Távoli lejátszás a PS Vita-n (PS3 vezérlése)

Az egyik funkció, amelyet a PS Vita átvett a PSP-ről, a Remote Play. A Távoli lejátszás lehetővé teszi, hogy Wi-Fi kapcsolaton keresztül hozzáférhessen a PlayStation 3 tartalmához a kézi számítógépéről. A PSP távoli játékából soha nem lett nagy baj, részben azért, mert az alacsonyabb specifikációk és a második analóg bot hiánya miatt csak korlátozott számú dolog volt használható. A PS Vita rendszer jobb specifikációinak és második analóg botjának legalább egy kicsit hasznosabbá kell tennie.


PS Vita – PS3 párosítás

A Távoli lejátszás engedélyezéséhez először meg kell tennie az eszközök párosítását. Elég könnyű megtenni, mindaddig, amíg a PS Vita és a PS3 meglehetősen közel vannak egymáshoz:

  1. A PS3 készüléken válassza a lehetőséget beállítások > Távoli lejátszás beállításai > Eszköz regisztrálása > PS Vita rendszer.
  2. A PS Vitán válassza a lehetőséget Távoli játék > Rajt > Következő.
  3. Írja be a PS Vita számát, amely megjelenik a PS3-on, majd válassza a lehetőséget Regisztráció.
  4. választ OK a PS3-on, miután megkapta a sikerüzenetet.

Mit tehet és mit nem tehet meg a távoli játék révén

Nagyon jó lenne, ha mindent megtennél, amire a PS3 képes távolról a PS Vita-n, de nem tudsz. Néhány korlátozásnak van értelme, míg másoknak butasága. A PS3 Beállítások, Fotó, Zene, Videó, Játék, Hálózat, PlayStation Network és Barátok menüjében érheti el.

Amit nem tehet meg, az az, hogy minden menüpontot használ. A Beállítások, a Fotó, a Játék és a PSN menük csak bizonyos funkciókat érnek el. Ezenkívül nem fogja tudni lejátszani az összes PS3 játékot. Be kell építeni a játékba a Remote Play használatát a PS3 játékok lejátszásához, így az, hogy ez bekövetkezik-e a jövőbeli játékokban, valószínűleg attól függ, hogy az emberek mennyire használják a funkciót.

A PS3-on nem minden videó lesz elérhető a távoli lejátszáson keresztül a PS Vita-n. Nem nézhet semmilyen lemezt, sem Blu-Ray-t, sem DVD-t, és a szerzői jog által védett fájlok szintén korlátozás alá esnek.

A Távoli lejátszás vezérlőinek többsége olyan egyszerű, mint a PS Vita megfelelő gombjainak használata a PS3 menüiben történő navigáláshoz. Néhány kivétel, például a PS3 PS gombja és a képminőség vagy a képernyő módjának megváltoztatása, meg kell érintenie a PS Vita képernyőjét, és ki kell választania a végrehajtani kívánt műveletet.


A csatlakozás három módja

A Távoli lejátszás eszközei párosítása után csak a Wi-Fi-re van szüksége. Ha rendelkezik beépített Wi-Fi hálózati képességgel rendelkező PS3-mal (más szóval újabb modellekkel), akkor egyszerűen válassza a Távoli játék akkor Rajt a PS Vitán, és hálózat, Akkor Távoli játék a PS3-on. Végül válassza ki Csatlakozás privát hálózaton keresztül a PS Vitán és a két gép kapcsolatot létesít. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a játékhoz nem kell más, csak egy PS3 és egy PS Vita. Hátránya, hogy a PS Vitát a PS3 Wi-Fi tartományán belül kell tartania.

Ha a PS3-as nem rendelkezik beépített Wi-Fi hálózati képességekkel, akkor az otthoni Wi-Fi-hálózaton keresztül csatlakozhat. Minden PS3 fel van szerelve vezeték nélküli otthoni hálózathoz való csatlakozáshoz, így az összes PS Vitas is. Kövesse pontosan ugyanazokat a lépéseket, mint a PS3 fenti beépített hálózatának használata az eszközök csatlakoztatásához.

Végül, ha szeretné elérni a PS3 tartalmát, amikor éppen tartózkodik, akkor ezt megteheti bármely elérhető Wi-Fi-n keresztül. A PS3-nak csatlakoznia kell az internethez, de lehet vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolat (tehát ha továbbra is mindenhol kábelt futtat, akkor ezt a módszert akkor is használhatja, ha a fenti kettőt nem tudja használni). A kapcsolat nagyjából megegyezik azzal, mintha otthon lennél, kivéve, ha kiválasztod Csatlakozás az interneten keresztül a PS Vitán. Az ilyen módon történő csatlakozás hátránya, hogy nem minden Wi-Fi hálózat teszi lehetővé ezt, és a ház elhagyása előtt a PS3-ot távoli lejátszás módba kell állítania, mivel távolról sem lehetséges.

Ha végzett, a Távoli lejátszás kikapcsolása olyan egyszerű, mint a PS Vita másik alkalmazására való váltás. A kapcsolat a PS3-mal 30 másodperc múlva automatikusan megszűnik (a PS3 továbbra is bekapcsolva marad, és távoli lejátszás módban van). Ha távolról is ki akarja kapcsolni a PS3-at, akkor a távoli lejátszás közben is érintse meg a PS Vita képernyőt, majd válassza a lehetőséget Kikapcsolás. A PS3 kikapcsol, és a kapcsolat megszűnik.