t alapértelmezés szerint az MS Office formátumokra, így amikor a dokumentumot a LibreOffice-ba menti, az automatikusan MS Office formátumban menti. A legjobb az egészben, hogy ezt nagyon könnyű beállítani.


LibreOffice

A LibreOffice az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú irodai csomag eszköz a piacon. És jó okkal. A LibreOffice ugyanolyan felhasználóbarát, mint bármely más verseny, ingyenes, és minden olyan funkciót kínál, amelyet már megszokott a Microsoft Office-nál.

A LibreOffice használatának egyik figyelmeztetése, hogy alapértelmezés szerint a nyitott fájlformátumokban menti. Míg a Microsoft Office .docx (dokumentumok), .xlsx (táblázatok) és .pptx (prezentációk), a LibreOffice .odt (dokumentumok), .ods (táblázatok) és .odp (prezentációk) fájlokat menti. ). Bár sok irodai csomagalkalmazás működhet egymás fájljaival, előfordulhat, hogy találkozik valakivel, aki nem ismeri a nyitott formátum használatát. Vagy még ennél is fontosabb lehet, hogy dokumentumot kell benyújtania egy vállalkozáshoz (vagy iskolához), amely csak az MS Office formátumokat fogadja el.

Ehhez az oktatóanyaghoz a LibreOffice 6.2.2-t használtuk. Ez a folyamat azonban az idők során nem sokat változott, ezért az irodai csomag bármelyik verziójával együtt kell működnie. A legnagyobb különbség az lesz, hogy miként éri el az Opciók ablakot.


A LibreOffice fájlformátumok konfigurálása

A konfiguráció teljes egészét egyetlen helyen kezeli, és bármelyik LibreOffice eszközzel elérhető (Writer, Calc, Impress, Draw, Base vagy Math). A LibreOffice alapértelmezett nyílt formátumként történő mentéséről az általánosan elfogadott MS Office alapértelmezett formátumokra történő váltáshoz kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a LibreOffice Writert.

  2. Kattintson a jobb felső sarokban található fogaskerék ikonra, majd kattintson a gombra Opciók.

  3. A kapott ablakban kattintson duplán Betöltés / Mentés majd kattintson az OK gombra általános.

  4. választ szöveges dokumentum a Dokumentumtípus legördülő menüből, és válassza a lehetőséget Word 2007-2019 (* .docx) tól Mindig mentse másként ledob.

  5. választ táblázatkezelő a Dokumentumtípus legördülő menüből, és válassza a lehetőséget Excel 2007-2019 (* .xlsx) tól Mindig mentse másként ledob.

  6. választ Bemutatás a Dokumentumtípus legördülő menüből, és válassza a lehetőséget PowerPoint 2007-1019 (* .pptx) tól Mindig mentse másként ledob.

  7. Kattints alkalmaz.

  8. Kattints OK.

Ha a LibreOffice régebbi verzióját használja, kattintson a Beállítások ablakra Eszközök > Opciók.

Miután rákattintott OK, az Opciók ablak el lesz zárva, és máris indulhat. Amikor új LibreOffice dokumentumot ment el, látni fogja, hogy az alapértelmezett MS Office formátum.

Már nem kell aggódnia a LibreOffice Mentés másként funkciójának használatával, mivel a dokumentumai automatikusan mentésre kerülnek az MS Office formátumokban.